• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #556950  autor: busku
 27 maja 2012, 21:07
Kończy mi się umowa w Orange i chcę przejść do innej sieci, ale umowa nie jest na mnie, jeśli jutro pójdę do Orange i zrobię cesje to ile czasu trzeba czekać na akceptację?
 #556953  autor: ciekawy
 27 maja 2012, 21:17
busku pisze:Kończy mi się umowa w Orange i chcę przejść do innej sieci, ale umowa nie jest na mnie, jeśli jutro pójdę do Orange i zrobię cesje to ile czasu trzeba czekać na akceptację?
to jak nowa aktywacja,musisz pokazać wszystkie dokumenty jak osoba na nowo podpisująca umowę,potem ile trzeba czekać trudno odpowiedzieć ale jak nowy klient będziesz miał do zaplaty rachunek wyrownawczy i za kolejny miesiąc,lepiek niech ta osoba na którą jest umowa rozwiąże umowe z przeniesieniem numeru na kartę i przekaże ci numer w karcie,wtedy wystarczy tylko twój dowód,oczywiście ty i ta osoba od której masz numer przejąć musicie być w salonie jednocześnie w tym samym czasie.
potem sobie przeniesiesz numer po telefonie na bok gdy potwierdzi ci konsultant,że nr jest na ciebie zarejestrowany w systemie.

#556955  autor: busku
 27 maja 2012, 21:40
chodzi mi o to czy jest taka możliwość, idę jutro do Orange, robię cesje, a za np 3 h umowa już jest na mnie i idę do innej sieci i się przenoszę? Zależy mi właśnie na czasie, czy to się dzieje na momencie...

#556968  autor: ciekawy
 27 maja 2012, 22:55
busku pisze:chodzi mi o to czy jest taka możliwość, idę jutro do Orange, robię cesje, a za np 3 h umowa już jest na mnie i idę do innej sieci i się przenoszę? Zależy mi właśnie na czasie, czy to się dzieje na momencie...
nie,dlatego,że po pierwsze osoba,która ma numer musi ci go oddać,sam sobie nie możesz wziąć numeru,który już ktoś ma,najpierw musi być przekazanie numeru komuś innemu,nie zrobisz tego sam bez osoby która ma ten numer, po drugie przejmując numer przejmujesz zobowiązanie do płacenia abonamentu i jak pisałem musisz się aktywować jako nowy abonent, po trzecie w przypadku rozwiązania umowy z przeniesieniem numeru na kartę okres wypowiedzenia trwa miesiąc,potem musi system przyjąć zmianę,a potem ty i osoba oddająca numer możecie zrobić cesje,nie można zrobić cesji jeśli.nie ma osoby dającej numer i osoby biorącej numer jednocześnie w salonie.

[ Dodano: 2012-05-27, 23:00 ]
nawet jeśli dotychczasowa osoba odda ci numer to będzie trwało zmienienie danych,przyjęcie ich przez system,zaplacisz wtedy opłatę aktywacyjną i jeśli zerwiesz umowę przed czasem będziesz musiał zapłacić karę umowną.

#557550  autor: Marens
 30 maja 2012, 19:09
busku pisze:chodzi mi o to czy jest taka możliwość, idę jutro do Orange, robię cesje, a za np 3 h umowa już jest na mnie i idę do innej sieci i się przenoszę?
Teoretycznie gdybyś poszedł do salonu firmowego to powinno się udać.
Robiłem swojego czasu cesje Orange Free na znajomego i odbyła się online.
 #557733  autor: staruch
 31 maja 2012, 18:03
busku pisze:Kończy mi się umowa w Orange i chcę przejść do innej sieci, ale umowa nie jest na mnie, jeśli jutro pójdę do Orange i zrobię cesje to ile czasu trzeba czekać na akceptację?
jesli przenosisz z osoby indywidualnej na indywidualna albo z firmy na firme to powinno byc odrazu.Pod warunkiem ze bedziesz w salonie firmowym.Inne salony bendą faksować całą cesję na biuro obslugi a to schodzi o kilka dni dluzej.

Cesja to nie latwa sprawa takze wazne jest to czy tez pracownik sie nie pomyli.

Podsumowujac-fizycznie jest mozliwe takie przeniesienie.

pozdro

#557803  autor: ciekawy
 31 maja 2012, 22:30
Marens pisze:
busku pisze:chodzi mi o to czy jest taka możliwość, idę jutro do Orange, robię cesje, a za np 3 h umowa już jest na mnie i idę do innej sieci i się przenoszę?
Teoretycznie gdybyś poszedł do salonu firmowego to powinno się udać.
Robiłem swojego czasu cesje Orange Free na znajomego i odbyła się online.
Nawet jeśli cesja w salonie firmowym się uda (co może nie być proste bo salon firmowy może być w innej miejscowości i może trzeba robić wędrówki ludu, żeby szybko cesje zrobić, a nie każdy salon Orange to salon firmowy, zdecydowanie więcej chyba jest salonów partnerskich niż firmowych, piszę o tym bo zaraz ktoś może wyskoczyc jak królik z kapelusza i napisać coś w stylu ale jak to, przecież byłem w salonie Orange i może rozumieć, że każdy salon sprzedający usługi Orange jest firmowy bo sprzedaje usługi firmi Orange) to jeszcze zostaje kwestia tego ile miesięcy zostało do końca umowy i w związku z tym czy warto zrywać umowę, żeby płacić karę umowną bo z tym by się wiązało szybkie przejście do innej sieci, co innego jeśli umowa jest już po 24 miesiącach albo w 23 miesiącu to jeden miesiąc można karę zapłacić, jeśli do końca umowy zostało dużo czasu to nie opłaca się przenosić numeru do innej sieci bo karę umowną trzeba będzie zapłacić.

#559058  autor: BigDill
 06 cze 2012, 23:39
Ja poszedłem do salonu robiąc cesję i czekałem prawie miesiąc bez 4 dni,więc to wszystko zależy..

BigDilll

#559318  autor: waeren
 08 cze 2012, 08:38
Mój znajomy załatwił to w 2 dni. W środę był w Orange z obecną właścicielką a w piątek już był właścicielem numeru....

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#560119  autor: OrangeDlaFirm
 12 cze 2012, 11:45
cesja powinna byc dokonana w przeciagu 72h (zakladajac, ze salon nie ma uprawnien i wysyla dokumenty na bok), natomiast jesli dobrze pogadasz w salonie firmowym zrobią od ręki.

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.