• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#598025  autor: Xy
 29 lis 2012, 10:54
Zasięg to jedyna zaleta Plusa. U narzeczonej naliczyło 500 złotych za Internet mimo, że prawie nie korzysta z niego w telefonie. Połączenia z Siecią są co kilka minut o 3 czy 4 nad ranem. Oczywiście reklamacja rozpatrzona negatywnie. Toczymy bój już około dwóch miesięcy i póki co bez rezultatu. Ale będziemy walczyć do końca aż nie anulują tego rachunku z kosmosu. A co ciekawe siostra mojej narzeczonej dostała rachunek na 300 złotych też za Internet. Co ciekawe to używa ona telefonu bez dostępu do Sieci. I oczywiście to samo żałosne tłumaczenie, że telefon sam może się łączyć z Internetem.
Dzwoniąc z Plusa do TM lub odwrotnie są trzaski, piski, rozłączanie rozmów (oboje w zasięgu 3G). Rozłączenie i ponowne nawiązanie połączenia niewiele pomaga. Na kilku telefonach tak samo.
To nie są nasze pierwsze przeboje z Plusem. W każdym razie odradzam nawet wrogowi tę dziadowską sieć.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#598027  autor: pakierhakierxd
 29 lis 2012, 11:07
Wszystko zależy od lokalizacji :)

Pozdrawiam :)

#598032  autor: $orn
 29 lis 2012, 11:27
Xy pisze:Zasięg to jedyna zaleta Plusa. U narzeczonej naliczyło 500 złotych za Internet mimo, że prawie nie korzysta z niego w telefonie. Połączenia z Siecią są co kilka minut o 3 czy 4 nad ranem. Oczywiście reklamacja rozpatrzona negatywnie. Toczymy bój już około dwóch miesięcy i póki co bez rezultatu. Ale będziemy walczyć do końca aż nie anulują tego rachunku z kosmosu. A co ciekawe siostra mojej narzeczonej dostała rachunek na 300 złotych też za Internet. Co ciekawe to używa ona telefonu bez dostępu do Sieci. I oczywiście to samo żałosne tłumaczenie, że telefon sam może się łączyć z Internetem.
Jesli masz smartpfona to nie jest żałosne tylko prawdzwie. Chcesz mieć mniejsze rachunki dokup bezpieczny pakiet za 7zł za 100mb i masz problem z głowy.

#598034  autor: pakierhakierxd
 29 lis 2012, 11:40
Zgadzam się ale może to była wina systemu a transfer danych w telefonie był wyłączony,już nie raz słyszałem o takich przypadkach :]

#598037  autor: $orn
 29 lis 2012, 11:53
Akuart pracuję w sieci Plus i sprzedawałem oferty. 80% klientów nie ma wyłączonego internetu (jako usługi).

#598042  autor: Xy
 29 lis 2012, 12:19
$orn pisze:
Xy pisze:Zasięg to jedyna zaleta Plusa. U narzeczonej naliczyło 500 złotych za Internet mimo, że prawie nie korzysta z niego w telefonie. Połączenia z Siecią są co kilka minut o 3 czy 4 nad ranem. Oczywiście reklamacja rozpatrzona negatywnie. Toczymy bój już około dwóch miesięcy i póki co bez rezultatu. Ale będziemy walczyć do końca aż nie anulują tego rachunku z kosmosu. A co ciekawe siostra mojej narzeczonej dostała rachunek na 300 złotych też za Internet. Co ciekawe to używa ona telefonu bez dostępu do Sieci. I oczywiście to samo żałosne tłumaczenie, że telefon sam może się łączyć z Internetem.
Jesli masz smartpfona to nie jest żałosne tylko prawdzwie. Chcesz mieć mniejsze rachunki dokup bezpieczny pakiet za 7zł za 100mb i masz problem z głowy.
Nie jestem kretynem za jakiego się mnie uważa w salonie Plusa. Wiem jak działa smartfon i po co wykupuje się do niego pakiety. Z tego typu telefonami mam do czynienia od około 6 lat i tylko w Minus GSM są kłopoty.
U narzeczonej był pakiet i nie było smartfona. U jej siostry nie było pakietu i nie było smartfona (no chyba, że Nokia 1209 łączy się jakimś cudem sama z netem). Znając plusa naliczyliby rachunek za korzystanie z Internetu nawet gdybym dzwonił ze stacjonarnego telefonu typu "Tulipan".
I widzę, że nie tylko nas Plus tak robi w ch... :?

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#598043  autor: pakierhakierxd
 29 lis 2012, 12:21
w Playu o czymś takim też czytałem ale nie wiem czy ludzie mieli wtedy pakiet,jak nie i nie korzystali z netu,nie mieli smartfona to tak samo błąd platformy bilingowej.

