• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#547064  autor: KC-KARLOS
 12 kwie 2012, 11:04
blade827 pisze: czy moge juz w tej chwili wymienic ta karte na microsim w salonie Play czy tez musze czekac az uaktywni sie na niej moj numer z Orange, czy nie bedzie sie to wiazalo z jakimis problemami czysto technicznymi ?
Otrzymaną kartę SIM z aktualnie aktywnym numerem tymczasowym możesz wymienić na Micro-SIM. Wystarczy przynieść ze sobą dowód osobisty i numer seryjny otrzymanej karty. Wymiana jest darmowa, ale microSIMa nie dostaniesz w każdym punkcie Play.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#547069  autor: stook
 12 kwie 2012, 11:29
Ruben pisze:
Warunkiem skorzystania z niniejszej Oferty Promocyjnej w przypadku wyboru Abonamentu Firma 25 jest zakup w każdym Okresie Rozliczeniowym, usługi „Stan Darmowy w Firmie” opisanej w pkt 4 niniejszego regulaminu po cenie 5 PLN (6,15 PLN z VAT).
czyli za SD pobierana jest opłata co miesiąc. Zdecydowanie lepiej opłaca sie w takim razie brać abonament za 55zł netto
Naczy się Firma 55 (w promocji Rozmowy w Firmie) za 27,5PLN netto :) ? Pewnie, że tak. Przeskok w minutach jest spory między tymi abo, przy umiarkowanej dopłacie. A internetu nie potrzebujesz ? bo tutaj ten 100MB to dla picu na stronie jest, płatny po pierwszym pełnym okresie rozliczeniowym. Przy AI MAX dla firm tylko SIM, w wariancie analogicznym Firma 55 - abo masz 34,5PLN netto z pakietem 1GB.

#547094  autor: play4you1
 12 kwie 2012, 13:56
blade827 pisze:Prosze o pomoc w pewnym nurtujacym mnie temacie. Wczoraj otrzymalem umowe Play wraz karta sim jednak niestety jestem uziemiony jeszcze do czerwca gdyz wtedy konczy mi sie moja umowa z Orange (przenioslem numer z abo do abo). Mam niestety w swoim iP 4 diabelna karte microsim wiec sil rzeczy bede musial ja wymienic rowniez na micro simke z Play (tak wiem mozna przyciac ale po co jak i tak mnei to nic nie kosztuje). Wiem ze na tej karcie ktora w tej chwili mam z Play jest numer tymczasowy ktory w czerwcu zamieni sie na moj ktory przenioslem z Orange wiec moje pytanie czy moge juz w tej chwili wymienic ta karte na microsim w salonie Play czy tez musze czekac az uaktywni sie na niej moj numer z Orange, czy nie bedzie sie to wiazalo z jakimis problemami czysto technicznymi ? Z gory piekne dzieki za odpowiedz
Dodam tylko, że oczywiście nie musisz czekac na przeniesienie numeru. Na wymienionej już karcie SIM z numerem tymczasowym zmieni się numer na ten przeniesiony z innej sieci. Problemów technicznych nie będzie.
Pozdrawiam

#547257  autor: blade827
 12 kwie 2012, 23:02
Dziekuje serdecznie wszystkim za informacje :)

#567682  autor: dgim
 14 lip 2012, 21:32
Witam,

na poprzedniej stronie, zdaje sie, wspominaliscie o tym ale chce sie upewnic.

Do kazdego pakietu All Inclusive Max, tj 29/39/49/59 w przypadku abonamentu bez telefonu i 45/65/75/95zl z tel trzeba doliczyc koszt pakietu 1gb, w przypadku bez tel w wysokosci 10zl, w przypadku z tel 16zl ?
Zatem odpowiednio z 29 bez tel robi sie 45zl/z 45 z tel - 61zl ?
Jezeli tak, to jak rozumiec stwierdzenie z regulaminu, ze str 1: "Suma Abonamentu i
opłaty abonamentowej za pakiet 1 GB z uwzględnieniem rabatu na pakiet Smartfon." ktora jest rowna wyborowi All Inclusive Max 45 - 45zl w przypadku z tel, 29 - 29zl bez tel.

