• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #556178  autor: ciekawy
 23 maja 2012, 21:48
chodzi o tą ofertę i usługę nocną nielimitowaną
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... er/netbook

spójrzcie w usługi dodatkowe w kartę na stronie t i jak rozumieć to "Blueconnect noc to usługa dodatkowa dostępna w ramach wybranych opcji oferty abonamentowej Blueconnect."

to zdanie znaczy, że usługa jest bezpłatna ?

jakoś dla mnie to zdanie jest zbyt ogólne i chyba jakieś niejednoznaczne.

ma ktoś tą ofertę ?

#556182  autor: KC-KARLOS
 23 maja 2012, 21:59
ciekawy pisze:to zdanie znaczy, że usługa jest bezpłatna ?
Usługa jest płatna dodatkowo: 9,08 zł miesiecznie. Przy aktywacji oferty, albo w trakcie umowy decydujesz, czy chcesz aktywować nocki czy nie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#556187  autor: ciekawy
 23 maja 2012, 22:19
Karlos20 pisze:
Usługa jest płatna dodatkowo: 9,08 zł miesiecznie. Przy aktywacji oferty, albo w trakcie umowy decydujesz, czy chcesz aktywować nocki czy nie.
tak myślałem, że usługa jest płatna, tylko to zdanie można rozumieć dwojako bo jakoś tak jest napisane niejednoznacznie.

a jak jest z odliczeniem w urzędzie skarbowym nocek - opłat, możesz odliczać procent od usługi nocnej czy nie ? oferta na osobę prywatną.

#556197  autor: KC-KARLOS
 23 maja 2012, 22:29
ciekawy pisze:a jak jest z odliczeniem w urzędzie skarbowym nocek - opłat, możesz odliczać procent od usługi nocnej czy nie ? oferta na osobę prywatną.
Usługa nocek internetowych również się zaliczało do odliczenia podatkowego na ulgę internetową - nie liczyły się inne opłaty, niż za usługi internetowe.
Ponoć w przyszłym roku ulgi internetowej ma już nie być.

[ Dodano: 2012-05-23, 22:31 ]
ciekawy pisze:tak myślałem, że usługa jest płatna, tylko to zdanie można rozumieć dwojako bo jakoś tak jest napisane niejednoznacznie.
Znana sztuczka operatorów. Warto pytać o szczegóły oferty.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#556204  autor: ciekawy
 23 maja 2012, 22:37
Karlos20 pisze:
ciekawy pisze:a jak jest z odliczeniem w urzędzie skarbowym nocek - opłat, możesz odliczać procent od usługi nocnej czy nie ? oferta na osobę prywatną.
Usługa nocek internetowych również się zaliczało do odliczenia podatkowego na ulgę internetową - nie liczyły się inne opłaty, niż za usługi internetowe.
Ponoć w przyszłym roku ulgi internetowej ma już nie być.

[ Dodano: 2012-05-23, 22:31 ]
ciekawy pisze:tak myślałem, że usługa jest płatna, tylko to zdanie można rozumieć dwojako bo jakoś tak jest napisane niejednoznacznie.
Znana sztuczka operatorów. Warto pytać o szczegóły oferty.
dawno czytałem, że ulgi netowej ma nie być od 2013 czy 2014 roku, ale kto to wie czy to wejdzie czy nie i czy do władzy nie dojdzie inna opcja polityczna, wtedy ulga może wróci, a może ta która jest zostanie, ja tam wolę wiedzieć co można odliczać, czego nie...

w ofertach sieci komórkowych pierwsze co robię to szukam haczyków, no niestety tak mnie nauczyły stare sieci że za korzystną ofertą mogą kryć się jakieś haczyki i dziś zwracam uwagę na wszystko zanim cokolwiek wybiorę.

skoro już mowa o odliczeniach to bardziej z ciekawości zapytam czy np pakiety netowe takie jak 250MB w starych sieciach i 1GB w Play też można odliczać kiedy są w taryfach z minutami + pakiet na net ?
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, 22:39 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#556206  autor: thonka
 23 maja 2012, 22:38
a wystarczylo przeczytac regulamin zamieszczony na dole strony i by wszystko sie wyjasnilo.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#556723  autor: ciekawy
 27 maja 2012, 07:52
pytanie do specjalistów, jak uważacie - opłaca się brać notebooka w sieci komórkowej z usługą netu mobilnego czy lepiej wziąść sam net mobilny w sieci, a notebooka kupić na wolnym rynku ?

#556783  autor: maciejnet
 27 maja 2012, 12:00
ciekawy, Polecam wziąć kalkulator i policzyć ile kosztuje oferta kupionego laptopa w sklepie + internet u operatora. Sam się zdziwisz jaka to różnica. Po drugie te laptopy u operatorów to sam szrot. Chyba że lubisz spłacać raty u operatora na dużym procencie.

Netia FTTH 2 Gbit/s

#556857  autor: banderas
 27 maja 2012, 15:56
nie mozna tak liczyc tzn ile zapłacimy za noteboka w sklepie a u operatpra nalezy pamietać ze abo który jest to koszt też internetu
ja uznaje ze warto u operatora a szrot jaki szrot , jest to sredni laptop

banderassso

#556863  autor: ciekawy
 27 maja 2012, 16:05
no właśnie ja liczę,że za net trzeba płacić nawet bez notebooka tylko,że limit jest wyższy,a w tej ofercie z notebookiem limit to tylko 4GB.

ma ktoś tego notebooka z T ?
jak tak to jak się sprawuje ?

#556934  autor: banderas
 27 maja 2012, 19:42
ja mam netbooka podobnego wraz z wbudowanym modemem 3G, po instrukcji znalezieniu w googlu chodzi calkiem dobrze , jesli sie zostaje orginalnie motywy mozna czasami sie przyciać ale jak ktos ma cierpliwośc to nadaje sie do interentu poczty, czyatania ebookow i ogladania filmow
do grania w stare gry powinny chodzi dobrze tez ale nie testowalem

banderassso

#556946  autor: ciekawy
 27 maja 2012, 20:35
właściwie to mi wystarczy notebook do netu, maili,aplikacji typu przeglądarki netowe, adobe reader na pdf-y, pakiet office, komunikatory i standard czyli to co win ma standardzie.

#557052  autor: banderas
 28 maja 2012, 13:51
ciekawy pisze:właściwie to mi wystarczy notebook do netu, maili,aplikacji typu przeglądarki netowe, adobe reader na pdf-y, pakiet office, komunikatory i standard czyli to co win ma standardzie.
to nie jest notebook tyle netbooka mała roznica, spokojnie on wystarczy do tych celów

banderassso

#558422  autor: ciekawy
 04 cze 2012, 06:43
wie ktoś jak długo można pracować na bateri tego notebooka ?
przy najniższej jasności ekranu i małym zużyciu prądu ?
ogólnie chodzi o to czy to jest bateria, która wytrzyma 2 godziny czy która wytrzyma z 6 godzin ?

#558515  autor: banderas
 04 cze 2012, 16:10
ciekawy pisze:wie ktoś jak długo można pracować na bateri tego notebooka ?
przy najniższej jasności ekranu i małym zużyciu prądu ?
ogólnie chodzi o to czy to jest bateria, która wytrzyma 2 godziny czy która wytrzyma z 6 godzin ?
w tym temacie mowimy o netbooku wytrzymuje spokojnie do 5 godzin na baterii

banderassso