#598047  autor: Xy
 29 lis 2012, 12:34
w Playu o czymś takim też czytałem ale nie wiem czy ludzie mieli wtedy pakiet,jak nie i nie korzystali z netu,nie mieli smartfona to tak samo błąd platformy bilingowej.
W naszym przypadku najśmieszniejsze jest to, że zarówno do narzeczonej jak i do jej siostry przyszła identyczna odpowiedź czyli "Niektóre telefony posiadają aplikacje samoistnie łączące się z internetem". No kwa, szczególnie prosta Nokia ma w ciul internetowych aplikacji...
Z Play do czynienia osobistego nie mam ale kolegę orżnęli na ~900 złotych.
W mojej sieci raz naliczyli za dużo ale po jednym mailu typu "dlaczego tak dużo i za co?" co prawda pieniążków nie oddali ale kolejny abo był niższy o reklamowaną kwotę.

#598081  autor: darewski
 29 lis 2012, 15:09
ciekawy pisze:.

Play ta sieć nie jest zła, ma od początku zasięg Plus-a w tych miejscach gdzie Plus z T mają najlepszy zasięg czyli obszary poza miastami czy wsie jak kto woli, rozmawiam przez Play w trasie i nie tylko bo stacjonarnie też i nie mam problemów z rozmową w obie strony, działa, nie rozłącza, umie się przełączyć na zasięg Plus-a w trakcie rozmowy bez tracenia połączenia, nie jest źle, więcej potrafią nastraszyć ci źle piszący o Play niż jest w rzeczywistości.

Myślę że nie do końca masz rację gdyż sam miewam tego typu problemy. Być może to jest problem związany z szybkością pracy softu w telefonie, tego nie wiem. Ja mam samsunga solid i takie problemy miałem i mój znajomy też ma samsunga tylko note też miał to samo na trasie Puławy -Warszawa.

[ Dodano: 2012-11-29, 15:14 ]
$orn pisze:Akuart pracuję w sieci Plus i sprzedawałem oferty. 80% klientów nie ma wyłączonego internetu (jako usługi).
To co to niby oznacza że net działa zawsze? Chyba płaci się za to z czego się korzysta czyli za faktyczny transfer . Fakt że trzeba powyłączać wszystkie automatyczne aktualizacje.

Jurij

#598134  autor: $orn
 29 lis 2012, 18:23
Xy pisze:Nie jestem kretynem za jakiego się mnie uważa w salonie Plusa. Wiem jak działa smartfon i po co wykupuje się do niego pakiety. Z tego typu telefonami mam do czynienia od około 6 lat i tylko w Minus GSM są kłopoty.
Bardzo obniżasz poziom merytoryczny tej dyskusji. :roll:
Jeśli chcesz,żeby reklamacja została uznana, musisz udowodnić, że akurat korzystano w tym okresie z takiego a nie innego telefonu. Samo się nic nie dzieje.
I proszę, Cie ni spinaj się, tak bo nic Ci to nie da a złość urodzie szkodzi :wink:
darewski pisze:To co to niby oznacza że net działa zawsze? Chyba płaci się za to z czego się korzysta czyli za faktyczny transfer . Fakt że trzeba powyłączać wszystkie automatyczne aktualizacje.
Zależy jak kto ma skonfigurowany telefon. Mało kto konfiguruje telefon tak by nie zmienić dzwonków i tapety. To jest własnie szara rzeczywistość. Stąd, takie a nie inne rachunki przychodzą za internet w telefonie.

#598136  autor: darewski
 29 lis 2012, 18:35
Zależy jak kto ma skonfigurowany telefon. Mało kto konfiguruje telefon tak by nie zmienić dzwonków i tapety. To jest własnie szara rzeczywistość. Stąd, takie a nie inne rachunki przychodzą za internet w telefonie.[/quote]

Ok ale to nie kosztuje 500zł. Chyba że ktoś ściąga to w dużych ilościach, ale to nie ma się co dziwić że będą duże rachunki. Tu dochodzi jeszcze koszt sms zakupowego od 2 + vat do 9 + vat.

Jurij

#598166  autor: SACZI
 29 lis 2012, 21:09
$orn pisze:
Xy pisze:Nie jestem kretynem za jakiego się mnie uważa w salonie Plusa. Wiem jak działa smartfon i po co wykupuje się do niego pakiety. Z tego typu telefonami mam do czynienia od około 6 lat i tylko w Minus GSM są kłopoty.
...
Jeśli chcesz,żeby reklamacja została uznana, musisz udowodnić, że akurat korzystano w tym okresie z takiego a nie innego telefonu. Samo się nic nie dzieje.
I proszę, Cie ni spinaj się, tak bo nic Ci to nie da a złość urodzie szkodzi :wink: ...
A niby jak mam udowodnić, że korzystałem z telefonu, który miał wyłączoną transmisję pakietową?
To operator na podstawie logów systemowych, które na pewno są zapisywane na serwerach powinien klientowi odpisać, że reklamowane połączenia wykonano z telefonu x model y.

