• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #564181  autor: wasikowski
 29 cze 2012, 18:08
Witam

Sytuacja:

tydzień temu zakupione w T-Mobile dwa takie same telefony Samsung Wave3 na abonament dwie umowy taki sam abonament.

Na każdej z umów widnieje dany nr IMEI telefonu.

Jednak problem zaczyna się z paragonem, dostałem wyjaśnienia że gwarancja jest respektowana na podstawie paragonu, że nie trzeba nic dodatkowego, ale...

dostałem na te dwa telefony jeden paragon- i wszystko byłoby może w porządku, ale na paragonie widnieje:

"samsung wave s8600 czarny" 1*2,00= SUMA 2,00zł"

jak dla mnie powinno być chyba:

Samsung wave s8600 czarny 1*1,00
Samsung wave s8600 czarny 1*1,00

SUMA 2,00 zł

Bo teraz wg mnie wg paragonu wychodzi jakbym wziął jeden telefon za 2 zł a nie dwa telefony po 1 zł.

Czy mam rację? Co z tym fantem robić?

Pomijam już fakt, że na paragonie nie ma nr IMEi telefonów.

Biorąc rok temu inną umowę w T-Mobile dostałem ładna fakturę z wyszczególnieniem nazwy telefonu nr IMEI itd....

#564193  autor: drcox
 29 cze 2012, 18:42
wasikowski pisze:Pomijam już fakt, że na paragonie nie ma nr IMEi telefonów.
Też mi problem, ja na paragonie z SE K660i miałem "Akcesoria GSM - 320 PLN" i autoryzowany serwis zawsze przyjmował...

#564198  autor: wasikowski
 29 cze 2012, 19:05
kolego drcox, jeśli lubisz mieć wszystko byle jak to Twoja sprawa:) jak dla mnie to jest błąd na paragonie- jeden telefon za 2 zł, zamiast dwóch telefonów po 1 zł. Lubię jasne sytuacje, bo nie dopilnować jest łatwo, a potem odpukać w przypadku awarii budzi się człowiek z palcem w d...

#564204  autor: Arturos
 29 cze 2012, 19:31
może idź do salonu niech wystawią fakturę do paragonu

Pozdrawiam Arturos

#564224  autor: drcox
 29 cze 2012, 21:53
Arturos pisze:może idź do salonu
No telepatycznie tego raczej nie załatwi. Chyba że na to liczył zakładając tu temat 8)
wasikowski pisze:kolego drcox, jeśli lubisz mieć wszystko byle jak to Twoja sprawa:)
Trzeba było powiedzieć że chcesz dwa paragony - bo tak to spina się je z kartą gwarancyjną i jest spokój. A teraz nie dość że jest jeden paragon to jeszcze 1 telefon na nim :P

#564230  autor: wasikowski
 29 cze 2012, 22:20
Arturos tak zrobię poproszę u nich o fakturę.

drcox i po co takie irytujące docinki- nie nie chciałem tego załatwić telepatycznie- chciałem po prostu poznać opinię innych co sądzą o takim paragonie.

#564231  autor: UndiscloseD
 29 cze 2012, 22:24
wasikowski,
Ja kupowałem kiedyś 2 telefony i miałem na nie jedna fakturę i idąc do serwisu nie było problemu. Tylko tu w Twoim przypadku jak już to powinno być 2*1,00. Ale paragon masz, umowę z T też więc jak będzie trzeba iść do serwisu to możesz wziąć tą umowę(tzn. fakturę, na której jest dokładnie napisane jaki telefon itp.), chyba nie problem?

#564236  autor: wasikowski
 29 cze 2012, 22:40
UndiscloseD dziękuję, to jest rzetelna odpowiedź. Też tak myślałem że powinno być na paragonie 2*1 zł zamiast 1*2zł.

Tak czy siak przejdę się jutro do salonu i poproszę o wystawienie faktury do paragonu- tym razem zaznaczając aby wyszczególnili na jednej fakturze dwie pozycje telefony Wave3. Paragony bledną po czasie, tak więc faktura by się przydała. Mam nadzieję że nie będą robić problemu z tą jedną pozycją na paragonie a dwoma na fakturze.

#564245  autor: Domi88
 29 cze 2012, 23:06
a brales te telefony w eshopie czy w
salonie? bo jak w eshopie to zapomnij ze Ci fakture wystawia :-p a co do gwarancji to wystarczy karta gwarancyjna i kopia umowy.

#564259  autor: wasikowski
 29 cze 2012, 23:58
Telefony były brane w normalnym salonie T-Mobile z jednym z hipermarketów. Karty gwarancyjnej jako takiej nie ma w Wave3, jest tam jakaś pseudo gwarancja ale z umieszczonymi warunkami gwarancyjnymi natomiast bez miejsca na wpisanie daty zakupu itp...

[ Dodano: 2012-06-30, 13:00 ]
sprawa załatwiona wystawiona dzisiaj faktura już poprawnie na dwa telefony. Dziękuję wszystkim za pomoc.