Witam. Od wczoraj mam aktywną nową taryfę w Plusie Do Usług bis dla abonentów przedłużających umowę w promocji satysfakcja monitorowona. Według umowy bezpłatna usługa stała opłata za rozmowę do wszystkich w Plusie miała zostać automatycznie aktywowana w pierwszym dniu okresu rozliczeniowego, tak się faktycznie stało z tym, że inaczej rozlicza minuty niż to jest zawarte w umowie. Stan minut kontroluję sobie przez plus online. Według umowy po pierwszej minucie połączenia do sieci plus pomniejszanie minut z abonamentu powinno zostać zatrzymane po pierwszej minucie, a reszta rozmowy jest bezpłatna i nie pomniejsza puli minut wliczonych w abonament niezależnie od czasu trwania rozmowy. U mnie z kolei czas zatrzymuje po 2 minutach( miałem 200 minut wliczonych w abonament, wykonuje połączenie do numeru simplus, rozmawiam 20 minut, po zakończeniu połączenia stan moich minut powinien się pomniejszyć o minutę a pomniejsza się o dwie i z 200 minut zostaje 198 minut), a jeżeli połączenie trwa dłużej niż 30 minut, no to znowu zabiera z minut wliczonych w abonament ( miałem 200 minut wliczonych w abonament wykonuje połączenie do numeru simplus które trwa 45 minut i z 200 minut wliczonych w abonament zostaje mi 196 minut). Czyli wygląda na to że u mnie za 2 pierwsze minuty muszę zapłacić, następnie od 2 do 30 minuty mam za darmo, za kolejne 2 minuty muszę zapłacić i od 32 do 60 minuty mam za darmo i tak dalej, ewidentnie sytem żle nalicza minuty wykonane w ramach usługi (z tego co kojarzę to kiedyś w taryfach Cafe Plus był taki system rozliczania połączeń do sieci Plus, może ktoś coś źle aktywował i dlatego tak mam, choć nigdy z taryfy cafe Plus nie korzystałem). Czy ktoś z was też tak miał, a może dopiero Plus oddaje minuty po iluś tam dniach. Myślałem, że problem będzie tylko wczoraj ze względu na pierwszy dzień obowiązywania nowej taryfy, ale dzisiaj jest to samo, restartowałem telefon ale nic to nie daje i dalej tak nalicza minuty. Poradźcie coś bo nie wiem czy mam pisać reklamacje do Plusa. A jeżeli muszę reklamować usługę stała opłata za rozmowę to czy mogę złe naliczanie minut w usłudze zareklamować już teraz, czy muszę czekać na pierwszą fakturę z nowej taryfy( mam na fakturze szczegółowy wykaz połąćzeń także każda minuta powinna być na fakturze uwzględniona co i jak). Mile jestem zaskoczony za to usługą 5 darmowych numerów w Plusie i na stacjonarne którą też mam za darmo, wcześniej korzystałem z taryfy syberyjskiej i przez 18 miesięcy miałem 500 minut do wykorzystania w na 5 darmowych numerów w plusie i na stacjinarne, przez pół roku usługa była nie aktywna bo mineło 18 miesięcy, ale numery wciąż w systemie były zdefiniowane, z chwilą przejścia na taryfę do usług bis, te 5 zdefinowanych 2 lata temu darmowych numerów zatrybiło w usłudze 5 darmowych numerów w taryfach do usług bis, dzięki tem 5 zł z vat zaoszczędziłem za wprowadzanie numerów do usługi. Połączenia wykonane w ramach usługi 5 darmowych numerów są dobrze rozliczane i system nie pomniejsza minut wliczonych w abonament.