• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #523798  autor: lubinek
 23 gru 2011, 16:43
Witam :D . Założyłem firmę i potrzebuję ok 6 numerów na abonament , razem z telefonami. Dla siebie i pracowników. i tak :

- pięć numerów za około 50 zł
- jeden za ok. 120 zł
Ceny te są orientacyjne , uzależnione od ilości minut.

W tym dwa numery za kwotę 50 zł z dostępem do internetu :lol:

Obecnie ja i moja rodzina jesteśmy w T-mobile już od kilku lat ( wcześniej ERA) , ale widzę że ostatnio moje rachunki wzrosły :evil:

I tu mam pytanie do was ; jaką sieci polecacie , i dlaczego? ;)

Ps. Czy w nowym roku będą lepsze oferty na abonament :?:

:arrow: Dzięki za wszystko

Aha , głównie zależy mi na darmowych połączeniach między tymi numerami , ale także do innych ;)

- Który z operatorów daje najwięcej darmowych minut?
- PKP

#523811  autor: SACZI
 23 gru 2011, 19:19
Taniej będziesz miał na pewno w Play.
Tylko, czy będzie lepiej ... ?

#523815  autor: nowy57
 23 gru 2011, 19:30
SACZI pisze:Taniej będziesz miał na pewno w Play.
Tylko, czy będzie lepiej ... ?
naprawde taak zle jest w tym playu
juz tyle razy podejmowalem przejscie do playa z plusa w ktorym obecnie jestem
i zawsze ktos mnie odwodzil ..
 #523816  autor: Maly745
 23 gru 2011, 19:44
T-Mobile taryfa NPB80 10 numerów po 1gr do sieci i na stacjonarne ponad 300 minut do wszystkich jak dobrze ponegocjujesz to abonament 48zł do wyciągnięcia.

#523817  autor: SACZI
 23 gru 2011, 19:50
Nie, nie jest tragicznie, ale sieć ma swoje przypadłości, które potrafią strasznie wkurzyć.
Ja przez takie "upierdliwości" wróciłem do ery.
Z drugiej strony ktoś tutaj na forum podpowiedział mi, że Play może działać na nadajnikach Orange.
Przełączyłem i widzę dużą poprawę na "+".
Na Plusie działy się u mnie cyrki niestworzone, a sygnał sieci bdb.
Moja rada: kup 2 startery i w dwóch telefonach przetestuj je przez 2-3 miesiące.
Potem podejmiesz decyzje.

#523822  autor: nowy57
 23 gru 2011, 21:07
dzieki saczi

a co do propozycji to ja polecam PLUSA dla firm
1.chocby ze wzgledu na przechodzenie niewykorzystanych minut na pol roku do przodu
poza tym one sa w pierwszej kolejnosci wykorzystywane
2.jesli dzwoni sie do plusa to z minut aboanemntowych schodzi jedna minuta a reszta rozmowy jest za darmo - czyli pomiedzy soba jak i innych uzytkownichow plusa macie jak za darmo
3.NIGDY nie mialem problemow z jakoscia rozmow , jakoscia internetu
4. polecam z calego serca teraz dostepny telefon w dobrej kwocie samsung galaxy note , ja przesiadlem sie z iphonea a bylem uzytkownikiem wszystkich modeli od 3g do 4s i uwazam ze galaxy note jest nalpeszym telefonem obecnie na rynku
5.jak mnie niektorzy tlumaczyli , lepiej placic 10-15zl wiecej za aboanment a miec nwjwyzsza jakosc

#523829  autor: konsultantemeryt
 23 gru 2011, 21:24
PLUS,

-5 bezpłatnych numerów (nielimitowane połączenia Plus i stacjonarka)
-stała opłata do Plus-a (za całą rozmowę 0,29 gr.)

Co do abonamentów napisz mi na PW. co Cię tak naprawdę interesuję.

#523830  autor: nowy57
 23 gru 2011, 21:27
no i jeszcze moze cie zainteresuje wspolny worek zlotowek dla wszystkich numerow ?

oferta jest dostepna u doradcy biznesowego G300 w plusie
i nazywa sie OPTYMALNA lub KAPITALNA
uwazam ze to tez bardzo dobra oferta

#523903  autor: pauli05
 24 gru 2011, 15:32
firmowa oferta Orange dla nowych klientów:
http://www.orange.pl/portal/map/map/pro ... postmix_SG
ale niestety nie ma planu w interesującej Cię kwocie ok.50zł

+ darmowe połączenia w sieci od drugiego planu wzwyż
+ w najniższym planie 1 bezpłatny numer, plus ewentualnie można dokupić usługę 5 bezpłatnych numerów
+ pakiety internetowe w abonamencie

+ również można wykupić wspólne pakiety na konto abonenckie
+ a przy zakupie interentu mobilnego, dostaje się za free pakiety minut na konto abonenckie

reszta zależna od indywidualnych aspektów, np. zasięg której sieci w okolicy jest najlepszy

#523910  autor: thonka
 24 gru 2011, 16:31
w ogole nie rozumiem co to za dyskusja o kwotach.
IMHO ile i jakie uslugi maja byc zawarte, a potem mozna rozmawiac o pieniadzach i co najwazniejsze czy mowa jest o kwotach netto czy tez brutto...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#527392  autor: bronco
 11 sty 2012, 01:22
oferta Play Biznes 30 i Biznes 60 w zupełności ci wystarczą - a jak weźmiesz bez telefonu to w ogóle będzie prawie za darmo (30 lub 50 % taniej)- połączenia wewnątrzsieciowe i na stacjonarne gratis i 175 lub 540 min do wszystkich. Przy 6 numerach dostaniesz dodatkowy rabat 5% na abo a za przejście z innej sieci też 20% rabatu. Pokaż mi sieć która przy 20 zł abo netto da ci 540 min do wszystkich i darmowe wewnątrzsieciowe i na stacjonarne (w Biznes 60, bez tel, umowa na 2 lata) pakiet netu można dokupić oddzielnie - chyba warto poczekać do końca miesiąca bo najprawdopodobniej będą jakieś zmiany w taryfach biznesowych. Ceny słuchawek niestety mało ciekawe dlatego lepiej kupić je na raty w MM (taniej wyjdzie). Na razie minusem tych ofert jest tylko pakiet internetowy "bez lejka" ale podobno ma to się pod koniec miesiąca zmienić.