• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#543110  autor: Vieslav
 26 mar 2012, 21:43
drcox pisze: korzystanie z komunikatorów będących non stop online i zżerających baterię w 8 godzin nie jest jakieś specjalnie wygodniejsze (no i proś każdego: zainstaluj komunikator, kup pakiet internetowy bo Orżnąć ma drogie SMSy :lol: ) . A inne sieci jakoś potrafią zapewnić tanie jak barszcz SMSy typu T-Mobile 1000 SMSów za 5zł w abonamencie, czy Play dający 1000 SMS do doładowania za 30zł.
A słyszał o czymś takim jak Android i Google Talk? Działa w tle, czy chcesz czy nie (tzn jak wiesz, że działa to możesz nie chcieć żeby działał :-) ). Ja już smsów nie używam, jak ktoś coś chce to mi na talku pisze. Działa tak jak smsy, tylko darmowe :P .
A tak poza tym to nawet nie jesteś w stanie sobie wyobrazić ile dzieciaków ma te najtańsze pelikany za 29 i 39zł, bo żadna oferta nie da aż tyle smsów i badziewnego telefonu za 1zł.

#543153  autor: Morre
 26 mar 2012, 23:51
Trochę was męczę tymi pytaniami, ale wolę się zapytać niż nie być do końca pewnym, a potem żałować :).
Jak wybiorę tego Pelikana, to jak będzie wyglądała sprawa z internetem i gps'em w telefonie? Jakie będą tego koszty?
Kolejne pytanie.
Taryfy Pelkian. W taryfach za 39,90zł i 59,90zł masz nielimitowane SMSy do Orange, duże pakiety SMSów do innych sieci (odpowiednio 400SMS i 800SMS), ale bardzo małe pakiety minut (odpowiednio 60 i 150 minut).
Napisałeś mungo, że mam nielimitowane sms'y do Orange i jeszcze pakiet sms'ów do innych sieci. Tak to zrozumiałem :)
A na stronie Orange jest napisane
Pakiet SMS – liczba dodatkowych SMS-ów do Orange, wymiennych na SMS-y do wszystkich sieci w prezencie - 4000 do Orange
/800 do wszystkich
Czy przypadkiem te sms'y do wszystkich sieci nie są jednak wymienne z sms'ami do Orange?

#543157  autor: kamil1221
 27 mar 2012, 00:40
Standardowo bez włączonej usługi SMSy w Orange na okrągło - faktycznie tak jest 4000 na 800. Jenak z włączoną usługą - nielimitowane do Orange i 800 smsów do innych sieci.

W taryfie bez pakietu 1MB = 5zł. Pakiet 5zł = 100MB (oraz inne pakiety).

#543391  autor: pomaranczowy
 27 mar 2012, 22:59
Morre pisze:Trochę was męczę tymi pytaniami, ale wolę się zapytać niż nie być do końca pewnym, a potem żałować :).
Jak wybiorę tego Pelikana, to jak będzie wyglądała sprawa z internetem i gps'em w telefonie? Jakie będą tego koszty?
Kolejne pytanie.
Taryfy Pelkian. W taryfach za 39,90zł i 59,90zł masz nielimitowane SMSy do Orange, duże pakiety SMSów do innych sieci (odpowiednio 400SMS i 800SMS), ale bardzo małe pakiety minut (odpowiednio 60 i 150 minut).
Napisałeś mungo, że mam nielimitowane sms'y do Orange i jeszcze pakiet sms'ów do innych sieci. Tak to zrozumiałem :)
A na stronie Orange jest napisane
Pakiet SMS – liczba dodatkowych SMS-ów do Orange, wymiennych na SMS-y do wszystkich sieci w prezencie - 4000 do Orange
/800 do wszystkich
Czy przypadkiem te sms'y do wszystkich sieci nie są jednak wymienne z sms'ami do Orange?
Pamiętaj też, że nawet jeśli podpiszesz umowę na np. Pelikan II 59,90 to możesz w trakcie trwania umowy przejść bezpłatnie na plan Delfin II 59,90 czy Pantera 69,90. Jak po zmianie będziesz chciał wrócić do Pelikana II 59,90 to bez problemu będziesz mógł to zrobić.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#544084  autor: thonka
 30 mar 2012, 01:21
to jest standardowa cena aktywacji i w kazdym cenniku abonamentowym sa takie absurdalne kwoty, ktore podnosza kwote przyznanej ulgi...
dzisiaj aktywacja w orange albo jest darmowa, albo nie przekracza 50zl przy czym nie jestem pewien czy ta kwota jest az tak wysoka.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#544505  autor: Rlox
 31 mar 2012, 19:24
Powiedzcie mi proszę, jeśli chciałbym podpisać umowę na abo na czas nieokreślony w Orange to skasują mnie z opłatą na 300 zł. Ewentualnie która sieć ma taką opcję bez dużej opłaty aktywacyjnej (oprócz Play)?

#546348  autor: BigDill
 09 kwie 2012, 00:45
1 w miesiącu można wybrane prezenty zmieniać dowolnie jak sobie tego życzysz albo jak Ci jest potrzebne;)

BigDilll