• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #535111  autor: BarthezzLodz
 15 lut 2012, 19:01
Cześć.

Zastanawiam się nad skorzystaniem z oferty na abonament bez telefonu. Aktualnie korzystam z Play Fresh, miesięcznie wykorzystuję około 40 zł, czasem więcej. Przy maksymalnym wykorzystaniu tych 40 zł, starcza mi to na ok. 180 minut (pakiet 30 min. za 6 zł, 10 za 5 zł, 15 za 10 zł). Z każdym doładowaniem dostaję też darmowe SMSy, mam również aktywne (stare) Zbieraj Minuty, co również czasem dodaje mi parę minut, ale to maksymalnie 20 - 30 w skali miesiąca.

Jak używam telefonu?
- dzwonienie do różnych sieci, nie mam jednej konkretnej osoby, z którą rozmawiam cały czas,
- SMSy - bardzo niewiele, maksymalnie 20 - 30 szt.,
- Internet - raczej nie korzystam, w większości miejsc mam dostęp do WiFi, ale gdyby w tym abonamencie za niewiele więcej można by było zyskać pakiet internetowy, to może być.

Oczywiście również chciałbym zachować numer, więc oferta z przeniesieniem numeru.

Co byście polecili?

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#535132  autor: bober
 15 lut 2012, 20:49
T-Mobile oferta bez telefonu 29,90zł 240 minut do wszystkich + za 5zł pakiet 1000 smsów do wszystkich sieci

#535163  autor: BarthezzLodz
 15 lut 2012, 22:54
Tę ofertę znam, pracuję w branży call center i sprzedaję właśnie usługi T-Mobile. A jak to wygląda u innych operatorów?Są może jakieś lepsze oferty? Czy gdzieś można uzyskać bonusy za przeniesienie nuneru? Lub czy dla osób przechodzących z Fresha Play ma jakąś specjalną ofertę?
Bo wiem, że standardowo Play daje trochę lepszą ofertę od T-Mobile - przez pół roku Stan Darmowy (zawsze wyjdzie taniej, nawet gdy nie dzwonię dużo do Play) oraz dodatkowe minuty przez pół roku. No i na korzyść Play przemawia też długość umowy - Play 12 m-cy, T-Mobile 15/18 m-cy.
Mógłby ktoś jescze się wypowiedzieć? I pomóc porównać także Play'owe oferty? Bo strona Play nie sprzyja poszukiwaniom oferty BEZ telefonu.

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#535183  autor: Ruben
 16 lut 2012, 07:52
BarthezzLodz, poza T-Mobile, to ofert bez telefonu konkurencyjnych dla Play nie ma. Orange wypada ciekawie ale w ofercie z telefonem. Plus ma sens o ile prowadzimy długie rozmowy z numerami w Plusie.
Generalnie przed poleceniem komuś Play zalecam sprawdzenie jakości działania w miejscu zamieszkania ale rozumiem, że Ty korzystając z Fresha nie miałeś kłopotów. Z tego co się orientuję, to kiedyś przechodząc z Fresha można było skorzystać z super MNP ale tylko w abo od 69zł. Nie wiem jak jest teraz.
Przy twoim profilu zastanawiałbym się bardzo, czy jest sens zmieniać prepaid na abo bez telefonu. Jeżeli męczą Ciebie pakiety we Freshu, to jedyne, co mogę doradzić to mBank mobile z taryfa 19gr, gdzie za 40zł bez tzw. pakieciarstwa możesz mieć 210 minut do w3 a pakiet 50MB można raz na 30dni aktywować bezpłatnie a 100MB możesz dokupić za 5zł. Dużą zaletę tego operatora jest (przynajmniej dla mnie) najlepszy zasięg 3G Plusa +Aero2-dla Ciebie może nie mieć to znaczenia.
Decyzja należy do Ciebie :)