Rozjasnijcie mi to prosze.

---
wychodzi na to, ze nie ma zadnych doplat, 45 do 45zl, 29 to 29zl z netem.

#567825  autor: seba90
 15 lip 2012, 16:46
dgim, Na fakturze nie będzie dodatkowej opłaty za pakiet 1 gb, ponieważ dostajesz na niego rabat. Co miesiąc będziesz płacił 29 zł za AI 29, 45 zł za AI 45 itd.

#567916  autor: dgim
 16 lip 2012, 00:19
w miedzyczasie juz tez do tego doszedlem, niemniej - dzieki za potwierdzenie.

#569946  autor: Asik91
 24 lip 2012, 18:10
Witam,

chcę przenieść swój numer do Play i mam pytanie odnośnie abonamentu All Inclusive Max 45. Mianowicie w polu "dodatkowo" jest napisane: Stan darmowy przez 3 m-ce, później 10 zł/m-c. Czy oznacza to, że będę zobowiązania do płacenia obowiązkowo tych 10 zł czy jest to usługa opcjonalna? Serdecznie dziękuję za odpowiedź.

#569950  autor: Ranger
 24 lip 2012, 18:19
Asik91 pisze:Witam,

chcę przenieść swój numer do Play i mam pytanie odnośnie abonamentu All Inclusive Max 45. Mianowicie w polu "dodatkowo" jest napisane: Stan darmowy przez 3 m-ce, później 10 zł/m-c. Czy oznacza to, że będę zobowiązania do płacenia obowiązkowo tych 10 zł czy jest to usługa opcjonalna? Serdecznie dziękuję za odpowiedź.
Z tego co pamiętam jest to usługa opcjonalna, czyli nie jesteś zobligowana do płacenia za to co miesiąc, ale może jeszcze ktoś się wypowie, by rozwiać wszelkie wątpliwości.

Obrazek

#569952  autor: KC-KARLOS
 24 lip 2012, 18:32
Ranger pisze:Z tego co pamiętam jest to usługa opcjonalna, czyli nie jesteś zobligowana do płacenia za to co miesiąc, ale może jeszcze ktoś się wypowie, by rozwiać wszelkie wątpliwości.
Usługi:
> Nieograniczone rozmowy w Play
> Nielimitowane rozmowy na numery stacjonarne
> Nielimitowane SMSy do wszystkich sieci
są przyznawane na pełne 3 miesiące rozliczeniowe w ramach promocji za darmo (z wyłączeniem NRwP - okres jest zależny od wybranego abonamentu).

Po upływie 3 miesięcy, jeśli klient nie zrezygnuje z usług, usługi stają się aktywne, tak długo, aż klient ich nie wyłączy.
Koszty:
> 7 zł w promocji (jeśli usługa nie zostanie wyłączona, cennikowo opcje kosztują po 10 zł) za nielimitowane SMSy i rozmowy na stacjonarne
> 10 zł za nielimitowane rozmowy w Play.

W opcji STAN DARMOWY jest oferowany Pakiet Internet Non-Stop 200 MB przez pierwszy miesiąc rozliczeniowy bezpłatnie. Po przekroczeniu pakiety, prędkość spada, a za neta koszt faktury nie powiększy się.
Potem pakiet, po okresie promocji, kosztuje 7 zł miesięcznie (cennikowo 9 zł).
Opłaty za usługi dodatkowe są doliczane do faktury za ŚUT.

Pakiety netowe w promocjach ALL INCLUSIVE (250 MB lub 1 GB), są stałym elementem tych abonamentów i nie da rady ich wyłączyć.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#569953  autor: Asik91
 24 lip 2012, 18:44
Pakiety netowe w promocjach ALL INCLUSIVE (250 MB lub 1 GB), są stałym elementem tych abonamentów i nie da rady ich wyłączyć.

A ile one kosztują? To jest coś dodatkowego doliczane do abonamentu?

