• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #524312  autor: tamarind17
 27 gru 2011, 17:30
Witam. Chciałbym kupić jakiś telefon jednak nie mam wystarczająco dużo gotówki na coś sensownego więc szukam ofert u różnych operatorów.
Znalazłem ostatnio promocję w Orange, że 1 telefon biorę na abonament a drugi dostaję za 1zł bez zobowiązań.
Konkretnie chodzi mi o telefon LG Black w abonamencie Pantera II 225. Kwota abonamentu wynosi 69,90zł a telefon tylko 49zł (co bardzo mi się podoba).
Ale martwią mnie opinie na temat tej taryfy. Ludzi czują się oszukani ponieważ muszą płacić spore kwoty za aktywacje i inne pierdoły, limity szybko się wyczerpują.
Czy ktoś korzysta z tej taryfy?
Czy ktoś skorzystał z tej promocji?
Na pierwszy rzut oka wydawała się wprost wyśmienita a teraz mam trochę wątpliwości choć dalej skłaniam się do zakupu.
Proszę o szybką pomoc, gdyż promocja trwa tylko kilka dni.

Pozdrawiam serdecznie

#524314  autor: pant69
 27 gru 2011, 17:59
w abonamencie 225 minut, wymienne 1:1 na smsy, do tego mozesz uruchomic pogaduchy w orange na okraglo czyli nielimitowane, darmowe o kazdej porze polaczenia w sieci, do tego 500mb na transmisje danych + 1200 minut na wybrany numer orange badz stacjonarny (sila rzeczy, skoro orange darmowe to jakis stacjonarny) - tyle ;-)

#524319  autor: tamarind17
 27 gru 2011, 18:37
dzięki , a czy to tak działa, że jak wydzwonię np. 50min i wyślę 50smsów to jakby zabierze mi z abonamentu 100 minut? czy jak dzwonie to nie mogę smsów wysyłać?

#524321  autor: Boltzmann
 27 gru 2011, 18:39
Jak dzwonisz 50 minut i wyślesz 50 smsów to zabiera Ci 100 minut :)

#524325  autor: tamarind17
 27 gru 2011, 18:47
spoko , minut nie ma za dużo ale cena telefonu jest naprawdę interesująca i zachęcająca
czekam do jutra na kolejne opinie , jak ktoś korzysta z tego geparda (ehh przepraszam pantery :) ) to proszę o opinie, czy warto, czy są jakieś kruczki lub problemy itp :)
po świętach łatwo popełnić błąd i podpisać niezbyt atrakcyjną umowę

ew. proszę o jakieś inne propozycje abonamentowe tak do 70zł miesięcznie z telefonem pokroju ten LG/Samsung Galaxy w cenie do 200-300zł :)

#524326  autor: Boltzmann
 27 gru 2011, 18:48
To ja mam pytanie jeszcze odnośnie tej Pantery 225, czy ktoś dostał wraz z nią rabat na pakiet internetu?

Wiem, że przy opcji bez telefonu na 12 miesięcy można dostać 75% rabatu na pakiet 2 gb - czy ktoś spotkał się z opcją wraz z telefonem, żeby takowy rabat dostać na cały okres trwania umowy?

#524333  autor: Niezgodna7
 27 gru 2011, 19:43
A napisz Ty mi, do czego Ci potrzebny ten abonament? Bo jest telefon do wzięcia? Dzwonisz? Smsujesz? Ile? PS. Umowa nie jest przypadkiem na 3 lata?

#524336  autor: tamarind17
 27 gru 2011, 19:54
ojciec prowadzi działalność gospodarczą i mówi, że dla niego abonament to dobra rzecz bo może potem odliczyć od jakiś podatków czy coś takiego ... generalnie płaci on i mówi że do tych 70zł może mi miesięcznie płacić więc czemu mam nie korzystać?

ile dzwonie? nie mało, ale nie aż tak często jak dzisiejsza młodzież której by i z 1000 minut zabrakło.

głównie zależy mi na tym telefonie aby nie płacić 1000 złoty , za tą kwotę będę miał 1rok abonamentu opłacony a przecież jakbym kupił osobno telefon to musiałbym zainwestować w doładowania i też te 25-30zł na miesiąc bym wydał ... więc razem wyjdzie trochę drożej po mojemu ale rozłożone na te 2 lata (okres umowy 24miesiące)

codziennie tracę na dojazdy na uczelnie 4h więc korzystał bym też z internetu a ta taryfa daje 0,5gb w pakiecie co powinno wystarczyć na przeglądanie internetu.

#524344  autor: Vieslav
 27 gru 2011, 20:40
Dla klientów indywidualnych masz jeszcze promocje "noworoczna wyprzedaż", w podanym przez ciebie abonamencie jest Galaxy S+ za 129zł albo Defy za 3zł (umowa na 24 mies). Myślę, że lepiej wziąć tego S+, ale to sam musisz sobie policzyć, co ci się lepiej opłaci.

#524692  autor: metalowy_stefan
 29 gru 2011, 14:37
ja właśnie rozmyślałem nad tą ofertą ale z arc s albo z galaxy s+ nie mniej jednak zeby isc do salonu musze mieć jakieś dokument co ? no i daja mniej minut i jest droższy telefon :(

#524784  autor: pakierhakierxd
 29 gru 2011, 21:47
Jest jedne coś co nie podoba mi się w tej taryfie to brak lejka więc pamiętaj że jeśli przekroczysz ten pakiet przypadkiem to będzie problem,jedynym sposobem na lejek jest kupowanie pakietu 300 mb za 9zł dodatkowo poza abonamentem lub 250 mb za 25

Pozdrawiam :)

#525012  autor: StormChaser
 30 gru 2011, 22:55
Pomijając youtube, radia internetowe pakiet 0,5 GB ciężko wykorzystać z telefonu przy synchronizacji pogody, poczty, agps, fb, okazjonalnym yt tak 250 - 300 MB/m-c mi schodzi, ale juz takie TuneIn zaciągnie 200MB w 2-3h

#525033  autor: Vieslav
 31 gru 2011, 00:31
Orange domyślnie kompresuje obrazki więc na www idą znikome ilości danych a na telefonie ciężko zobaczyć różnicę w jakości, chyba, że ktoś nałogowo przegląda zdjęcia na portalach społecznościowych. W najcięższym miesiącu, gdy musiałem ściągnąć kilka mp3 poszło mi 80MB, normalnie nie jestem w stanie przekroczyć 60MB a z internetu w telefonie korzystam dość intensywnie - www codziennie, komunikatory (gtalk, skype) ciągle online, rankingi w grach logicznych, nawigacja/mapy, synchronizacja pogody i kalendarz. YT nie używam, ale pamiętam, jak jeszcze w prepaidzie kupowałem 100MB za 2zł i kończyło się po kilku filmikach.

#525879  autor: bartek6669
 04 sty 2012, 12:27
jest tutaj ktoś kto pracuje na sluchawce w orange? Bo dzwonili do mnie z miesiac temu zeby z karty przeniesc na abonament, ale wtedy nie chcialem. Chciałbym teraz skorzystać z oferty póki jest taka dobra jak teraz. Zajmuje się ktoś z was tym?

#526395  autor: Kaczy
 06 sty 2012, 17:00
Skusiłem się na tą promocję w Orange. Transakcję robiłem przez sklep internetowy. Dostałem dodatkowe 30 minut do wszystkich. W jaki sposób je kontrolować, bo na Orange on-line ich nie widać? Czy te minuty schodzą przez tymi z abonamentu czy po?

Ps. Na razie mam same problemy, bo mimo że mam aktywne pogaduchy do Orange minuty lecą mi z pakietu abonamentowego.

...::: Made for loneliness :::...

#528700  autor: Alienus
 16 sty 2012, 15:05
Kaczy pisze:Skusiłem się na tą promocję w Orange. Transakcję robiłem przez sklep internetowy. Dostałem dodatkowe 30 minut do wszystkich. W jaki sposób je kontrolować, bo na Orange on-line ich nie widać? Czy te minuty schodzą przez tymi z abonamentu czy po?

Ps. Na razie mam same problemy, bo mimo że mam aktywne pogaduchy do Orange minuty lecą mi z pakietu abonamentowego.
Dzwoń na infolinie bo nie są domyślnie włączone. Też miałem ten problem. To samo z wybranym numerem w prezencie na drugiej aktywacji. A niekończąca się minuta uaktywniła się dopiero od nowego cyklu rozliczeniowego. Generalnie w sklepie internetowym są bardzo dobre promocje ale popełniają okrutne błędy systemowe i trzeba wszystko bardzo dokładnie sprawdzić. Przykładowo wybrałem sobie 2 bardzo ładne numery które były wcześniej prepaidami i jak sie loguje do orange online to pokazuje mi że mam POPa ;) Dopiero jak klikne głębiej w menu to wyskakują opcje abonamentowe. Podobnie jak dzwonie do BOK to mnie łączy z bok prepaida....

#528742  autor: Kaczy
 16 sty 2012, 18:59
Złożyłem już chyba 4 reklamacje. :)

Po dzień dzisiejszy nie działają mi Pogaduchy w Orange. Najpierw mieli to rozwiązać do 12.01, a teraz mówią, że do 19.01.
Codziennie dostaje smsa, że usługa została wyłączona. Jakiś pracownik coś kombinuje i wyłącza mi tą opcję. Poszła już skarga.

30 minut tajemniczo włączyły się 14.01.

Powiem, że istny cyrk z tym Orange.

...::: Made for loneliness :::...

#528780  autor: Vieslav
 16 sty 2012, 21:03
Alienus pisze:wybrałem sobie 2 bardzo ładne numery które były wcześniej prepaidami i jak sie loguje do orange online to pokazuje mi że mam POPa
Mi dopiero po jakiś 5-6 miesiącach zaczęło pokazywać abonament, wcześniej Orange One mimo, że miałem Panterę :P .