• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #556077  autor: lunatik
 23 maja 2012, 06:18
Dziwna sprawa, PO przestało u mnie działać.
Współlokator też ma PO i u niego śmiga więc to nie wina sieci,
zamieniliśmy się modemami i nadal moja karta się nie łączy z netem jego działa więc to nie wina modemu, wrzuciłem kartę o telefonu SMS'y przychodzą więc karta też nie jest winna. Na telefonie net też nie działa.
Na Play24 wszystko opłacone, nic nie poblokowane, limitu nie wykończony.

WTF?

#556094  autor: KC-KARLOS
 23 maja 2012, 10:23
lunatik, zrestartuj modem, albo leciutko przeczyść styki karty SIM czymś delikatnym. Spróbuj odpalić modem ponownie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#556167  autor: lunatik
 23 maja 2012, 21:11
Karlos, wróciłem z pracy i dziwnym trafem wszystko było już OK.
Tak myślę że to musiało być coś w systemie (może zauważyli że nie korzystam z domyślnego programiku do nawiązywania połączeń i za dużo ściągam w ramach nocnego transferu) jak inaczej wytłumaczysz że wszystko poza internetem działało. SMS'y odbierałem, jak przełożyłem kartę do telefonu mogłem nawet dzwonić ale net wrócił się dopiero później.

Mimo wszystko dzięki :)

#556171  autor: KC-KARLOS
 23 maja 2012, 21:21
lunatik pisze:może zauważyli że nie korzystam z domyślnego programiku do nawiązywania połączeń i za dużo ściągam w ramach nocnego transferu
To nie ma nic do rzeczy. Połączenie netowe jest realizowane poprzez uniwersalny APN "Internet". NT jest ograniczony tylko prędkoscią. Po prostu byla to tylko niedogodność techniczna - jakaś rekonfiguracja.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#556177  autor: lunatik
 23 maja 2012, 21:47
Pewnie masz rację.
Nie rozumiem tylko czemu SIM od kumpla działał a mój nie.
wg. danych system nie mógł się połączyć od 2 do co najmniej 8.30 gdy wyszedłem do pracy.

#556183  autor: KC-KARLOS
 23 maja 2012, 22:03
Byc może byla rekonfiguracja sieci w Twojej okolicy lub systemów teleinformatycznych. Zresztą - już za dwa tygodnie - EURO 2012 - operatorzy muszą się przygotować na miesiąc niespotykanego dotąd żniw, ale i... wielki sprawdzian infrastruktur.

#556186  autor: lunatik
 23 maja 2012, 22:17
Karlos20 pisze:Byc może byla rekonfiguracja sieci w Twojej okolicy lub systemów teleinformatycznych.
Czy sprzęt współlokatora(czyli z definicji osoby która mieszka w tym samym mieszkaniu co ja), sprawdzany w dokładnie tym samym miejscu, na tym samym komputerze w przypadku jakichś problemów z siecią w okolicy nie powinien się zachowywać dokładnie tak samo?

Przypomniała mi się dawna rozmowa z konsultantem, oboje nie mieliśmy sieci przez ok. 2 dni, a ten zasugerował problem z przeglądarką. Później niemal tego samego dnia wyczytałem że były jakieś problemy z nadajnikami w okolicy. Ogólnie konsultanci często wymiękają w tzw. niestandardowych przypadkach jeśli tylko rozmówca ma choćby podstawową wiedzę o czym mówi.

#556194  autor: KC-KARLOS
 23 maja 2012, 22:27
Wygląda na to, że jednak te nadajniki odgrywają tu swoją wiodącą rolę. Poza tym PLAY ONLINE działa tylko w zasięgu 3G.

#556198  autor: KA
 23 maja 2012, 22:30
U mnie tez w karcie freshowej dzialalo, w abonamentowej nie dzialal tylko net od rana. Byl komunikat, ze brak autoryzacji. Zrobilem nowa konfiguracje internetu i ruszylo, oprocz play24. Ale ciekawostka - do 12.30 net dzialal za free, nie ma sladu nawet w historii polaczen w play24. Pewnie cos modyfikowali w systemie.

#556203  autor: lunatik
 23 maja 2012, 22:35
Karlos20 pisze:Poza tym PLAY ONLINE działa tylko w zasięgu 3G.
JA mam PO 49, on PO 10 GB.
Na moje system. Chyba że rzeczywiście wcześniejsza wersja PO dział poza 3g i w tym kombinowali.