• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #559452  autor: ahilless
 09 cze 2012, 07:52
Wiem, że zawierając umowę na odległość można z niej zrezygnować do 10 dni. Chciałbym to zrobić, bo ku mojemu zaskoczeniu zasięg w moich okolicach jest fatalny.

Mam jednak jedno pytanie - umowę zawierałem wraz z telefonem. Z telefonu zdjąłem jednak warstwę ochronną wyświetlacza (tą folię). Czy jest to podstawa do nieuznania mojego zwrotu?

Poza tym wraz z nową umową przenosiłem numer plus => orange (numer jeszcze nie przeniesiony, na razie mam tymczasowy). Jeśli zrezygnuję z umowy, co wtedy będzie z tym numerem? Przepadnie czy da się odzyskać?
Ostatnio zmieniony 09 cze 2012, 10:46 przez ahilless, łącznie zmieniany 1 raz.

#559616  autor: banderas
 09 cze 2012, 22:39
jesli nie ma zarys to powinni przyjać czy wyłamaleś kartę sim jeśli tak to to zwrotu nie przyjmią ci

banderassso

#559672  autor: majkel.m
 10 cze 2012, 10:46
Hej,
Jeśli wyłamałeś kartę i używałeś aparatu to prawdopodobieństwo odrzucenia Twojego zwrotu jest bardzo duże.
Okres 10 dni od daty podpisania umowy zawieranej na odległość nie jest okresem "próbnym". W tym czasie można odstąpić jeśli np. zauważysz, że w umowie nie zgadza się to co uzgadniałeś z konsultantem/to co wybierałeś na stronie..

Pozdrawiam
majkel.m

#561688  autor: Espi
 19 cze 2012, 09:04
Zgodnie z prawem konsumenta ma on prawo odstapić od umowy w terminie do 10 dni bez podowania przyczyny jeżeli nie podisywał oświadczenia woli o natychmiastowym rozpoczęciu świadczenia usług telekomunikacyjnych.

#561729  autor: BigDill
 19 cze 2012, 11:49
ma prawo odstąpić,ale ma na to 10dni,telefon musi nie posiadać sladów użytkowania co oczywiscie tyczy się jakichkolwiek rys.

BigDilll

#561763  autor: Espi
 19 cze 2012, 13:26
I pamiętaj, żeby odsyłając ewnetualnie telefon dać możliwość otwarcia przesyłki i sprawdzenia przy odbiorze, zadużo się słyszy o odmowie odbioru przesyłki z tego powodu przez operatora ;)