• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #549293  autor: busku
 21 kwie 2012, 18:44
Witam, mam pytanie, czy kara za rozwiązanie umowy z Orange zmniejsza się wraz z przekroczeniem kwoty abonamentu? Czyli jeśli np płacę abonament co miesiąc 60 zł przez 24 miesiące to czy jeśli wyjadę ponad limit np +20 zł przez 6 miesięcy, to będę mógł zerwać umowę po 22 miesiącach bez płacenia kary?
moja taryfa to Orange Abonament

#549349  autor: dzi0bas
 21 kwie 2012, 22:51
nie. kara zmniejsza sie z miesiaca na miesiac. niezaleznie ile gadasz.

#550017  autor: BigDill
 25 kwie 2012, 08:49
kara zmniejsza się adekwatnie do długosci umowy,czyli jak miesiąc Ci zleci to karę masz mniejszą.

BigDilll

#558979  autor: ManiacGSM
 06 cze 2012, 17:06
Podepnę się pod temat- czy w trakcie trwania umowy składając rezygnację (i rzecz jasna zapłaciwszy karę) można jakoś uratować numer ,aby zostawić go ofercie na kartę?

#558980  autor: muchakk
 06 cze 2012, 17:10
ManiacGSM jest taka możliwość, ale tylko z przeniesieniem do innej sieci.

#559056  autor: BigDill
 06 cze 2012, 23:34
W trakcie trwania umowy jeżeli chcesz zerwać umowę i zapłacisz karę umowną to tracisz swój nr,bo operator rozumie to przez to,że nie chcesz korzystać w ogóle z ich usług i numer przez to tracisz cos o tym wiem,bo sam zamierzałem własnie zrezygnować,ale jak się dowiedziałem,że zabiorą mi numer to zrezygnowałem..
reasumując muckakk nie jest możliwe przeniesienie numeru do innej sieci w trakcie trwania umowy.. oczywiscie jak umowa będzie się kończyła czyli ok.90 dni jak się nie mylę to wtedy można przeniesc,ale jak dany człowiek jest w połowie abonamentu i chce zrezygnować z abonamentu to od nowego cyklu bilingowego otrzymuje do domu druczek do zapłacenia kary umownej i wtedy nie ma umowy z Orange,ale też niestety traci numer,więc lepiej wypowiadać się na temat jednak w którym jest się pewnym własnego zdania ;)

[ Dodano: 2012-06-06, 23:36 ]
nawet na kartę nie można przeniesc nic.. jedynie męczenie się do końca umowy albo ewentualnie zrezygnować z umowy zapłacić karę umowną i niestety trzeba liczyć się z utratą swojego numeru ..

BigDilll

#559060  autor: Kryniczanin
 06 cze 2012, 23:41
BigDill, Kto Ci naopowiadał takich rzeczy? Numer abonamentowy w trakcie umowy przenosisz nawet w trybie jedno-dniowym sam tak przenosiłem ale musisz liczyć się z karą umowną jak i dodatkowym abonamentem za rozwiązanie bez 30 dniowego wyprzedzenia.

#559061  autor: BigDill
 06 cze 2012, 23:43
Byłem w salonie dzis i powiedziałem,że chce zrezygnować z umowy abonamentowej albo przeniesc ten numer lub ewentualnie jesli nie będzie takiej możliwosci to nawet żeby numer był na kartę to koles w salonie powiedział mi,że nie ma takiej możliwosci. Zrezygnować mogę,ale niestety Kochany Operator zabierze mi mój numer ..więc nawet nie mogę przeniesc na prepaida.

BigDilll

#559062  autor: Kryniczanin
 06 cze 2012, 23:48
BigDill, Świetna bajeczka nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością. Tak jak piszę sam przenosiłem z Play do T w jeden dzień abonament bez wypowiedzenia 30 dniowego.

#559088  autor: BigDill
 07 cze 2012, 10:38
masz rację sam się zdziwiłem jak to usłyszałem,muszę bardziej się w to chyba zagłębić

BigDilll

#559283  autor: muchakk
 07 cze 2012, 22:57
BigDill
więc lepiej wypowiadać się na temat jednak w którym jest się pewnym własnego zdania

Jestem pewny tego co piszę. Sam tak robilem niedawno.

#559332  autor: BigDill
 08 cze 2012, 11:01
moja wiara dla ludzi w salonie jest chyba zbyt duża,więc dzięki temu dowiedziałem się,że facet zrobił mnie "na szaro" :)

BigDilll