• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #570116  autor: Ravandil
 25 lip 2012, 17:36
Cześć!
Zauważyłem, że jest tu sporo osób mających duże pojęcie o telefonii komórkowej. Sam niezbyt ogarniam te wszystkie oferty, stąd też mój post.

Planuję zakup oferty abonamentowej Orange Dla Firm "Firma Bez Ograniczeń".
W ofercie mam tak : darmowe smsy do wszystkich sieci, darmowe telefony do wszystkich sieci, 2gb internetu, koszt 135 lub 170 zł (jeszcze muszę podjąć decyzję). W takim przypadku za telefon Samsung Galaxy S III zapłacę ~750 lub ~450 zł (raczej ta druga opcja).

I moje pytanie brzmi: czy któraś z ofert konkurencji jest lepsza, lub analogiczna? Nie potrafię ogarnąć strony TMobile ani Plusa, a z tego co widzę, to Play nie ma niczego ciekawego w zanadrzu.

Muszę dodać, że moja lepsza połówka wyjeżdża na stałe za granicę, więc chciałbym mieć z nią stały kontakt - darmowe smsy w sieci, nawet, jeśli ona będzie miała roaming, pozostaną darmowe.
Chciałbym mieć podobną możliwość w przypadku konkurencyjnej oferty. Myślę, że ona się dostosuje i kupi kartę danego operatora, oczywiście pre - paid, tylko po to, by móc odbierać moje wiadomości.
Mi, oprócz smsów, zależy również na połączeniu z internetem.

Jakieś propozycje?

EDIT:
I co ważne - czy oferta nie zawiera jakichś haczyków?;> Przeglądałem regulamin, ale mogłem coś pominąć.

#570176  autor: ManiacGSM
 25 lip 2012, 23:22
Ja tylko dorzucę 3 grosze bo w abo to się trochę gubię ale:

''Muszę dodać, że moja lepsza połówka wyjeżdża na stałe za granicę, więc chciałbym mieć z nią stały kontakt - darmowe smsy w sieci, nawet, jeśli ona będzie miała roaming, pozostaną darmowe.''

Od strony technicznej to roaming musi mieć aktywny ,aby mieć kontakt z bazą po za granicami polandii. A smsy (tak myślę) to będzie Ci normalnie nabijało ,bez przykrych niespodzianek pod warunkiem ,że będziesz pisać do niej na jej polską kartę.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#570314  autor: Ravandil
 26 lip 2012, 14:06
Oczywiście, masz rację:D. W każdym razie dzięki za odpowiedź

Jeśli nikt nic więcej nie doda, to będę musiał kupić Orange.

#570530  autor: Vieslav
 27 lip 2012, 10:22
Co ci z tych darmowych smsów jak ona nie będzie mogła odpisać? Roaming i usługi międzynarodowe w Orange liczone są poza abonament.
Zależy, do jakiego kraju wyjeżdża. Może warto zainteresować się T-Mobile (usługa zawsze rozmawiaj - nielimitowane rozmowy do T w kraju i na świecie) lub Lycamobile. Wtedy ty kupujesz kartę tutaj, ona tam i nie ma kombinacji typu roaming.

#570532  autor: Horacy
 27 lip 2012, 10:35
Zawsze biznes jest w firmowych jak coś :) i ona jest za darmo w abonamencie za 65 netto, dla przedłużających, dla nowych. od 60 zł netto miesięcznie, można ją aktywować u konsultanta i jest darmowa przez cały okres trwania umowy.

#570719  autor: ManiacGSM
 27 lip 2012, 23:11
Chyba ,że pisała by do Ciebie z zagranicznej karty,jeśli można wiedzieć gdzie Twoja laska wyjeżdza?- (dla przykładu podam) ja używałem około 2 lata temu najpierw O2 20p za sms a potem jeszcze ''taniej'' Lycamobile 10p za sms będąc w anglii jak środki na polskiej karcie w Orange się zużyły.
Ewentualnie bierz pod uwagę propozycję co pisze Vieslav

#570733  autor: Ravandil
 28 lip 2012, 01:07
Do Niemiec. Ona będzie odpisywać mi na niemiecką kartę, ja jej na polską, to już jest ustalone.

Widziałem, że w TMobile są rozmowy za darmo, jednak ja szukam smsów + taniego Galaxy s3.
W Orange S3 mam za ~450 zł, abonament ~160 zł, ew Galaxy za ~700 zł i abonament za 130, rozmowy do wszystkich sieci i smsy do wszystkich sieci w polsce za darmo. W drugim telefonie będę miał kartę niemiecką, ona tam jakąś sieć korzystną sobie ogarnie i będzie pisać do mnie.

