• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #529701  autor: global_rmcf
 21 sty 2012, 15:51
Witam. Pod koniec marca wygasa mi umowa na abonament z Erą i konsultanci już się dobijają i proponują jakieś "SUPEREXTRAOFERTY". Nie jestem w ogóle w temacie, który operator obecnie jest najlepszy, dlatego zwracam się do was z prośbą.

Potrzebuje umowy na 24 miesiące z abonamentem do 50 ziko na miesiąc. Internet może być, ale nie musi. Chciałbym też jakiś fajny telefonik (generalnie musi robi fajne zdjęcia, dobrze by było, jakby wychodziły one wyraźne w nocy, miał odtwarzacz mp3 + WiFi) do 300 zeta. I nie pytajcie mnie o model, bo ostatnio jak pisałem wyżej, nie jestem w temacie. :D

Generalnie obojętne jest mi to czy będzie to abonament czy jakiś mix, ale wątpię żebym w mixie trafił na lepszą ofertę z fajnym fonem niż w abonamencie, ale skoro nie jestem w temacie, to może ktoś wie lepiej i coś pomoże.

Wiem, że mój kumpel trafił zajebistą ofertę koło sierpnia w playu. Płaci chyba 50 zeta, minut ma z 600 i do tego ma HTC Desire czy coś takiego za 300 PLN. :)

Z tego co się rozglądałem ostatnio po stronkach to o takiej ofercie można pomarzyć, ale generalnie za każdą ciekawą ofertę dziękuje.

A, właśnie! Ważne, żeby dało radę przenieść mój numer z Ery!

Z góry dzięki!

#529726  autor: kamil4862
 21 sty 2012, 17:17
global_rmcf pisze:A, właśnie! Ważne, żeby dało radę przenieść mój numer z Ery!
Da się do każdego operatora ;) Takie jest prawo i nikt nie może Ci tego odmówić.

Obrazek

#529727  autor: global_rmcf
 21 sty 2012, 17:24
Byłem w salonie play i w abonamencie za 49 zł dostaje 340 minut miesięcznie (z opcją przeniesienia numeru). Ceny telefonów średniawka. Zastanawiam się nad modelem HTC Wildfire?

#529737  autor: tetley
 21 sty 2012, 18:32
Wiesz, też kwestia tego ile potrzebujesz średnio minut i smsów (bo jak piszesz internet może lecz nie musi być). Powiem Ci tak, jeśli około 240 minut Ci starczy to polecam ofertę SUK z T-mobile, ja przedłużyłem umowę i za 45 zł dostałem 240 min do wszystkich sieci wymienne na tyle samo smsów i dostajesz pakiet 100 MB non-stop. Dodatkowo możesz włączyć pakiet 1000 smsów/mmsów za 5 zł brutto. Więc wychodzi 50 zł. I proponuję Samsunga Galaxy Ace, którego przy tym abo dostajesz za 59 zł. Telefon naprawdę bardzo dobry, siedzę w telekomunikacji i na telefonach się w miarę znam ale możliwości Ace mnie zaskoczyły (nie potrzebuję takiego kombajna jak np. SGS, nie gram też w gry na komórce). Zależy też jaki masz zasięg innych opów u siebie i gdzie masz więcej osób do których częściej dzwonisz.

[ Dodano: 2012-01-21, 18:40 ]
global_rmcf pisze:Zastanawiam się nad modelem HTC Wildfire?
Nie zauważyłem tego. Pytanie czy naprawdę mówisz o Wildfire czy Ci się z Wildfire S pomyliło. O Wildfire zapomnij (przeżytek), sam się zastanawiałem nad Wildfire S ale poczytałem w necie parę artykułów i porównań i wybrałem SGA (piszesz, że zdjęcia muszą być dobre - Ace robi naprawdę ładne (ten niby sam aparat 5Mpix z Nokii 6700 mojej dziewczyny to badziew przy jakości zdjęć Ace - wiadomo to nie lustrzanka ale jest dobrze) i również jak poczytasz niektóre testy to recenzenci jako plusy wymieniają właśnie aparat w SGA). MP3 ma prawie każdy fon a wifi jest i w Wildfire S i w Ace. A jeśli mówimy o telefonach na Androidzie to jakieś pakiet internetowy się przyda :wink:

