• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #542319  autor: leon10528
 22 mar 2012, 17:58
Hej

Gdzie jest mozliwość wzięcia abonamentu lub jakiegoś mixa na sam dowód osobisty bez legitymacji studenckiej, bez dochodów itd ale nie licząc plusa? Nie wiem czy w ogóle gdzies da rade coś wziąć w jakiejś sieci. Pozdrawiam

#542359  autor: krzysztof.ka
 22 mar 2012, 20:16
Da się. Wystarczy, że przedstawicz kartę kredytową jako gwarancję. Zapytasz pewnie, że jak dostać kartę kredytową bez dochodów? Otóż można. Wystarczy, że osoba pracująca ze zdolnością kredytową wyrobi sobie kartę kredytową i zawnioskuje dla Ciebie kartę dodatkową. Dostaniesz kartę kredytową, na której będzie Twoje imię i nazwisko.

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.

#542542  autor: banderas
 23 mar 2012, 18:58
oprócz tego co kolega wyżej wymienił mix na dowód to jestt tylko w heyah teraz nie wiem czy daja ale dawali na 12 mc

banderassso

#542544  autor: thonka
 23 mar 2012, 19:05
przenoszac dowolny numer do play istnieje uproszczona prodecudura podpisywania umowy i wymagany wtedy jest tylko dowod. o ile mnie pamiec nie myli dotyczy to zarowno mixa jak i abonamentu.

m.in. dlatego wlasnie play ma taka statystyke przenoszenia numerow - latwiej jest kupic starter za rogiem i przeniesc go, niz latac za papierkami.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#542563  autor: Spioszek
 23 mar 2012, 21:01
To się podepne, pisaliście o karcie kredytowej, a taka debetowa Visa Electron, albo Master Card wydana na mnie też jest akceptowana w salonach GSM jakbym chciał Mixa wziąść w Plusie? Playu?

#542568  autor: mungo
 23 mar 2012, 21:17
To się podepne, pisaliście o karcie kredytowej, a taka debetowa Visa Electron, albo Master Card wydana na mnie też jest akceptowana w salonach GSM jakbym chciał Mixa wziąść w Plusie? Playu?
Jest napisane że ma to być karta kredytowa a nie debetowa. Visa Electron czy MasterCard debit na pewno nie przejdzie. Przykładowo T-Mobile piszę, że Dodatkowo musi być spełniony warunek, że na karcie nie występuje adnotacja o treści „ELECTRONIC USE ONLY”. , czyli wyklucza nawet część kredytówek.

Generalnie akceptowane są wypukłe karty.

Ja bym nie radził kantować i próbować pokazywać debetówkę. Płaskie karty na pewno nie przejdą, a karty debetowe są praktycznie wszystkie płaskie. Są nieliczne wyjątki, czyli wypukłe debetówki, na które sprzedawcy operatora mogli by się nabrać, np Visa Classic eMAX walutowy

#542572  autor: Spioszek
 23 mar 2012, 21:42
W senk że nigdy na oczy nie widziałem wypukłej karty.
Mam tylko 2 karty zwykłą Vise Electron i Master Card obie z Inteligo.

#542573  autor: KR2615
 23 mar 2012, 21:46
Karta wypukła – (inaczej: karta tłoczona, karta embosowana).

Zgodnie z nazwą, karta ta posiada wytłoczone, wypukłe oznaczenia:

numer karty,
daty ważności,
imię i nazwisko (albo nazwa) posiadacza karty.
Ot co mozna znaleść dzięki wujaszkowi Google. Takie karty dostają przeważnie klienci binzesowi czyli ci, którzy prowadzą własną działaność

#542574  autor: mungo
 23 mar 2012, 21:51
Zrobiła nam się dyskusja o kartach płatniczych, a nie o telekomunikacji. darkangel, nie widziałeś wypukłej karty bo nie miałeś pewnie karty kredytowej. A debetowe, jak pisałem, są zwykle płaskie. krzys, z tym że wypukłe to tylko biznes to nie przesadzaj. Większość kredytówek dla indywidualnych karty wypukłe. Płaskie karty kredytowe to taka najniższa półka, coś jak Nokia 1616 w telekomunikacji ;)

#542615  autor: krzysztof.ka
 24 mar 2012, 00:26
Osobom prywatnym niektóre banki wydają karty debetowe wypukłe do konta. Na przykład Multibank. Ale taka karta zawsze ma zastrzeżenie, przy MC jest informacja, że to MC Debit, a Visa ma chyba napis: electronic use only.
Powracając do meritum wątku. Musi być karta embosowana jako gwarant. Przy zawieraniu umowy karta jest zawsze kserowana. Zakrywa się tylko fragment numeru karty paskiem papieru. Na kopii musi zostać imię i nazwisko posiadacza, data ważności i niekoniecznie, część numeru karty.

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.

#542620  autor: Orfi
 24 mar 2012, 01:45
Jakiś czas temu przenosiłem numer w Play z karty na abonament i zamiast bawić się w jakieś kwitki uwiarygodniłem się właśnie kartą kredytową wypukłą. Pytałem czy debetowa przejdzie , bo mam taką wypukłą z mBanku i okazuje się, że niestety nie, bo musi być kredytowa i tyle tak odrzekł mi konsultant z punktu Play.

Orfi

#542624  autor: thonka
 24 mar 2012, 03:24
nie wiem jak dzisiaj ale jeszcze 4 lata temu w bzwbk karta mastercard walutowa (eur, usd, gbp) byla wypukla choc z debetem a co dopiero kredytem miala malo wspollnego - ot wzbudzala respekt na wioskach w Europie... jezeli rzeczywiscie biora tylko wypukle do weryfikacji to tez sa do tylu.

co nie zmienia faktu, ze nie majac zatrudnienia wiele sieci bierze ostanie rachunki, kredytowke, badz tak jak play - tylko dowod pod warunkiem przeniesienia numeru.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#542625  autor: ja.michal
 24 mar 2012, 04:28
Swego czasu w Sferii na próbę brałem internet. Chcieli tylko dowód osobisty i o dziwo kartę debetową. Gość zrobił ksero i już. Sam się zdziwiłem bo np. w Plusie czy ówczesnej Erze trzeba było mieć kredytową.

#546350  autor: BigDill
 09 kwie 2012, 00:48
Jedynie heyah mix z tego co wiem;)

BigDilll