• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #531139  autor: Vieslav
 28 sty 2012, 13:16
Czy istnieje możliwość, aby połączenia przekazywane były na pocztę głosową tylko, jeśli mam wyłączony telefon lub nie mam zasięgu? Mam aktywne połączenia oczekujące więc w żadnym wypadku w razie zajętego numeru poczta ma się nie włączać, nie chcę też poczty w przypadku braku odpowiedzi (tzn po 5 sygnałach). Czy coś takiego jest możliwe w Orange (abonament)?

#531303  autor: grzegi
 29 sty 2012, 10:02
Jest to możliwe bodajże w większości telefonów, jest to niezależne od posiadanego operatora i taryfy, bo wszyscy polscy operatorzy to obsługują.

Z reguły ustawia się to w ustawieniach połączeń, w podmenu przekazywanie połączeń (lub coś w ten deseń). Powinieneś mieć w ustawieniach połączeń opcje wyboru przekierowań w konkretnych sytuacjach: wszystkie, gdy zajęty, gdy nie odbiera i gdy nieosiągalny. W konkretnym scenariuszu określasz po prostu przekierowania na pocztę głosową i po sprawie.

Jeśli się nie mylę, to kod na ustawienie przekierowania "gdy nieosiągalny", to *62*123456789# i potem "zadzwoń", gdzie 123456789, to numer poczty głosowej.

#531507  autor: sosen
 30 sty 2012, 02:31
Bajki opowiadasz. W przypadku Orange przekierowania są tylko i wyłącznie w ofertach postpaid.

Ogólnie kody na przekierowania to:

zawsze - przekierowanie wszystkich połączeń: **21*+4850xxxxxxx# sprawdzenie stanu: *#21#
gdy prowadzisz rozmowę (Twój numer jest zajęty): **67*+4850xxxxxxx# sprawdzenie stanu: *#67#
gdy nie odbierasz: **61*+4850xxxxxxx# sprawdzenie stanu: *#61#
gdy wyłączysz telefon lub znajdujesz się poza zasięgiem sieci: **62*+4850xxxxxxx# sprawdzenie stanu: *#62#
wyłączenie wszystkich przekierowań: ##002#

Jeśli chcesz sterować przekierowaniem pocztą głosową to zadzwoń do BOK i poproś o zdjęcie administracyjnego przekierowania na pocztę głosową. W takim przypadku będziesz miał aktywną usługę poczty ale zgłosi się ona dopiero w przypadku kiedy sobie to ustawisz. Będziesz mógł samodzielnie tym zarządzać za pomocą kodów takie powyżej.

Pamiętając że jeśli masz np. numer 510100100 to numer na Twoja pocztę głosową to 510 88 100 100 i tak z dowolnym numerem.

Przekierowanie możesz ustalić dla swojego numeru w ofercie z abonamentem. Usługa nie jest dostępna dla numerów w ofercie na kartę i mix

#531509  autor: user_delete19
 30 sty 2012, 07:10
sosen pisze:Bajki opowiadasz. W przypadku Orange przekierowania są tylko i wyłącznie w ofertach postpaid.
wątkotwórca:
Vieslav pisze:Czy coś takiego jest możliwe w Orange (abonament)?

#531519  autor: grzegi
 30 sty 2012, 09:51
sosen pisze:Przekierowanie możesz ustalić dla swojego numeru w ofercie z abonamentem.
OK, mój błąd, ale @Vieslav pytał o abo więc dobrze napisałem, że jest to możliwe.
sosen pisze:Ogólnie kody na przekierowania to:
Jesteś pewien, że tam są dwie gwiazdki na początku? Ja zawsze używam tylko jednej.

P.S. Możliwość przekierowywania połączeń w Orange tylko przez użytkowników abonamentowych uważam osobiście za absurdalne ograniczenie.

#531522  autor: user_delete19
 30 sty 2012, 10:10
grzegi pisze:P.S. Możliwość przekierowywania połączeń w Orange tylko przez użytkowników abonamentowych uważam osobiście za absurdalne ograniczenie.
+1

ludzie o tym marudzą na blogu rzecznika od kiedy pamiętam w sumie ale do Pomarańczy to jak grochem o ścianę :/

#531541  autor: Vieslav
 30 sty 2012, 11:00
sosen pisze: Jeśli chcesz sterować przekierowaniem pocztą głosową to zadzwoń do BOK i poproś o zdjęcie administracyjnego przekierowania na pocztę głosową.
Nie da się tego jakoś ominąć? Włączyłem pocztę, przekierowuje tam wszystko. Wyłączyłem, ustawiłem przekierowanie dla niedostępnego na 50x88xxxxxx czyli na numer poczty. Wszystko ładnie, tylko jak chcę odsłuchać wiadomość to każe konfigurować pocztę od nowa. Po skonfigurowaniu poczta się włącza i przekierowuje tam wszystko.
Spróbuje jeszcze przepisać numery, na jakie teraz są przekierowania, włączyć pocztę i ustawić je ręcznie.
wojciech pisze: ludzie o tym marudzą na blogu rzecznika od kiedy pamiętam w sumie ale do Pomarańczy to jak grochem o ścianę :/
Dodaj jeszcze brak połączeń oczekujących.

#531699  autor: Legol
 30 sty 2012, 20:43
Vieslav pisze:Nie da się tego jakoś ominąć? Włączyłem pocztę, przekierowuje tam wszystko. Wyłączyłem, ustawiłem przekierowanie dla niedostępnego na 50x88xxxxxx czyli na numer poczty. Wszystko ładnie, tylko jak chcę odsłuchać wiadomość to każe konfigurować pocztę od nowa. Po skonfigurowaniu poczta się włącza i przekierowuje tam wszystko.
Vieslaw tak BOK Cię parzy? ;) Już Ci sosen wszystko ładnie napisał:

1. Włącz pocztę i skonfiguruj ją pod *501
2. Zadzwoń do BOK i poproś o blokadę administracyjnego przekierowania na pocztę głosową
3. Ustaw poprzez kody bądż menu aparatu przekierowanie kiedy niedostępny na numer 50x88xxxxxx (jeśli masz numer z macierzystej numeracji Orange) bądż 515515515 jeśli numer przeniesiony
4. Ciesz się z konfiguracji :mrgreen:

#531760  autor: sosen
 30 sty 2012, 23:40
Niestety tego nie ominiesz. Ewentualnie sprawdź czy na stronie orange.pl nie masz możliwości włączenia tej usługi. Jeśli nie ma to tylko BOK.