Pozdrawiam:)

#529761  autor: Vieslav
 21 sty 2012, 20:42
global_rmcf pisze:Pod koniec marca wygasa mi umowa na abonament z Erą i konsultanci już się dobijają i proponują jakieś "SUPEREXTRAOFERTY".
Ty lepiej wysłuchaj tej "superekstraoferty", bo jako przedłużającego umowę obowiązują cię zupełnie inne warunki niż nowych. Nie patrz na to, kto co teraz ma bo siedzisz w starym planie taryfowym i każdy nowy będzie lepszy.
global_rmcf pisze: Wiem, że mój kumpel trafił zajebistą ofertę koło sierpnia w playu. Płaci chyba 50 zeta, minut ma z 600 i do tego ma HTC Desire czy coś takiego za 300 PLN.
Teraz Play już niczym nie zachwyca. Oferta powoli się pogarsza, widać to po cenach telefonów.
TUTAJ masz cały temat odnośnie przedłużenia umowy w T-Mobile. Zanim cokolwiek zrobisz z numerem poczekaj na ostateczną ofertę przedłużeniową.

#529841  autor: pakierhakierxd
 22 sty 2012, 11:59
Tu masz 3 oferty playa dla przenoszących z abonamentu w innej sieci :)
http://www.play.pl/pl/promocja/przejdz- ... index.html
Ceny telefonów mają takie sobie ale może coś ciekawego znajdziesz :)
Najlepiej sobie porównaj te warunki z tymi przedstawionymi ci przez t-mobile i zdecyduj :D
Mi w nowych taryfach t-mobile nie podoba się wymienialność minuty/sms 1:1,w ofertach z internetem mały pakiet internetowy,w playu w droższych abonamentach od 59zł możesz dostać darmowe do play na cały okres umowy w t-mobile jak patrzyłem kiepsko z tym jest chyba tylko jest to w wysokich abonamentach.
W t-mobile najlepszy telefon byś dostał przy abo 79,90 Samsung Galaxy S+ za 59zł (warty 1000zł),pewnie dla przedłużających by było troszkę taniej ,w pozostałych abonamentach jest tak sobie z telefonami,ja ostatnio przeglądając cenniki stwierdziłem że w abo do 50zł u wszystkich są telefony warte max 500zł na allegro,ciężko dostać w takim progu cenowym bardzo dobry telefon.

Pozdrawiam :)

#529890  autor: Ruben
 22 sty 2012, 15:18
global_rmcf, zapoznaj się z tym tematem i zorientujesz się, co można uzyskać na przedłużeniu w TMobile. To są naprawdę dobre oferty z ilością minut podobną do Play a telefony są tańsze.
Nie zauważyłem, że kolega Vieslav podał link do odpowiedniego tematu.
Popularne przy przedłużeniach są oferty:
- R60 400 minut za 59 zł, sieć rodzinna 3 os - 5 zł, 1000 SMS/MMS - 5 zł, darmowe 100 MB, HTC Desire S za 99 zł.
- R40 240minut za 45zł i reszta tak jak wyżej a telefon Samsung Galaxy Ace za59zł.

#530521  autor: global_rmcf
 25 sty 2012, 10:18
tetley pisze:Powiem Ci tak, jeśli około 240 minut Ci starczy to polecam ofertę SUK z T-mobile, ja przedłużyłem umowę i za 45 zł dostałem 240 min do wszystkich sieci wymienne na tyle samo smsów i dostajesz pakiet 100 MB non-stop. Dodatkowo możesz włączyć pakiet 1000 smsów/mmsów za 5 zł brutto. Więc wychodzi 50 zł. I proponuję Samsunga Galaxy Ace, którego przy tym abo dostajesz za 59 zł.
Zrobiłem dokładnie tak, jak poradziłeś. :P A telefonik zajebisty. Nie przyszedł jeszcze do mnie, ale koleżanka, która przychodzi do mnie na korki miała identyczny i spodobał mi się. Wszystkim dziękuje za pomoc.

#533436  autor: zygikuleczka
 07 lut 2012, 21:57
tetley, mocno sie targowales zeby coś takiego dostać? Chce mieć porownanie bo sam bede niedlugo z nim rozmawial o przedluzeniu