• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#564929  autor: PalonyLolek
 03 lip 2012, 10:18
Tylko, że nikt w tym temacie właściwie nie wyjaśnił jak to zostało zmienione, czy to na pewno nie błąd systemu itd.
Ale skoro działa to fajną opcję ma Era czyt. T-mobile.

#564930  autor: zygikuleczka
 03 lip 2012, 10:22
Najważniejsze w tej sprawie jest podane w cenniku tj. opłata za zmianę na pakietu na niższy. Ogólna zasada znajduje się w poście starszego konsultanta. Podobnie jest w UPC, Cyfrze+, etc. Słowem Umowa na czas nieokreślony daje Abonentowi możliwość modyfikacji oferty.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#564936  autor: T-mati1
 03 lip 2012, 10:54
a jak wyglada przedluzenie umowy? czy ta zmiana abonamentu dziala jak przedluzenie

THUNDER UP!!!

#564937  autor: galtom
 03 lip 2012, 10:55
zygikuleczka pisze:
PalonyLolek pisze: tylko na kwotowo taką samą lub wyższą.
Dlaczego tak brzydko? Jest jakieś obostrzenie w tej Umowie, że nie można zmienić pakietu na niższy?
Z tej prostej przyczyne, ze nie ma fizycznej mozliwosci przejscia nizej bo 29 zl to najnizszyabonament.
W przypadku oferty All Inclusive Long Play II (przy wyzszych abonamnetach) Play na pewno nie bedzie robil klopotow gdy ktos zechce zmienic abo na nizszy - bo przeciez nic nie traca i nic ich to nie kosztuje. Jak powiedza nie to mozna odejsc wiec zostana z niczym (bo umowa od razu jest na czas nieokreslony).

Ale to tak dziala tylkodla umow sim only i tylko w gdy sa beztewrminowe - wtedy uslugi mozna zmieniac (co okres rozliczeniowy) dowolnie.

Jesli wzielismy telefon to niestety dupla zbita.

W Orange UK dawno temu udalo mi sie zmienic taryfe na nizsza po podpisaniu umowy. Podpisalem umowe na 12 miesiecy z abo na 70 funtow i SE P900 (wtedy to byla nowosc). Po miesiacu zmienilem bez konsekwencji taryfe na 30 funtow. Teraz juz sie niestety tak nie da. (wtedy doradzili mi tak w Phones4u, zeby za P900 nie placic)

Pozdrawiam,
Galtom

#564938  autor: zygikuleczka
 03 lip 2012, 11:00
No to przecież wiadomo, że chodzi o przypadek z pakietem wyższym niż ten 29.

#564939  autor: PalonyLolek
 03 lip 2012, 11:02
Nie mogę się zgodzić z panem dwa posty wyżej.
Nawet jeśli masz opcje z tel możesz co miesiąc zmieniać ofertę tylko tak jak pisałem musi być ona równa lub wyższa od tej macierzystej pod względem kwoty.

#564941  autor: zygikuleczka
 03 lip 2012, 11:07
PalonyLolek pisze:Nie mogę się zgodzić z panem dwa posty wyżej.
W końcu reprezentujesz interesy operatora:D A tak serio to wszystko zależy od rodzaju promocji. Czasem zdarzają się naprawdę korzystne i proabonenckie.

#564954  autor: galtom
 03 lip 2012, 13:02
PalonyLolek pisze:Nie mogę się zgodzić z panem dwa posty wyżej.
Nawet jeśli masz opcje z tel możesz co miesiąc zmieniać ofertę tylko tak jak pisałem musi być ona równa lub wyższa od tej macierzystej pod względem kwoty.
Teoretycznie masz racje ;-). Tak dziala to w sieciach komorkowych, ale znam jednego operatora sieci stacjonarnej, ktory ni chcial mi podniesc (dlugo, w koncu sie udalo) predkosci lacza i ceny za abonament - wiec regol nie ma.

Jesli jednak chodzi o ten przypadek (sim only i umowa bez terminowa) to w Play powinno sie (na logike rzecz biorac) móc zmieniać plan taryfowy gora/dol co miesiac.

Pozdrawiam,
Galtom

#564957  autor: zygikuleczka
 03 lip 2012, 13:12
Można zmieniać na niższy poprzez zawarcie aneksu, który będzie przewidywał, że wybrany pakiet zostanie zachowany przez przynajmniej trzy miesiące.

#564962  autor: galtom
 03 lip 2012, 13:38
Cos, za cos - ma to sens i w sumie jest uczciwe.
Zawsze mzona odejsc...

Pozdrawiam,
Galtom

#564983  autor: MADMAX
 03 lip 2012, 16:56
Z tego co pamiętam nie było problemu z przedłużeniem umowy na całkiem nowych warunkach (także przy założeniu iż będzie to aneks o niższym nominale) umowy na czas nieokreślony, ale warunkiem były 3 pierwsze opłacone faktury. Zmiana taryfy to jedno a przedłużenie tego typu umowy to drugie. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.

Pozdrawiam

#564989  autor: zygikuleczka
 03 lip 2012, 17:27
MADMAX pisze:eśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
Dobrze prawisz. Tak właśnie tłumaczyła mi to Pani odp. telefonicznie na mojego maila w tej sprawie.

#565005  autor: seba90
 03 lip 2012, 18:51
W zeszłym miesiącu podpisałem umowę na abonament z Super promocją (przejście z play fresh).
Powyższa promocja jest odrobinę ciężko dostępna. Mianowicie. Nie była dla mnie dostępna przez esklep (pomimo odpowiedniego stażu). Z tego powodu postanowiłem zadzwonić do BOK-u. BOK oczywiście nie widział dla dostępnej super promocji...
Jednak przy końcu rozmowy konsultant dostał olśnienia i postanowił złożyć dyspozycję z tym problemem do biura numerów.
Po około 2 h pani z biura numerów oddzwoniła do mnie z ofertą super promocji all inclusive max (szok :lol: ). Od siebie mogę dodać, że zamawiając umowę przez telefon dostałem dodatkowo 50 minut do wszystkich przez 6 miesięcy.
Jeżeli ktoś chce skorzystać z powyższej super promocji to powinien powalczyć o nią tak jak ja :)

#565010  autor: MADMAX
 03 lip 2012, 19:11
Myslę, że pomyliłeś Biuro Numerów z jakimś Back Officem, ale poza tym ok :-)

Pozdrawiam

#565109  autor: PalonyLolek
 04 lip 2012, 10:07
MADMAX pisze:Z tego co pamiętam nie było problemu z przedłużeniem umowy na całkiem nowych warunkach (także przy założeniu iż będzie to aneks o niższym nominale)
Przedłużenie to inna kwestia, a upgrade jeszcze inna, ale masz rację przy przedłużeniu można właściwie dowolnie (w granicach oferty) manewrować kwotami.