• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #592802  autor: naerys
 03 lis 2012, 10:56
Witajcie,
czytam Was od dawna aż doczekałam się dnia, kiedy potrzebuję rady. Otóż poszukuję abonamentu dla mojej mamy, możliwie najtańszego ale jest jeden wymóg - nielimitowane połączenia do mnie. Problem jest w tym, że ja posiadam Play na kartę a moja mama stanowczo odmawia abonamentu w Play... i niestety jej stanowisko się nie zmieni, moje nie może się zmienić bo telefon jest służbowy.
Minuty w abonamencie oraz smsy schodzą na dalszy plan, głównym kryterium jest dzwonienie do jednego nr w Play bez limitów. W grę wchodzi oczywiście opłacanie pakietu, który to umożliwi, gdyż nie liczę że taka opcja będzie w 'podstawowym' abo. Dodam, że interesuje nas tylko karta sim - bez telefonu. Aktualnie mama jest w T-mobile lecz niedługo wygasa umowa a po 10 latach w sieci przerasta ich zaoferowanie czegoś, choćby zbliżonego do wymagań.

Czy jest sposób aby to pogodzić?

#592804  autor: Sig
 03 lis 2012, 11:12
Jesteś pewna, że nie wchodzi opcja prepaid? W tej sytuacji byłoby najlepiej, Fresh profil rozmów i SMS do Play (czy jak tam teraz Play nazywa te opcję - ciągle mieszają z nazwami):
roczna wazność konta
po doładowaniu 30 zł - 30 dni rozmów do wszystkich numerów w Play
potem wykupienie pakietu Nieogracznionych Rozmów do Play (z załadowanych 30 zł) za 10 zł na 30 dni
Tym sposobem, za średnio 7,5 zł miesięcznie ma się bez limitu połaczenia do całego Play stale. Trzeba tylko pilnować dat. Sprawdzone, moja mama tak korzysta chyba juz od dwóch lat i sama sobie ładuje/przedłuża NR. Zaznacza sobie w kalendarzu a pakiet NR kupuje kodem zaspisanym w kontaktach na telefonie.

[ Dodano: 2012-11-03, 11:15 ]
Doczytałem uważniej... Musisz podać więcej wymagań, ile i do jakich sieci dzwoni poza toba z tego abonamentu co ma teraz, choć nigdzie nie będzie dobrych warunków dzwonienia do Play. Tzn. np. w tkaim T-Mobile jest chyba abonament za 29 zł i 120 minut do wszystkich sieci, ale skąd mamy wiedzieć ile ona tego potrzebuje.

Więcej detali. JEżeli miałby być to tylko numer do dzownienia do Play, to opcja wyżej jest najtaniej. Jeżeli dochodzi kilka godzin do innych sieci - to zmienia postać rzeczy.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#592813  autor: naerys
 03 lis 2012, 12:00
Prepaid odpada, tylko abonament.
ile i do jakich sieci dzwoni poza toba z tego abonamentu co ma teraz
Niewiele, bo posiada dodatkową, służbową komórkę. Najwięcej dzwoni do mnie - do Playa.
abonament za 29 zł i 120 minut do wszystkich sieci, ale skąd mamy wiedzieć ile ona tego potrzebuje.
Dlatego pisałam, że minuty w abonamecie oraz smsy schodzą na dalszy plan - bo najważniejsza jest możliwość rozmawiania bez limitu z jednym numerem - ze mną.
Więcej detali. JEżeli miałby być to tylko numer do dzownienia do Play, to opcja wyżej jest najtaniej.
Ja to wiem, Ty to wiesz ale mama uparła się na 'żadnego Playa' i koniec ;-)
Jeżeli dochodzi kilka godzin do innych sieci - to zmienia postać rzeczy.
Właśnie nie chodzi o rozmowy z całą inną siecią ale z jednym nr. Zastanawiam się nad rozmową z Biurem Utrzymania Klienta - jest coś takiego w T-mobile? Potrafią zaproponować coś sensownego biorąc pod uwagę staż w sieci? :-)
 #592854  autor: solidburn
 03 lis 2012, 16:02
naerys pisze: jeden wymóg - nielimitowane połączenia do mnie. Problem jest w tym, że ja posiadam Play na kartę ?
http://www.play.pl/pl/promocja/przejdz- ... m-numerze/

abonament bez umowy czasowej w strasznej cenie 1zl :) no limit do play i to na max 6 miesięcy a później coś się może pojawi albo kolejny numer sobie przeniesiesz z karty dowolnej sieci do tego abonamentu