• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #558526  autor: Marens
 04 cze 2012, 17:30
Przeglądając Orange Online trafiłem na nową ciekawą usługę: Jak w kraju.
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
Dzięku usłudze JAK W KRAJU za połączenia wykonywane i odbierane oraz SMS-y zapłacisz, jak gdybyś był w Polsce. Za działającą przez 3 dni usługę zapłacisz od 9zł (w zależności od strefy) 

Koszt aktywacji usługi:
Strefa 1: 9zł
Strefa 2: 174zł
Strefa 3: 47zł
Strefa 4: 134zł
Strefa 5: 230zł
Widzę, że usługa jest dostępna w abonamencie, w prepaidzie nie ma.

#558528  autor: KC-KARLOS
 04 cze 2012, 17:36
Czyli to jest tzw. ryczałt roamingowy? Czyli niższe zrównanie stawek roamingowych, do stawek krajowych na określony czas?

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#558532  autor: Marens
 04 cze 2012, 17:40
Karlos20 pisze:Czyli to jest tzw. ryczałt roamingowy?
Tak bym to interpretował. Nie zdziwiłbym się gdyby był jakiś limit.

#558533  autor: user_delete19
 04 cze 2012, 17:47
Marens pisze:Nie zdziwiłbym się gdyby był jakiś limit.
Ano właśnie... chociaż usługa ciekawa, niemniej przy niektórych strefach to cena zwala z nóg i lepiej skombinować sobie karte z pakietem data i jechać na skype ;-)

#558537  autor: KC-KARLOS
 04 cze 2012, 18:01
Czasem usługa TelePlay dla każdego klienta Play za 3,69 zł miesięcznie, też może być pomocna w obniżeniu kosztów roamingu międzynarodowego. Wystarczy nawet netbook z dostępem do neta, np. WiFi.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#558540  autor: user_delete19
 04 cze 2012, 18:13
SOT:

@up -- gdyby ta usługa działała jako SIP / google voice na androida to jak najbardziej... niestety mając przy sobie tylko telefon wygodniej jest użyć skype (zwłaszcza, jak ma się wykupione abo z nielimitowanymi rozmowami na cały świat ;-) ) niż użeranie się z teleplay :(

#558826  autor: KC-KARLOS
 05 cze 2012, 22:18
Czy możemy znaleźć TAŃSZĄ alternatywę na tą usługę, aby nie kupować zagranicznych prepaidów?
Czy oferty Heyah (promocje tańszego roamingu w UE), Play (apka TelePlay), T-Mobile (Wszędzie Rozmawiaj), Lycamobile (tanie rozmowy w roamingu) są wystarczające do zaoszczędzenia większej ilości kasy w roamingu międzynarodowym (szczególnie w UE), na określony czas? Bo jedno jest pewne - roaming międzynarodowy na 100% rujnuje finanse na fon abonamentowy.

#559010  autor: thonka
 06 cze 2012, 19:42
IMHO wymieniane tu teleplay to troche takie naciagane, bo jednak tego internetu trzeba szukac...

a co do oferty Orange to juz pisalem pod komentarzmi co o tym mysle.
3 dni to stanowczo za malo.
dostepnosc tylko dla abonamentowcow w planach indywidualnych tez jakos specjalnie nie pomaga.
by w porownaniu do TM ten pakiet sie oplacal trzeba by bylo w te 3 dni wygadac ok. 95 minut tylko wykonujac rozmowy.

na uwage zasluguje za to dodanie Rosji skad rozmowy sa zatrwazajaco drogie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#559017  autor: Marens
 06 cze 2012, 20:38
thonka pisze:na uwage zasluguje za to dodanie Rosji skad rozmowy sa zatrwazajaco drogie.
Jeśli chodzi o Rosję, to aktualnie jest promocja: http://telepolis.pl/news.php?id=24106
thonka pisze:IMHO wymieniane tu teleplay to troche takie naciagane, bo jednak tego internetu trzeba szukac...
wojciech pisze: gdyby ta usługa działała jako SIP / google voice na androida to jak najbardziej..
TelePlay w praktyce nie jest taki fioletowy jak go niektórzy rysują. Już widzę jak wszyscy wyciągają laptopa/netbooka aby porozmawiać. Przecież dużo prostszym rozwiązaniem jest postawienie jakiegoś VoIPa w telefonie z WiFi, czy nawet poruszonego tutaj Skype.
Karlos20 pisze:Czy możemy znaleźć TAŃSZĄ alternatywę na tą usługę, aby nie kupować zagranicznych prepaidów?
Karlos20 pisze:Bo jedno jest pewne - roaming międzynarodowy na 100% rujnuje finanse na fon abonamentowy.
Ja bym się zastanowił, czy przy cenach pokroju 0,39zł - 0,41zł/min (przy naliczaniu 1s) odebranego połączenia jest sens kombinować. Akurat w Playu był fajny pakiet -70%, teraz jest dostępny tylko dla biznesu.

http://telepolis.pl/news.php?id=25408
http://telepolis.pl/news.php?id=25228
thonka pisze:3 dni to stanowczo za malo.
dostepnosc tylko dla abonamentowcow w planach indywidualnych tez jakos specjalnie nie pomaga.
Przyznam, że spodziewałem się schodzenia minut/smsów z abonamentu oraz darmowego odbierania z jakimś limitem minut. Przykładowo jedziesz na weekend do Czech na narty, uruchamiasz taki pakiet i się nie przejmujesz roamingiem a tu psikus.

#559087  autor: user_delete19
 07 cze 2012, 10:31
Marens pisze:Ja bym się zastanowił, czy przy cenach pokroju 0,39zł - 0,41zł/min (przy naliczaniu 1s) odebranego połączenia jest sens kombinować. Akurat w Playu był fajny pakiet -70%, teraz jest dostępny tylko dla biznesu.
Jeden - tyci - problemik... świat nie kończy się na Europie... a opuszczając EU stawki radośnie leeeeeecą do góry ;-)

#559112  autor: Marens
 07 cze 2012, 12:19
wojciech pisze:Jeden - tyci - problemik... świat nie kończy się na Europie... a opuszczając EU stawki radośnie leeeeeecą do góry ;-)
Trochę za bardzo uogólniłem, już wesołe ceny zaczynają się w strefie 1B.