• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #581878  autor: toto22
 13 wrz 2012, 10:20
Witam, 19 czerwca br. mojej mamie wygasła umowa z Play. Problem w tym, że mama mieszka na stałe za granicą i z telefonu nie korzysta. Mimo, to płaciła wszystkie rachunki co miesiąc, a w zasadzie, sam abonament 29zł. Po wygaśnięciu 3 letniego okresu umowy, Play jednak przedłużył ją automatycznie, bo mama nie wiedziała, że musi ją sama wymówić, nawet mimo, tego, że umowa kończy się 19 czerwca.
Chciałbym się dowiedzieć jak można tę umowę rozwiązać, czy mogę rozwiązać ją za mamę, bo ona nie ma możliwości przyjechać do Polski, a już szczególnie tylko po to, aby pójść do salonu Playa. Czy jest to możliwe, żebym rozwiązał umowę w jej imieniu? I czy będę musiał zapłacić za zerwanie umowy?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2012, 19:48 przez toto22, łącznie zmieniany 1 raz.

#581879  autor: KC-KARLOS
 13 wrz 2012, 10:25
toto22, umowa wypowiadana po okresie zastrzeżonym NIE JEST obarczona karą.
Niech Twoja mama napisze wypowiedzenie na papierze wraz z podpisem, Tobie przekaże, możesz to zeskanować w formie elektronicznej i wysłać mailem na adres: [email protected]
Wypowiedzenie jest ważne wyłącznie z podpisem Abonenta.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#581881  autor: pakierhakierxd
 13 wrz 2012, 10:27
Raczej sama nie mogła się przedłużyć umowa w play normalnie po okresie umowy przechodzi na czas nie określony i wtedy można normalnie wypowiedzieć umowę i przejść na kartę,jak tak jest to wystarczy aby mama napisała wypowiedzenie i zostało wysłane listem do Play.

Pozdrawiam :)

#581897  autor: PalonyLolek
 13 wrz 2012, 11:36
pakierhakierxd pisze:Raczej sama nie mogła się przedłużyć umowa w play
Chodziło mu o to, że przedłuża się na każdy kolejny miesiąc samoistnie jeśli nie jest złożone wypowiedzenie, to na czasie nieokreślonym tak to działa.

#581898  autor: Edmund
 13 wrz 2012, 11:37
Tylko niech zaznaczy na wypowiedzeniu, że pragnie żeby numer przeszedł do oferty prepaid po zakończeniu abonamentu.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#581908  autor: Forest150
 13 wrz 2012, 11:59
Umowa przeszła na czas nieokreślony... Wypowiedzenie umowy z wnioskiem o przeniesienie numeru do prepaid trzeba napisać i po problemie.

Jeśli Ci pomogłem, kliknij "pomógł"