• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #557849  autor: ~raq
 01 cze 2012, 10:48
Witam.

W ciągu tego miesiąca chcę przenieść 3 numery z T-Mobile <zły> do Play.
Obecnie mam jeden numer w Play od ponad 3 lat - drugą umowę od 11 miesięcy.

Nowe numery będą w ofercie dla firm i chcę podpiąć pod to obecny numer(jest na osobę prywatną) i moje pytanie jest takie, czy po podpisaniu aneksu do umowy na następne 2 lata - czyli po 12 miesiącach znowu przedłużam o 24 miesiące, to czy mogę otrzymać nowy telefon ?

Pozdrawiam
 #557962  autor: banderas
 01 cze 2012, 19:37
~raq pisze:Witam.

W ciągu tego miesiąca chcę przenieść 3 numery z T-Mobile <zły> do Play.
Obecnie mam jeden numer w Play od ponad 3 lat - drugą umowę od 11 miesięcy.

Nowe numery będą w ofercie dla firm i chcę podpiąć pod to obecny numer(jest na osobę prywatną) i moje pytanie jest takie, czy po podpisaniu aneksu do umowy na następne 2 lata - czyli po 12 miesiącach znowu przedłużam o 24 miesiące, to czy mogę otrzymać nowy telefon ?

Pozdrawiam
co znaczy podpięcie , czy chcesz mieć wszystkienumery na 1 rachunku(koncie abonenckim? wysłalem do ciebie zapytanie na prv

banderassso

#558012  autor: ~raq
 01 cze 2012, 23:36
Tak, chcę mieć wszystkie numery na jednym rachunku.

#558071  autor: bledos
 02 cze 2012, 13:47
Nie bardzo widzę taką możliwość. Dlaczego? Bo w bazie będziesz widniał jako dwa zupełnie inne podmioty: firma i osoba prywatna. Żeby wszystko było na jednym wszystkie muszą być na firmę albo na osobę prywatną. Poza tym jak wtedy chcesz rozliczać wydatki w firmie - jeśli na fakturze masz jeszcze coś ponad (prywatny numer)?

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#558252  autor: ~raq
 03 cze 2012, 14:00
Tak, obecny numer, który mam na osobę prywatną chcę przenieść także na firmę, czyli w sumie 4 numery na jedną fakturę.

#558285  autor: banderas
 03 cze 2012, 18:06
a jeśli tak to jest taka możliwośc przy podpisywaniu umowy poprostu prosisz o zespolneie kont abo w jedno

banderassso

#558597  autor: ~raq
 05 cze 2012, 00:21
To wiem, ale chcę przedłużyć o kolejne 24miesiące umowę na ten numer, który mam już w PLAY - umowa jest od 11 miesięcy, i pytanie brzmi, czy po przedłużając mogę otrzymać nowy telefon ?

#558603  autor: T-mati1
 05 cze 2012, 02:03
Jesli ten numer co jest juz w play ma umowe na 24miesiace a minelo dopiero 11 to nie zmienisz abonamentu. Bedzie tylko przeniesiony z osoby prywatnej na firme. Dopiero po uplywie danej umowy bedziesz mogl ja zmienic na firmowa i wtedy dopiero dostaniesz nowy tel. Ja tak mialem w dawnej erze i raczej w play tez tak jest

THUNDER UP!!!

#558606  autor: thonka
 05 cze 2012, 05:59
~raq, a niby z jakiej racji operator mialby Ci dac nowy telefon, skoro stara umowa jeszcze sie nie skonczyla?

to jakie kombinacje sobie zrobisz na koncie abonenckim to jedno, ale bieg umowy jest caly czas taki sam.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#558647  autor: ~raq
 05 cze 2012, 11:19
Brat ma umowę podpisaną trochę wcześniej niż ja, bo w maju tamtego roku i dzwonili do niego z BOK i proponowali przedłużenie umowy o kolejne 24miesiące + zmiana taryfy na FORMUŁA 4 z nowym telefonem.

#558649  autor: bledos
 05 cze 2012, 11:23
Możemy gdybać, czy brat przedłużał z telefonem i czy proponują mu przedłużenie czy nową umowę - co często jest mylone przez klientów, bo myśleli o przedłużeniu, a konsultant mówił o czymś innym, mniej lub bardziej świadomie wprowadzając w błąd - jeśli uważasz, że powinieneś mieć taką możliwość to dzwoń lub pytaj w salonach. Osobiście popieram przedmówcę - na tę chwilę nie otrzymasz żadnej oferty.

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#558655  autor: ~raq
 05 cze 2012, 11:42
Dzięki panowie za zainteresowanie.

Jutro albo w piątek podjadę do Play i zobaczę co mają ciekawego.

#558700  autor: play4you1
 05 cze 2012, 14:18
Zadzwoń pod *500, bądź 790 500 500
Jeśli oferta bedzie dostępna konsultant Ci ją przedstawi.