• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #534664  autor: sebaa
 13 lut 2012, 17:20
Witam,

Sytuacja wygląda tak. Moja dziewczyna ma numer w Plusie na abonament. Zależy jej na szybkim przejściu na mixa również w sieci PLUS. Oczywiście jestem świadom, że to się będzie wiązało z karą umowną, ale z tym nie ma problemu. Problem z tym, że numer zarejestrowany jest na jej matkę. Chciałaby, żeby mix był już na nią. Jak tego dokonać?
Wydaje mi się, że chyba najlepiej zlecić przeniesienie do innej sieci w trybie 24 godzinnym i z powrotem po dniu wrócić już do mixa. Tylko kiedy dokonać cesji i czy ona w ogóle jest potrzebna? Czy po przeniesieniu numeru numer jest już w innej sieci zarejestrowany na osobę przenoszącą?

Z góry dzięki wszystkim za wszelakie odpowiedzi!

#534665  autor: bp121
 13 lut 2012, 17:29
Przejsc do innej na karte, spowrotem na Simplusa - przerejestrować na dziewczyne i podpisywac umowe na Mixa.

#534834  autor: neoptb
 14 lut 2012, 10:07
sebaa, to co powyżej jest najszybszym rozwiązaniem.

Opcja nr. dłuższa bo zwykłe wypowiedzenie umowy z przejściem na simplusa i potem twoja dziewczyna od razu z tym numerem przechodzi na mixa bez potrzeby rejestrowania tego numeru.

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)