• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#57053  autor: jaca87
 27 lut 2006, 23:55
A w wiosenej promocji telefony są drogie :/ Bardzo dobrą ceną była Urodzinowa abonament 40 zł i SE K700i za 49zł mineło pół roku abonament podrożał o dyche a K700i o 100 zł, wtedy jeszcze fajna była Motorola e398 teraz jej nawet niema :/[/i]

#57054  autor: orB
 28 lut 2006, 00:03
Jeszcze miesiąc temu miałem minutę po prawie 2zł, naliczanie 30s, jak skończył mi się abonament (zwykle 50-60zł płaciłem) zaproponowali mi umowę jeszcze gorszą niż mają nowi. Mam wrażenie, że panuje tam straszny bałagan, bo kiedyś przysłali mi jeden rachunek i niedługo przyszło coś za ten sam miesiąc, że niby źle naliczyli i oczywiście ja byłem stratny, do dzisiaj nie wiem o co chodziło, ale płaciłem :) Moi rodzice brali umowę w Erze w tym samym czasie co ja. W trakcie trwania umowy z Ery zadzwonili(po kilkunastu miesiącach) i zaproponowali im o połowę tańszy abonament(przedłużenie o 6 miesięcy), z Plusa CISZA - chociaż płaciłem więcej jak oni w Erze, a na koniec zaproponowali mi to co wyżej napisałem, dosłownie ŻENADA!!! Od momentu podpisania 2-letniej umowy mają człowieka w poważaniu!
Chyba mój najdłuższy post na tym forum :P
Ostatnio zmieniony 28 lut 2006, 00:24 przez orB, łącznie zmieniany 1 raz.

#57056  autor: D@rio
 28 lut 2006, 00:23
orB pisze:Jeszcze miesiąc temu miałem minutę po prawie 2zł, naliczanie 30s, jak skończył mi się abonament (zwykle 50-60zł płaciłem) zaproponowali mi umowę jeszcze gorszą niż mają nowi. Mam wrażenie, że panuje tam straszny bałagan, bo kiedyś przysłali mi jeden rachunek i niedługo przyszło coś za ten sam miesiąc, że niby źle naliczyli i oczywiście ja byłem stratny, do dzisiaj nie wiem o co chodziło, ale płaciłem :) Moi rodzice brali umowę w Erze w tym samym czasie co ja. W trakcie trwania umowy z Ery zadzwonili i zaproponowali im o połowę tańszy abonament(przedłużenie o 6 miesięcy), z Plusa CISZA - chociaż płaciłem więcej jak oni w Erze, a na koniec zaproponowali mi to co wyżej napisałem, dosłownie ŻENADA!!! Ludzie trzymajcie sie z dala od Plusa, bo to naciągacze i złodzieje, którzy od momentu podpisania 2-letniej umowy mają Was w poważaniu!
Chyba mój najdłuższy post na tym forum :P
Myślę że nazywanie PlusGSM złodziejami i naciągaczami jest w Twoim przypadku troszke przesadne. Tak samo nie uważam aby PlusGSM miał Cię w poważaniu. Jak czytam to co napisaleś to nie widzę tutaj żadnej winy operatora ale tylko i wylącznie Twoją. To że dostaleś taką a nie inną ofertę wynika też z niskich rachunków jak i z tego iż widać kiepsko negocjowałeś. A z rachunkami widać poprostu się pomylili i wystawili Ci fakturę korekcyjną co dobrze o Nich świadczy. Co do Ery to widać konsultantom udało się naciągnać Twoich rodziców na taryfę KOMFORT w zamian za przedłużenie umowy na 6 miesięcy. Nie wiem czy tutaj jest się czym chwalić bo przedlużać sobie umowę na pół roku, w dodatku za tak czy owak takie średnie taryfy jest chyba troszkę pomyłką. Pozatym, sam widzialeś co podpisywaleś na początku i z jaką ofertą się wiązałeś oraz jaką taryfę brałeś. Na drugi raz poprostu radzę dokonywać świadomych wyborów a jak coś to zapytać Nas na forum ;) ...napewno pomożemy. Pamiętaj, kto pyta nie błądzi bo nie ma nic "od tak sobie" ;) (to tak apropo tego rachunku ;-) )
Pozdrawiam! :-)

#57065  autor: orB
 28 lut 2006, 07:29
D@rio pisze:Myślę że nazywanie PlusGSM złodziejami i naciągaczami jest w Twoim przypadku troszke przesadne. Tak samo nie uważam aby PlusGSM miał Cię w poważaniu. Jak czytam to co napisaleś to nie widzę tutaj żadnej winy operatora ale tylko i wylącznie Twoją. To że dostaleś taką a nie inną ofertę wynika też z niskich rachunków jak i z tego iż widać kiepsko negocjowałeś. A z rachunkami widać poprostu się pomylili i wystawili Ci fakturę korekcyjną co dobrze o Nich świadczy. Co do Ery to widać konsultantom udało się naciągnać Twoich rodziców na taryfę KOMFORT w zamian za przedłużenie umowy na 6 miesięcy. Nie wiem czy tutaj jest się czym chwalić bo przedlużać sobie umowę na pół roku, w dodatku za tak czy owak takie średnie taryfy jest chyba troszkę pomyłką. Pozatym, sam widzialeś co podpisywaleś na początku i z jaką ofertą się wiązałeś oraz jaką taryfę brałeś. Na drugi raz poprostu radzę dokonywać świadomych wyborów a jak coś to zapytać Nas na forum ;) ...napewno pomożemy. Pamiętaj, kto pyta nie błądzi bo nie ma nic "od tak sobie" ;) (to tak apropo tego rachunku ;-) )
Pozdrawiam! :-)
Ciebie to chyba Plus podstawił :mrgreen: a ten avatar to tylko dla zmylenia :mrgreen:
Tak na serio to niby ja mam do nich latać i mówić, że mają mi opuścić minutę rozmowy i włączyć sekundowe naliczanie? Co do tych 6 miesięcy przedłużenia w Erze to im wyszło dużo taniej nawet licząc te 6 miesięcy. Nawet musiałem płacić cały czas za identyfikacje numeru - chociaż to mogliby podarować. Nawet tego nie popuszczą chociaż dawno to zlikwidowali w swojej ofercie. Byłem się targować przy przedłużeniu. Konsultant z Plusa twardo stał przy jednej niezmienionej opcji i mówił że innych nie ma chociaż go trułem(widać za mało jeszcze?). Jak miałem negocjować taryfę skoro dla nowch klientów są gotowe? Nie rozumiem. Aha, skąd miałem wiedzieć 2 lata temu, że teraz rozmowy będą tylko(albo aż) tyle kosztować? Prawda jest taka, że dla klientów, którzy mają podpisane umowy nie robią nic... - i to chyba mała przesada że moja wina. Moja wina, że w ogóle podpisałem z nimi umowę, ale mądry Polak po szkodzie. :?

#57219  autor: D@rio
 28 lut 2006, 19:58
Nikt mnie nie podstawil, to poprostu moje zdanie i tyle. ;) Ja nie pracuje dla zadnego z operatorow :-)

Pzdr.