#569955  autor: KC-KARLOS
 24 lip 2012, 18:57
Asik91,
nie, wystarczy porównać taryfy STAN DARMOWY i ALL INCLUSIVE.
Widać wyraźnie, że AI różnią się nieco wyższą opłatą abonamentową o ok. 10-18 zł, ale posiadają wbudowany pakiet internetowy z lejkiem (ograniczoną prędkością po wyczerpaniu MB).

#569956  autor: Asik91
 24 lip 2012, 19:03
Dzięki wielkie za pomoc! A jeszcze pytanie odnośnie usługi nielimitowanych smsów do wszystkich i połączeń na numery stacjonarne za 7 zl. To jest opłata 7 zł za obydwie opcje czy osobno 7 zł za smsy i osobno 7 zł na stacjonarne? I czy zawierając umowę przez internet jest ona na czas nieokreślony? Gdzieś napotkałam taką informację, ale w Regulaminie widzę okres zastrzeżony 24 miesiące.

#569957  autor: KC-KARLOS
 24 lip 2012, 19:21
Asik91, to są pozycje osobne.
Płacisz 7 zł za no limit smsy + 7 zł na nielimitowane minuty na stacjonarne, ale tylko wtedy, kiedy nie zrezygnujesz z okresu promocyjnego 3 mięsiecy za darmo, w innym przypadku, jeśli wyłączysz pakiet i go uruchomisz ponownie, zapłacisz po 10 zł za pakiet.
Zarządzanie pakietami jest w każdej chwili możliwe pod *111#, Play24 oraz pod *500 i *502 (Obsługa Klienta Play).

#569959  autor: Asik91
 24 lip 2012, 19:22
Kolejne pytanie, któro się u mnie zrodziło. Przy tym abonamencie dostaję Promocyjny Pakiet Złotówek i czy mogę z niego kupować te usługi, czyli nielimitowane smsy i rozmowy?

#569962  autor: KC-KARLOS
 24 lip 2012, 19:36
Asik91 pisze:Kolejne pytanie, któro się u mnie zrodziło. Przy tym abonamencie dostaję Promocyjny Pakiet Złotówek i czy mogę z niego kupować te usługi, czyli nielimitowane smsy i rozmowy?
Przeczytaj na poprzedniej stronie, to, co napisałem. Usługi są DOLICZANE do faktury, czyli za nie zapłacisz poza fakturą. Przykład: abo za 45 zł + opłata 7 zł za pakiet.

Złotówki w ramach abonamentu (Pakiet Złotówek) służy TYLKO na rozmowy/SMS/MMS do każdej sieci w Polsce, rozliczane w ramach cennika oferty. Za nie nie kupisz pakietu, nie wyślesz SMS Premium czy skorzystasz z internetu - za te usługi zapłacisz poza abonamentem (w każdej sieci tak jest obecnie).

#569963  autor: Asik91
 24 lip 2012, 19:41
To teraz juz nie rozumiem. A te 150 minut do wszystkich? To to sa te zlotowki? Czy oprocz tych zlotowek mam jeszcze te 150 min?

#569965  autor: KC-KARLOS
 24 lip 2012, 19:45
Asik91 pisze: A te 150 minut do wszystkich? To to sa te zlotowki? Czy oprocz tych zlotowek mam jeszcze te 150 min?
150 minut to przeliczone złotówki zgodnie z cennikiem. 150 x 0,39 zł (koszt 1 minuty) = 58,50 zł Pakietu Złotówek do wykorzystania na rozmowy, SMSy lub MMSy. Jeśli wyślesz SMSa (18 gr), pomniejsza się PZ do zużycia na rozmowy czy esy. Są to środki wymienialne.

#569966  autor: Asik91
 24 lip 2012, 19:47
Tyle, ze w regulaminie jest napisane ze przy tym abonamencie dostaje na konto 29,50 zl... juz nie wiem...

#569969  autor: KC-KARLOS
 24 lip 2012, 19:51
Asik91, 29,50 zł to PROMOCYJNY pakiet złotówek, który jest DODAWANY do złotówek bazowych, czyli 29 zł. Czyli 29 zł bazowych + 29,50 zł promocyjnych = 58,50 zł - łącznie 150 minut.
Dostajesz więcej, niż płacisz.