sosen pisze: Zawsze musi być zachowany okres. Jeśli będzie to umowa może być rozwiązana z datą jej końca. Jeśli nie będzie, to rozwiązanie nastąpi zgodnie z okresem.
Tylko teoretycznie jak złożyłby wypowiedzenie 26.08 to do 27.09 jest zachowany okres wypowiedzenia wynoszący 30dni i umowa może być rozwiązana z datą jej końca. // tutaj mam na myśli tylko i wyłączenie Playa
Akurat moja znajoma jak składała wypowiedzenie w Play i mowę miała do 15.05 a okres 10/9 to numer został przeniesiony do prepaida 15.05 a nie 09.06. Tak samo u mnie, mam okres pierwszy/ostatni umowa jest do 11.12 i dostałem list, że numer przenoszą do prepaida 11.12 a nie 01.01. Tylko, że my złożyliśmy wypowiedzenie 3 miesiące wcześniej.
Nie spotkałem się u innych operatorów aby rozwiązywali umowę zgodnie z datą jej końca (Plus, T-Mobile, Orange), tylko zawsze na koniec ostatniego okresu rozliczeniowego po zakończeniu okresu zastrzeżonego oczywiście pod warunkiem zachowania 30dniowego okresu wypowiedzenia (okresu rozliczeniowego). Przykładowo umowa na internet jest do 05.09 wypowiedzenie wpływa 31.07 a okres pierwszy/ostatni to umowa jest rozwiązana 30.09 a nie 05.09