#535201  autor: emitar
 16 lut 2012, 10:22
BarthezzLodz pisze:Bo strona Play nie sprzyja poszukiwaniom oferty BEZ telefonu.
Ja nie mam najmniejszych problemów z wyszukaniem takiej oferty :] Nie wiem czy dobrą ofertę wybrałem (abonament dla przenoszących numer), ale tutaj możesz zapoznać się ze szczegółami -> http://www.play.pl/pl/oferta/przejdz-do ... index.html

#535226  autor: markoz7874
 16 lut 2012, 12:45
Uwazam, ze masz dobra oferte. Osobiscie uzywam mbank mobile - prosta i tania taryfa z odrobina internetu za darmo - ale to prepaid.
Dlaczego upierasz sie przy abonamencie? (pytam z ciekawosci)

#535243  autor: Vieslav
 16 lut 2012, 14:56
emitar, podałeś złą ofertę. W pierwszym poście autor napisał wyraźnie, że obecnie korzysta z Play Fresh.
Oferta Play i T-Mobile za 29zł bez telefonu jest właściwie identyczna (Play dorzuca stan darmowy na 6 miesięcy). Za przejście do T-Mobile wiesz co dostaniesz.
TUTAJ masz szczegóły oferty Playa. Musisz tylko na górze odznaczyć pole "Chcę ofertę z telefonem".
Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 14:58 przez Vieslav, łącznie zmieniany 1 raz.

#535245  autor: emitar
 16 lut 2012, 14:57
Vieslav pisze:emitar, podałeś złą ofertę. W pierwszym poście autor napisał wyraźnie, że obecnie korzysta z Play Fresh.
Oferta Play i T-Mobile za 29zł bez telefonu jest właściwie identyczna (Play dorzuca stan darmowy na 6 miesięcy). Za przejście do T-Mobile wiesz co dostaniesz.
TUTAJ masz szczegóły oferty Playa.
Dlatego zaznaczyłem Nie wiem czy dobrą ofertę wybrałem :]

#535271  autor: BarthezzLodz
 16 lut 2012, 17:48
A czy za przejście z karty na abo mogę liczyć na jakieś lepsze warunki?
markoz7874, właściwie, to nie upieram się przy abonamencie, myślałem, że po prostu bardziej będzie mi się to opłacać, ale właściwie aż tak dużej różnicy nie ma :) Jeszcze się dokładnie nad tym zastanowię.

Uśmiechnij się! ;)

#535272  autor: Wiola_K
 16 lut 2012, 17:52
Ja przechodząc z karty na abo dostałam 250 smsów gratis przez pół roku i SD na pół roku, ale brałam abo Long Play II 49 z telefonem

#535288  autor: nowy57
 16 lut 2012, 19:16
zerknij na ta oferte bez telefonu na 12mcy :
PLAY
Obrazek

najwazniejsze cechy:
PLAY i STACJONARNE = FREE
mozna dokupic pakiet smsow za 3zl - 100szt
uwaga internet w tej ofercie jest BEZ LEJKA
wybralbym nawet najnizszy abonament za 26,6(z vatem)
a potem w razie potrzeby mozna uruchomic pakiet smsow czy internet
oferta jest dla firm

#535344  autor: markoz7874
 16 lut 2012, 23:01
BarthezzLodz pisze:markoz7874, właściwie, to nie upieram się przy abonamencie, myślałem, że po prostu bardziej będzie mi się to opłacać, ale właściwie aż tak dużej różnicy nie ma :) Jeszcze się dokładnie nad tym zastanowię.
Zawsze mialem abonament, teraz mam karte i jednak bardziej sobie cenie stan obecny.
Nie musze patrzec ile mi minut zostalo, za ile place, tyle rozmawiam i nic mi nie przepada.
W kazdej chwili moge zmienic operatora i nikt mnie nie olewa przypominajac sobie o moim istnieniu dopiero pod koniec umowy. Zadnych dodatkowych promocji jak to jest z doladowaniami prepaidow - wybierzesz co chcesz, ale dobra rada, nie spiesz sie z decyzja.