• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #526874  autor: darus161
 08 sty 2012, 21:23
Cześć,
mam pytanie odnośnie Internetu 250 MB w tMobile. Mianowicie, czy mogę z niego korzystać także na komputerze? Chodzi o wykorzystanie telefonu jako modemu. Słyszałem, że w niższych paczkach dawnych nie ma takiej możliwości i płaci się za to dodatkowo. A tutaj zdziwienie. Wczoraj musiałem szybko coś ściągnąć na komputer i wykorzystałem do tego celu właśnie internet z koma i co? Kosztów mi nie naliczyło. Chętnie bym jeszcze z tego w ten sposób pokorzystał, bo mam aktualnie awarie internetu stacjonarnego, ale boję się, że na koniec miesiąca nagle zostaną naliczone koszty...
I drugie pytanie- czy w paczce 500 MB można już korzystać za free z tego Internetu na komputerze, czy dopiero od 1gb? Bo tutaj zdania są podzielone. Ogólnie to jakieś dziwne jest, no bo skąd oni niby wiedzą, że ja wykorzystuje telefon jako modem i to komputer generuje ruch?
Dzięki za odpowiedź ;-)

#526891  autor: pakierhakierxd
 08 sty 2012, 21:51
Zawsze można tylko pamiętaj że na kompie szybciej limit zje a po przekroczeniu pakietu internet zwolni ale będzie działał dalej.

Pozdrawiam :)

#526905  autor: darus161
 08 sty 2012, 22:28
Kolego, jesteś tego pewien? Bo jak były jeszcze stare pakiety czytałem, że dopiero bodaj że od 1 GB można było korzystać z Internetu na komputerze. Sorry, że się tak dopytuje, ale z tego co się orientuje chodzi tu o dość poważną kwotę :-P

#526912  autor: pakierhakierxd
 08 sty 2012, 22:44
Raczej dziwne żeby wprowadzali takie ograniczenia
przeglądam regulamin obecnej oferty i nic o tym nie pisze
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 120104.pdf
Zaraz poszukam gdzieś jeszcze
Tu pisze coś takiego
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... Mobile.pdf
W ramach usług blueconnect 9, blueconnect 12, blueconnect 14 oraz blueconnect 18 możliwe jest korzystanie z transmisji danych za pośrednictwem telefonu. Operator gwarantuje działanie takich usług jak: przeglądanie stron WWW, poczta elektroniczna, aplikacje umożliwiające nawigację w telefonie oraz aplikacje dedykowane do telefonu. Operator nie gwarantuje osiągnięcia parametrów technicznych usługi w przypadku próby wykorzystanie telefonu jako modem podłączony do komputera stacjonarnego lub laptopa oraz przełożenie karty do modemu i korzystanie z komputera stacjonarnego lub laptopa.

Pozdrawiam :)

#526928  autor: drcox
 09 sty 2012, 00:42
Nie ma znaczenia czy to w telefonie korzystamy czy w komputerze. Telefon tak samo pobiera dane, tylko wysyła je do komputera. Więc każdy pakiet internetowy (z resztą nie musi być pakiet, ale wiadomo jakie są stawki podstawowe) będzie działał na komputerze również zarówno przez telefon w trybie modemu jak i karta przełożona do zwykłego modemu.