Telefon za darmo mnie nie interesuje aż tak bardzo, bo jest Skype, są kamerki internetowe. Takie rzeczy możemy używać gdy jesteśmy w domu.
Jak jesteśmy czymś zajęci, to łatwiej używać SMSów.

W każdym razie dziękuję za starania!:D

#570735  autor: ManiacGSM
 28 lip 2012, 01:11
Spoko , polecamY się na przyszłosć. -do Niemiec to w sumie rzut beretem.

#570737  autor: Ravandil
 28 lip 2012, 01:14
Szkoda tylko, że przy granicy z Francją:( Pozostają samoloty

#570739  autor: ManiacGSM
 28 lip 2012, 01:20
No to rzeczywiście trochę dalej -ale jak będziecie mieć dostęp do neta oboje to luz, - ja tam nie chciałem się bawić w te wszystkie cuda (skype itd) choć nie ukrywam ,że to po kosztach przynajmniej można trochę pojechać.

#570776  autor: banderas
 28 lip 2012, 11:59
podsumowując pozostaje ci wersje t-mobile Pakiet dla biznesu tj pakiet zlotówkowy który mozesz przezaczyć na rozmowy na zagranice i smsy plus do tego zawsze biznes darmowe rozmowy z t-mpbile na swiecie

banderassso

#570807  autor: thonka
 28 lip 2012, 14:11
120zl netto miesiecznie 1100 minut do wszystkich + 600 minut do W3 + 2,5GB danych z lejkiem i nielimitowane rozmowy w TM w kraju i na swiecie. do tego gratis jest takze pakiet 1200 sms/mms po polsce do wszystkich. za zamowienie przez internet 10% rabatu na abonament przez 24 miesiece. za 10zl wiecej rozszerzenie pakietu danych do 5GB.

SGS3 za 588zl netto.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2012, 14:12 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#570808  autor: Ravandil
 28 lip 2012, 14:12
Czyli generalnie TMobile jest lepszy pod tym względem, że dzwonienie za granicę mam za darmo. Ale nie mam SMSów, a pakiet 1200 to zdecydowanie za mało.

I powstaje pytanie - czy kwota, którą płacę po wykorzystaniu 1200 smsów + kwota którą wykorzystuję np. na telefony i smsy do innych sieci jest WLICZANA do rachunku, czy DOLICZANA do rachunku?

Bo jak na razie wygląda na to, że Orange i tak ma lepszą ofertę (nielimitowane smsy i telefony do wszystkich).

#570809  autor: thonka
 28 lip 2012, 14:15
Ravandil, jest tez oferta bez limitu dla firm.
http://www.t-mobile.pl/pl/biznes/taryfy ... nies_numer

135zl netto i nie przejmujesz sie niczym jak w orange. masz za darmo rowniez 100 minut na polaczenia miedzynarodowe.
tylko cena telefonu to 968zl...
Ravandil pisze:I powstaje pytanie - czy kwota, którą płacę po wykorzystaniu 1200 smsów + kwota którą wykorzystuję np. na telefony i smsy do innych sieci jest WLICZANA do rachunku, czy DOLICZANA do rachunku?
ta oferta nie jest pakietem kwotowym. sa tam tylko minuty do wszystkich (1100 minut) nie ma tam zadnych smsow wliczonych w abonament. po wykorzystaniu pakietu 1200 smsow placisz za kazdy nastepny do rachunku.

majac jednak darmowe rozmowy w TM wartoby bylo rozwazyc czy smsy maja sens. czy nie lepiej kupic niemiecki starter TM (wazne by prefix byl na liscie polskiego TM) i dzwonic do niej.

w orange biorac aboament za 139zl netto SGS3 bedzie kosztowac 699zl w salonie, ew. przez internet 349zl.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#570875  autor: Ravandil
 28 lip 2012, 21:21
Dokładnie, kupuję przez internet.

Tak jak powiedziałem - do rozmów mam Skype, za darmo, z kamerką, bez problemów. SMSy są raczej opcją dzienną, kiedy mamy inne zajęcia i nie ma czasu długo rozmawiać.

Oferta TMobile którą wysłałeś jest bardzo podobna do Orange z tą różnicą, że jest 100 minut na połączenia międzynarodowe. To spory plus, jednak cena telefonu ~1000 zł jest zbyt duża.

----
no i dlatego, ze nie bylo to pytanie na temat zapraszam do innego dzialu. - tho
Ostatnio zmieniony 30 lip 2012, 15:02 przez Ravandil, łącznie zmieniany 1 raz.