Użytkownik
Ranga
Obserwator
Sieć
Plus
Jak się nie mylę od połowy 2007 roku obowiązuje prawo, że jeśli zmiana wynika z przepisów prawa to klienci nie mają prawa zrywać umowy bez płacenia kary. Jak jesteś zainteresowany zrywaniem umowy bez płacenia kary to powinieneś już o tym wiedzieć.smylas pisze:Witam.
Wczoraj dostałem sms informacje od plusa że od lipca tego roku planowana jest zmiana stawek cenowych za roaming. Czy może być to podstawa do rozwiązania z nimi umowy, bez płacenia kary?
Cytuj do kogo pijesz, bo aż mnie korci cięta riposta...ciekawy pisze:w poście wyżej napisałem "jeśli zmiana wynika z przepisów prawa to klienci nie mają prawa zrywać umowy bez płacenia kary" czy tak trudno jest to przeczytać ze zrozumieniem ?
też o tym pomyślałem, że zmiana jest na korzyść bo stawki roamingowe spadają, a ludzie swą wdzięczność chcą okazać rozwiązaniem umowy bez płacenia kary oczywiście gdyby to było możliwe ale już nie jest.kubik pisze:zresztą to jest zmiana na korzyść abonenta, więc tym bardziej nie ma możliwości rozwiązania umowy bez kary umownej.