• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#529891  autor: gaskabalbinka
 22 sty 2012, 15:19
Wolf pisze::arrow: Ja bym próbował Aster (sam mam tam abo).

W abonamencie (bez telefonu) 150 minut do wszystkich sieci, wymienne na SMSy rzecz jasna
Abonament miesięczny - 16 zł
Opłata aktywacyjna - 19 zł
Abonament do 31.01 - 0 zł!
Umowa na 24 miesiące. Promocja tylko dla nowych klientów Aster.

Za Pakiet M płacisz tylko 1 zł przez pierwsze 2 miesiące, a potem tylko 18 zł! Średnio 16 zł miesięcznie!
Jedna wada: podpisać umowę musisz w BOKu, najprędzej w Warszawie lub Zielonej Górze.
Na czym to śmiga, bo się na stronie nie doszukałem?

#529892  autor: KC-KARLOS
 22 sty 2012, 15:19
gaskabalbinka, telefonia komórkowa Aster śmiga na infrastrukturze ORANGE.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#529893  autor: Wolf
 22 sty 2012, 15:22
Karlos20 pisze:A ta oferta jest dostępna "solo" czy niestety z telewizją cyfrową/analogową lub internetem?
Jasne, że solo - nie ma absolutnych problemów, jeśli się wyłącznie telefon komórkowy bierze ;)

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#529894  autor: Ruben
 22 sty 2012, 15:23
Karlos20, kolega słoneczny zadał pytanie a my przedstawiamy oferty. Ty za wszelką cenę starasz się udowodnić, że oferta TMobile jest gorsza pisząc nieprawdę, że zawiera mniej minut-dopiero teraz się poprawiłeś i napisałeś, że obie oferty mają identyczną ilość minut.
Nikt poza Tobą nie pisał, że któraś oferta jest lepsza. Obie są identyczne a aktywacja w Play jest droższa.

#529896  autor: KC-KARLOS
 22 sty 2012, 15:29
OK, koledzy. A do jakiej kwoty rozpatrujecie te abonamenty bez telefonu?
Ruben pisze: Ty za wszelką cenę starasz się udowodnić, że oferta TMobile jest gorsza pisząc nieprawdę, że zawiera mniej minut-dopiero teraz się poprawiłeś i napisałeś, że obie oferty mają identyczną ilość minut.
Dobra, dobra, ale różni się długością kontraktu, więc relatywnie łączny koszt będzie wyższy.
Nawet, jeśli doliczę do tych łącznych kosztów aktywację w PLAY, to i tak w tej sieci wyjdzie taniej o kilkadziesiąt złotych.
Wolf pisze:Jasne, że solo - nie ma absolutnych problemów, jeśli się wyłącznie telefon komórkowy bierze
Nieźle, UPC stara się utrzymać lub przyciągnąć klientów Aster ciekawą ofertą.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#529898  autor: Ruben
 22 sty 2012, 15:37
Karlos20 pisze:OK, koledzy. A do jakiej kwoty rozpatrujecie te abonamenty bez telefonu?
kolega słoneczny określił wymagania w pierwszym poście.
Karlos20 pisze:Dobra, dobra, ale różni się długością kontraktu, więc relatywnie łączny koszt będzie wyższy.
Nawet, jeśli doliczę do tych łącznych kosztów aktywację w PLAY, to i tak w tej sieci wyjdzie taniej o kilkadziesiąt złotych.
jeżeli założymy, że ta osoba nie będzie chciała korzystać z telefonu po 12m-cach, to owszem koszt będzie wyższy. Poza tym nikt nie stara się ukryć faktu 18-sto m-cznego zobowiązania.
Wybór należy do zainteresowanego a prywatne sympatie do operatorów nie powinny mieć znaczenia przy wyborze.

#529900  autor: Wolf
 22 sty 2012, 15:44
Karlos20 pisze:Nieźle, UPC stara się utrzymać lub przyciągnąć klientów Aster ciekawą ofertą.
Raczej utrzymać, ja mam u nich telefon bodaj już 3 rok, jeśli dobrze pamiętam. Nie wiem, czy oferta się zmieniła po tym, jak przejęła ich UPC.

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#529919  autor: Andrzej24
 22 sty 2012, 16:30
Niektórzy czepiają się roamingu Play. Ja z doświadczenia 3 numerów z których 2 pracują już rok a trzeci dopiero kilka miesięcy. Wszystkie są ustawione sztywno na Plusa i nigdy nie było z nimi problemu a używają je osoby, które totalnie nie znają się na tym. Osobiście im to ustawiłem, jeden na Nokii a dwa na SE i nigdy się nie przelogowały do sieci macierzystej więc nie ma co panikować. Jeśli starsza osoba rzadko używa telefonu i jeszcze jest w jednym miejscu to ja bym osobiście śmiało brał. Zwykłe, proste telefony dobrze trzymają się sieci na którą je ustawisz

#529942  autor: zdzislaw
 22 sty 2012, 17:49
Wolf pisze: W abonamencie (bez telefonu) 150 minut do wszystkich sieci, wymienne na SMSy rzecz jasna
Abonament miesięczny - 16 zł
Opłata aktywacyjna - 19 zł
Abonament do 31.01 - 0 zł!
Umowa na 24 miesiące. Promocja tylko dla nowych klientów Aster.

Za Pakiet M płacisz tylko 1 zł przez pierwsze 2 miesiące, a potem tylko 18 zł! Średnio 16 zł miesięcznie!
Jedna wada: podpisać umowę musisz w BOKu, najprędzej w Warszawie lub Zielonej Górze.
nie 150 minut ale... DO 150 minut!!
jezeli masz tylko abo tel. w Aster to w tym abonamencie masz 60 min do wszytskich.
Oferta Aster
jak dla mnie oferta nedzna!
Z.

#529970  autor: DanielR
 22 sty 2012, 19:55
Karlos20 wybacz, jednak muszę tu przyznać rację pozostałym. Czepiasz się w większości po prostu detali, zwykłych "pierdół". Wszystkie "za" i "przeciw" zostały już omówione. Ja również uważam, że oferta abonamentowa T-Mobile, jest korzystnym rozwiązaniem dla osoby chcącej po prostu dzwonić, nie narażając się na poważne wydatki finansowe, związane z utrzymaniem telefonu. Także z uwagi na niższe koszty połączeń do osoby posiadającej takowy plan telefoniczny. To też znaczna przewaga różowych.

#530112  autor: bober
 23 sty 2012, 13:39
Do oferty T-Mobile trzeba dobrać blueconnect 9** (100 MB) za 9 zł
**Minimalny czas aktywności usługi wynosi 6 kolejnych cykli rozliczeniowych.

#530115  autor: gaskabalbinka
 23 sty 2012, 13:48
bober pisze:Do oferty T-Mobile trzeba dobrać blueconnect 9** (100 MB) za 9 zł
**Minimalny czas aktywności usługi wynosi 6 kolejnych cykli rozliczeniowych.
Można.

#530180  autor: motyl45
 23 sty 2012, 18:23
Nokia C3-01 w noworocznej wyprzedaży Orange wygląda chyba wystarczająco prosto, z taryfą Delfin II może spełnić Twoje wymagania. Zerknij w wolnej chwili :)

#530182  autor: gaskabalbinka
 23 sty 2012, 18:37
motyl45 pisze:Nokia C3-01 w noworocznej wyprzedaży Orange wygląda chyba wystarczająco prosto, z taryfą Delfin II może spełnić Twoje wymagania. Zerknij w wolnej chwili :)
Ten pseudo-dotykowiec to przecież porażka :lol: