• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #558776  autor: wojcik0602
 05 cze 2012, 19:34
witam! Mam zamiar podpisac umowe z playem, oferta all inclusive max. I tu pytanie, czy oplaca sie? Oferta fajna, ale teraz wszystko okropnie sie rozwija, wiec pewnie za krotki czas beda lepsze oferty a ja bd musial siedziec ze 'slaba' all inclusive max...czy mozna zmieniac warunki oferty czy cos takiego? jak do tej pory posiadalem telefon na karte.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2012, 15:54 przez wojcik0602, łącznie zmieniany 1 raz.

#558780  autor: banderas
 05 cze 2012, 20:09
odnosnię opłacalności to tu bedzie tyle głosów co na ulicy piotrkowskiej w łodzi na tak i na nie, ja uznaje że jak w bo do 89 zł telefon kosztuje okolo do 100 zl wtedy jest opłacalny

podczas umowy nie mozna zmieniać warunków aktualnego abo, jedynie można podwyższyć abo

hm ai inclusive max jest ofertą bardzo dobra i nie sądze by coś nią przebiło jedynie tabie gadanie do UE

odbierz prv

banderassso
 #558896  autor: Mila89
 06 cze 2012, 09:05
wojcik0602 pisze:witam! Mam zamiar podpisac umowe z playem, oferta all inclusive max. I tu pytanie, czy oplaca sie? Oferta fajna, ale teraz wszystko okropnie sie rozwija, wiec pewnie za krotki czas beda lepsze oferty a ja bd musial siedziec ze 'slaba' all inclusive max...czy mozna zmieniac warunki oferty czy cos takiego? jak do tej pory posiadalem telefon na karte.
Wez opcje only sim przez internet z przejsciem z karty na abonament ... umowe masz na czas nieokreslony czyli jak sie pojawi cos nowego zawsze mozesz powiedziec bye :)

ps oferta przedluzeniowa na czas okreslony dla klientow przedluzajacych umowe(lepsze warunki) obowiazuje juz po zaplaceniu 3 rachunkow

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#558904  autor: mkkot
 06 cze 2012, 10:28
Moim zdaniem abonament się nie opłaca, ale to pewnie zależy komu. Nie rozumiem jednak tekstu, że coś się zmieni na rynku, a Ty zostaniesz ze słabym AI. Podoba się oferta czy nie? Odpowiadają warunki czy nie? Bo ja kiedyś podpisałem umowę na 1MB/s na 3 lata za 45zł (multimo) i nie żałowałem ani jednego dnia.

#558906  autor: Sig
 06 cze 2012, 10:52
Na tak postawione pytanie nie ma odpowiedzi.
Oferta pasuje - brać, co będzie w przyszłości - nie wiadomo.

Play to się raczej zwija, niż rozwija i jest wyraźna tendencja na wzrost przychodu z użytkownika, czytaj będą dawać coraz więcej minut/MB/SMS (choć nie "telefonów") za tę samą, lub wyższą kwotę. Nie ma parcia na zejście z ceny.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#558939  autor: Ranger
 06 cze 2012, 13:43
Inna rzecz, że wzięcie abonamentu zawsze wiąże się z pewnym ryzykiem, jak każda umowa na czas określony (no, może nie każda, ale taka, gdzie płaci się karę umowną za zakończenie jej przed czasem ;)).

Czegoś jeszcze nie rozumiem - skoro oferta Ci odpowiada, odpowiadają Ci stawki, pakiety i ceny, to nad czym się zastanawiać? No chyba że masz 14 lat i po prostu Twój abonament nie będzie "trendi" przy kolegach. Powinieneś jasno zdefiniować swoje potrzeby, nic więcej doradzić się nie da. Są ludzie, którzy wybierają telefon na kartę (doładowują kiedy chcą - pełna kontrola środków, mogą w każdej chwili zmienić operatora bez płacenia kar - konkurencja ma lepszą ofertę, z różnych powodów nie chcą, by operator wiedział, czyj jest dany numer na kartę - "anonimowość"), ale są też tacy, którym lepiej sprawdzi się oferta abonamentowa (i tak wydają sporo co miesiąc, więc biorą mix/abo - w tym z telefonem, prowadzą rozmowy biznesowe, chcą mieć ten komfort, że mogą zadzwonić zawsze - nawet gdy przekroczą miesięczną kwotę, a na karcie z pustego konta zadzwonić się nie da - bez przerzucenia kosztów).

Zastanów się i podejmij decyzję :)

Obrazek

#558983  autor: wojcik0602
 06 cze 2012, 17:13
Oferta mi odpowiada, z tym że prawdę mówiąc w ofercie na kartę za nieco niższe pieniądze mam tyle samo. Plusem abonamentu są tańsze telefony, finansowo wyjdę więc na równo.
Właśnie mam dylemat, obecnie żyjemy w czasach najszybciej rozwijającego się internetu, cały czas wchodzą nowe standardy. Kto by dawniej pomyślał np. full HD albo takich możliwościach smartfonów?;) Całkiem możliwe że niedługo wejdą nowe technologie, a co za tym idzie dostawcy powiększą ofertę, np. będą większe pakiety danych, a ja będę musiał 'męczyć' się z ofertą. Potrzeby mam sprecyzowane, ale chcę zapytać posiadaczy (obecnych lub byłych) abonamentu czy po prostu nie mieli takich sytuacji jakich się obawiam.
Prosiłbym również o pomoc w wyborze oferty, bo z tego co przeglądałem to definitywnie najatrakcyjniejsza jest all inclusive max a playu, tylko nie ma żadnych kruczków w niej? (są jakieś inne oferty przebijające tą? W moim wypadku to dużo surfuję po internecie, piszę jakieś 600smsów miesięcznie, raczej nie dzwonię, więc potrzebne mi smsy, nie minuty).
Na stronie jest napisane że 1gb transfer w moim wypadku, a potem mam zwolnioną prędkość ale nie płacę, tak? Bo w cenniku mimo wszystko podają opłatę za transfer danych w tym pakiecie...

#559306  autor: ciekawy
 08 cze 2012, 01:02
Play daje najwięcej minut w każdym abonamencie, jesli podobają ci się taryfy All Inclusive MAX to myślę, że możesz spokojnie zdecydować się na umowę bo już w najniższej za 45 zł masz 210 minut do wszystkich sieci, nie wiem czy jakaś inna sieć da tyle minut, moim zdaniem nie jeśli oferty się od mniej więcej tygodnia nie zmieniły bo wtedy przeglądałem taryfy innych sieci, a limit netowy w tej taryfie 1GB to takiego limitu już napewno w standardzie nie da ci żadna inna sieć. Pisałeś o nowych technologiach, no ok, to zrozumiałe, że wchodzą nowe rzeczy tylko, że to nie wchodzi z dnia na dzień, to raczej się liczy w latach, rok, dwa, trzy lata, cztery, pięć, zależy co to ma być, więc moim zdaniem jesli byś wzią tą ofertę to w ciągu 2 lat umowy tak dużo sie znowu nie zmieni, żebyś tego mógł żałowac.

#559496  autor: nav
 09 cze 2012, 12:57
Jak masz takie obawy, a twierdzisz ze i tak wyjdziesz na rowno, to moze lepiej zostan przy tej karcie. Telefon zawsze mozna kupic sam nawet na raty, jak duzo nie dzwonisz to faktycznie sie bardziej to wyjscie oplaca.

#559686  autor: SACZI
 10 cze 2012, 12:05
Najtaniej to wychodzi zakup telefonu na allegro i prepaid.
Obojętnie w jakiej sieci, telefony mają kosmiczne ceny, nawet jeżeli płacisz symboliczną "złotówkę".

#559839  autor: ciekawy
 10 cze 2012, 23:20
wszystko zależy od tego jaki to ma być telefon, ile minut miesiecznie się rozmawia, czyli ile się wydaje, czy jest potrzebny pakiet netowy czy nie, wtedy można wybierać, a w niektórych przypadkach może się okazać, że to czy wybierzesz abonament czy ofertę na kartę i telefon kupisz oddzielnie to jeśli to podzielisz przez liczbę miesięcy na które byłaby umowa cena może wyjść bardzo podobna.