#598167  autor: Xy
 29 lis 2012, 21:20
$orn pisze:Jeśli chcesz,żeby reklamacja została uznana, musisz udowodnić, że akurat korzystano w tym okresie z takiego a nie innego telefonu. Samo się nic nie dzieje.
I proszę, Cie ni spinaj się, tak bo nic Ci to nie da a złość urodzie szkodzi
Jejciu, naprawdę muszę tak napisać? No kurka, ale Ty to jesteś, nie wiedziałbym...

Bo widzisz, tak się składa, że w reklamacji zostało ujęte z jakiego telefonu korzystano, w jakim czasie korzystano w netu a w jakim nie.
Nie, nie spinam się tylko szlag mnie trafia, że wielce zacna firma jak Plus GSM ma głęboko w d... swoich abonentów. Ciekawe jak Ty byś zareagował gdybyś nagle dostał rachunek na 600 zeta zamiast 70 - 80 jak przez ostatnie 23 miesiące, a Twój operator mówi, że tak ma być i swoją reklamacją możesz się podetrzeć.
Jeśli nadal masz zamiar mnie "pouczać" to podeślę Ci pismo reklamacyjne. Może w końcu zrozumiesz, że Plus robi ludzi w wiadomo co.

[ Dodano: 2012-11-29, 21:22 ]
darewski pisze:Zależy jak kto ma skonfigurowany telefon. Mało kto konfiguruje telefon tak by nie zmienić dzwonków i tapety. To jest własnie szara rzeczywistość. Stąd, takie a nie inne rachunki przychodzą za internet w telefonie.

Ok ale to nie kosztuje 500zł. Chyba że ktoś ściąga to w dużych ilościach, ale to nie ma się co dziwić że będą duże rachunki. Tu dochodzi jeszcze koszt sms zakupowego od 2 + vat do 9 + vat.[/quote]

Narzeczona zmieniła jedynie tapetę (zdjęcie zrobione wbudowanym w telefon aparatem), dzwonek zaś pozostał bez zmian. Nigdy nie wysyłała SMSów premium. Co do ściągania plików to ja zasysam telefonem czasami duże ilości. No ale T-Mobile to nie Plus i nie nalicza opłat za wuj wie co...

#598223  autor: Espi
 30 lis 2012, 06:31
Zawsze przysługuje Ci prawo odwołania się w stosunku do odpowiedzi na złożoną reklamację do dyrektora departamentu reklamacji ;) I tak apropo, sprawdzaleś biling ?

#598232  autor: Xy
 30 lis 2012, 09:13
Espi pisze:Zawsze przysługuje Ci prawo odwołania się w stosunku do odpowiedzi na złożoną reklamację do dyrektora departamentu reklamacji
Co Ty, serio?

Espi pisze:I tak apropo, sprawdzaleś biling ?
Nie k'wa. Wymyśliłem sobie ten rachunek, a daty i czasy połączeń wziąłem z kosmosu :?

#598235  autor: Espi
 30 lis 2012, 09:29
Bardzo nerwowy człowiek z Ciebie i jednak się spinasz ;) Skoro jesteś doskonale zapoznany z przysługującymi Ci możliwościami odwołania i z postępowaniem w wypadku braku polubownego porozumienia z operatorem, to napewno sobie poradzisz ;)

#598247  autor: Xy
 30 lis 2012, 11:04
Espi pisze:Bardzo nerwowy człowiek z Ciebie i jednak się spinasz
Nie, no co Ty? Zawsze marzyłem aby dostać od Plusa rachunek na 600 zeta :-) Wiesz jakie to fajne uczucie wspomagać firmę na jej widzimisię i płacić za usługi, których nie wykorzystałem? Myślę, że też chciałbyś się relaksować oglądając taki miły rachuneczek...

#598250  autor: Espi
 30 lis 2012, 11:47
O ile Twoje rozgoryczenie jestem w stanie zrozumieć o tyle nie rozumiem kierowania Twojego sarkazmu w strone forumowiczów, jak sądze nikt z osób wypowiadających się w tym temacie, nie pracuje w Plusie ;)

#598442  autor: Reyes
 01 gru 2012, 14:35
Espi pisze:Zawsze przysługuje Ci prawo odwołania się w stosunku do odpowiedzi na złożoną reklamację do dyrektora departamentu reklamacji
Niestety, nie przysługuje. Od stycznia b.r. postępowanie reklamacyjne w Plusie jest jednoinstancyjne.

Minds are like parachutes, they only function when they're open.