• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #565968  autor: BarthezzLodz
 06 lip 2012, 19:51
Cześć.

Przy przejściu z Play Fresh na AI Max bez telefonu otrzymałem na 3 miesiące następujące pakiety za darmo:
- nielimitowane SMSy do wszystkich sieci,
- nielimitowane połączenia na nr stacjonarne.

Lipiec jest właśnie tym trzecim, pełnym miesiącem. Chciałbym wyłączyć te usługi, aby od następnego miesiąca za nie nie płacić. Czy jeśli dziś wyłączę je w Play24, to czy będą one mi działały do końca tego miesiąca? Czy zostaną one wyłączone w dniu zlecenia wyłączenia?

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#565973  autor: pakierhakierxd
 06 lip 2012, 20:06
Raczej się wyłączą od razu,kiedyś było tak że wyłączało się na koniec okresu rozliczeniowego.

Pozdrawiam :)

#565986  autor: TRA_OL
 06 lip 2012, 20:48
Po pierwsze to sprawdzić jaki masz okres rozliczeniowy (na umowie masz) okres rozliczeniowe w play są: 30, 09, 19,

po drugie zgodnie z regulaminami te usługi są zawsze bezpłatne na pierwszy nie pełnym okres rozliczeniowy i kolejne 3 jeśli, wiec sprawdź umowę i sobie wylicz

Dezaktywacja może byś przy kontakcie w POS, BOK oraz wpisując ekspresowy kod USSD tak jak i na play24 w ostatni dzień okresu rozliczeniowego .

Pozdrawaim

#565991  autor: BarthezzLodz
 06 lip 2012, 21:39
Pakiety są na pewno na 3 m-ce, bo do tej pory nie pobierało mi za nie opłat.

Mój okres rozliczeniowy jest do 1 każdego miesiąca. Zatem kiedy powinienem wyłączyć te pakiety? Mogę już teraz? I czy wtedy nadal będę miał te darmowe smsy i połączenia na nr stacjonarne do końca tego miesiąca czy nie?

Natomiast ogólnie to mam ostatnio małą zagadkę, bo nie do końca zgadzają mi się faktury - na moją korzyść, więc wolę tego nie zgłaszać ;))

Mój abonament kosztuje 39 zł - AI Max bez telefonu. Natomiast faktury przesyłane mam na trochę niższą kwotę. Z czego może to wynikać? Wiem, że przez 3 pełne miesiące, w ramach rekompensaty za niepoprawne rozliczenie w pierwszej fakturze mieli mi obniżyć abonament o 10 zł, ale wystawiane faktury są jeszcze niższe. Wygląda to tak:
Obrazek

Edit:

Postanowiłem poszperać w regulaminach i dowiedziałem się, że:
- mam rabat 50% na 3 pełne m-ce,
- dezaktywację pakietów muszę zgłosić w ostatnim darmowym miesiącu - wtedy wyłączą mi to z końcem tego okresu rozliczeniowego.

Dzięki za pomoc! :D

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB