Nie jestem w Orange ale mi to bez znaczenia bo kiedy w firmach telekomunikacyjnych nie było e-faktury to zgłaszałem, żeby nie wysyłali faktur i tak było, kiedy weszły te e-faktury to ja od początku aktywacji korzystam z elektronicznej faktury, którą nie zawsze przeglądam bo po co skoro rachunek się zgadza, ogólnie moim zdaniem papierowa faktura, która przychodzi standardowo wszystkim nie służy niczemu oprócz tego, że raz czy parę razy przeglądną tą fakturę, a potem wyrzucą do kosza, więc to jest bez sensu, żeby takie papierki szły do klienta, który przejrzy i wyrzuci do kosza, z tego powodu mam od bardzo dawna elektroniczną opcje sprawdzenia połączeń i e-faktur od kiedy weszły w życie. Moim zdaniem to jest dobry pomysł, żeby ludzie płacili za e-faktury bo to zmusi ludzi do myślenia czy te faktury są naprawde potrzebne, a argument, że ludzie chcą wiedzieć ile mają zapłacić do mnie nie trafia bo są opcje elektroniczne za pomocą których można sprawdzić kwotę rachunku do zapłacenia i zawsze można zrobić przelew z konta, z banku, z poczty, tyle, że z konta jest najbardziej opłacalny bo często darmowy i jeśli zdefiniowany to nie trzeba za każdym razem wprowadzać danych odbiorcy, numeru konta odbiorcy, adresu, itp, itd, a jak ktoś jest wygodny to może zrobić polecenie zapłaty i nawet jeśli ktoś powie, że firma nie wpłaca kasy na konto to zawsze tą kase może wpłacić sam, potem firma sobie pobierze kase na opłacenie rachunku, dla jednej firmy może tak się nie opłaca ale jak ktoś ma więcej rzeczy do płacenia to opłaca się płacić z rachunku bankowego, czy przelewem, zleceniem stałym czy poleceniem zapłaty to każdy sobie sam musi zdecydowac i nie pisać, że konta są płatne bo są też te za których prowadzenie nie trzeba płacić.
Mi się w Orange na abonament nie podoba to, że żeby skorzystać ze zniżki jeśli ktoś ma więcej niż jedną usługę w Orange to musi być wszystko na jednej fakturze/koncie abonenta, to mi się nie podoba bo są ludzie, którzy wolą oddzielić telefon i internet i mieć to na oddzielnych kontach abonenta, wtedy zniżka nie przysługuje i za to daje sieci Orange duży minus.