arturaro
Zdecydowanie wybierz PLAY bo masz najwięcej minut w abonamencie + pakiety minut do wszystkich + pakiet nielimitowanych sms-ów, jest też pakiet chyba 250 sms-ów tańszy od tego nielimitowanego, limit 1GB w standardzie, potem lejek 32kb/s + stan darmowy. Nie z wszystkiego musisz korzystać, tylko z tego z czego potrzebujesz, piszę jakie opcje mógłbyś mieć w taryfie gdybyś wybrał PLAY.
W taryfach Orange chyba to jest limit 250MB i drogi pakiet chyba 29 zł za 1GB, więc nie za bardzo opłacalne i masz mniej minut w abonamencie. Lejek 16kb/s.
Jak czytam o pakiecie 300MB za 9 zł to już lepiej korzystać z oferty PLAY na kartę z pakietem netowym 1GB za 10 zł, pakiet działa na zasięgu PLAY, Plus i Orange.
Porównywałem kiedyś oferty Orange z ofertami PLAY i te oferty Orange nie za bardzo się opłacają, w dodatku masz wyższą cenę do PLAY po minutach z abonamentu.
Moim zdaniem zdecydowanie PLAY.
Dostępność telefonów to zależy od salonu, w jednym mają, w innym nie,można zamówić przez net, ja bym na dostępność większej uwagi nie zwracał bo zawsze można też zamówić i do paru dni salon może mieć dla ciebie telefon, a myślę, że męczenie się w sieci przez 2 lata albo dłużej (zależy od długości umowy) która daje gorsze warunki nie bardzo ma sens i te, powiedzmy 2-3 dni które poczekasz na telefon (gdyby salon nie miał tego telefonu który cię interesuje) są niczym w porównaniu do lat na które jest umowa.