• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #530332  autor: Lagi
 24 sty 2012, 11:46
Witam

Posiadam abonament w byłej sieci Era - T-mobile. Era40.

Ponieważ oferty operatorów są przytłaczające, proszę o pomoc w wyborze najkorzystniejszej dla mnie opcji.

Interesuje mnie oferta z telefonem do przeglądania internetu (głównie).
Istotny jest dla mnie system lokalizacji (GPS), także poza granicami kraju.
Z telefonu mało dzwonię/sms-uje.
Sprawnie działająca przeglądarka pdf.
klawiatura ew.

cena okolice 50 zł/mies (do max 90).

Interesuje mnie także oferta bez umowy (mix), jeżeli jest korzystna cenowo. Tzn. sam zakupie telefon.

Zmiana operatora nie jest dla mnie problemem.

#530364  autor: Vieslav
 24 sty 2012, 13:34
Czemu nie poczekasz na ofertę przedłużeniową z T-Mobile? Będziesz miał zupełnie inne warunki niż standardowo, przede wszystkim jeśli chodzi o ceny telefonów. Może dostałeś już ofertę? Usługi w roamingu są zawsze dodatkowo płatne, być może uda ci się wynegocjować w T-Mobile coś gratis za przedłużenie umowy, mają tego całkiem sporo.
Na chwilę obecną trwa jeszcze noworoczna wyprzedaż w Orange, proponuję Nokie N8-00 za 109zł w abonamencie 79,90zł, gdzie masz 225 minut + nielimitowane rozmowy w Orange. Za 9zł dokupujesz pakiet 300MB, gdzie po przekroczeniu spada prędkość połączenia a nie są naliczane dodatkowe opłaty. Ta Nokia jest na symbianie a z tego, co wiem jest na to sporo nawigacji (np Automapa).
Z tego, porównuje, w T-Mobile w podobnym abonamencie ten model kosztuje ponad 1000zł, w Play w abonamencie nieco wyższym (85zł) to wydatek 899zł, w Plusie (79zł) kosztuje 560zł.

#530763  autor: thonka
 26 sty 2012, 11:57
przede wszystkim nalezy pamietac o tym, ze GPS laczy sie najczesciej z wlaczeniem AGPSu, a ten pobiera dane co w roamingu do tanich nie nalezy.

oferta SUK TM wyglada tak, ze dostajesz do kazdej z opcji abonamentowych 100mb, a za 10zl mozesz dokupic danych do 1GB, za 20zl danych do 5GB.

rodzina 40 z 240 minutami kosztuje wtedy 45zl, a rodzina 60 z 400 minutami kosztuje 59zl.

przy R60 - desire s 200zl, xperia neo v 1zl, SGS+ 59zl, htc mozart 99zl,
przy R40 - neo v - 250zl, ew. galaxy ace za 60zl.

nawigacji troche na nie jest np. sygic, igo, aura, navigon (nawet wbudowane google maps ma taka opcje choc mapy pobiera z internetu), automapa nawet wersje beta swojej aplikacji wydala.
Vieslav pisze:a z tego, co wiem jest na to sporo nawigacji (np Automapa).
na symbiana AM nie wyszla, ale jest przeciez nokia maps za free :)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet