• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #526344  autor: frankozola
 06 sty 2012, 13:08
Witam, kończy mi się umowa w Play i nie jestem zainteresowany więcej tą siecią.

Jest mi bez znaczenia gdzie podpisze następną umowę, ważne aby było dużo darmowych minut.

Co do telefonu - żeby był jakiś z androidem (mogę do telefonu oczywiście dopłacić ale bez kokosów). Zainteresowały mnie ZTE Blade i LG P500, może jakis Samsung.

Pakiety typu internet, mms i inne mnie nie interesują. Priorytet to telefon, minuty i tani abonament max 50 zł

#526382  autor: piotr10
 06 sty 2012, 15:48
Taka mała uwaga, jeżeli chcesz telefon z androidem bez pakietu internetowego, to uważaj na rachunki 3 cyfrowe. Lepiej kup jakiś mały pakiet internetu z lejkiem i masz spokój z rachunkiem.

t-mobile (oferta dla lubiących rozmawiać)
abo 49,90
w nim 240 minut

tu muszisz poszukać jakiś innych telefonów.

plus (oferta minutowa)
abo 39,9
w nim 100 min + do wyboru albo 20 minut do wszystkich lub 2 nielimiotwane nr w Plusie i nr stacjonarny

orange
abo 39,90
w nim 60 min
w zaleznosci od planu taryfowego dostajesz nieliitowane połączenia lub smsy

Z internetem powyższe abonamenty są droższe ok.10zł.

#526393  autor: Radeonik
 06 sty 2012, 16:55
zgadzam sie z przedmowca android bez pakietu danych to jak kupowanie sobie jakiegos BMW z silnikiem V10 co pali 25 litrow na sto a potem orientowanie sie ze nie ma sie kasy na paliwo i trzeba gaz zarzucic ;) Te telefony bez internetu to kastraty, bez dwoch zdan. Dorzuc 10 zl na mc i masz spokoj

Ja bym ci proponowal cos z t-mobile po pierwsze jako jedyni daja sensowne znizki dla przenoszacego numer. przez pierwsze 6 miesiecy placisz 50% abonamentu. Pewnie cos jeszcze da sie utargowac (moze dodatkowe minuty? nie wiem)
Po drugie w tej cenie abo maja najlepsze smartfony Galaxy Ace za 59, Wildfire S 69 zl, Galaxy Y za 1 zl.

Abonament masz 59 zl juz netem 250 mb i w tym 240 minut, Przez pierwsze 6 mc 29 zl. W sumie calkowite koszty umowy to 1300 zl (1350 zl ? aktywacja cos kosztuje?) Ale dostajesz telefon wart ok 600-650 zl a nie sporo tansze LG, czy Red Bulla...

#526461  autor: frankozola
 06 sty 2012, 23:16
Tak po namyśle orange chyba odpada, najbardziej kusi plus i t-mobile tyle że w plusie malutko minut do innych sieci ;/
może telefon narazie schodzi na dalszy plan, tylko chciałbym się trzymać przy tym andro, ważne żeby było więcej minut

I nie wiem czy dobrze zrozumiałem w Plusie na abonamencie 40zł jest 100 minut do tylko do plusa i do wyboru 20 min do innych lub darmowe numery?

#526469  autor: pomaranczowy
 07 sty 2012, 00:01
W Orange za 39,90 masz:

- 60 min. do wszystkich
- 2 prezenty

Prezenty jakie możesz wybrać:

- Wybrany numer - 1200 min. z 1 numerem do Orange lub na stacjonarny
- Pakiet minut do wszystkich - 30 min.

Możesz to ustawić na kilka sposobów:

1) 60 min. + 30 min. = 90 min. + 1 numer
2) 60 min. + 2 numery
3) 60 min. + 30 min. + 30 min. = 120 min.

(Jako prezent można też tu wybrać 1 darmowy numer do innego operatora (60 min. / mies) ale można ten prezent wybrać tylko raz.)

Proponuję wariant trzeci czyli

Taryfa Delfin za 39,90 a w tym 120 min. do wszystkich + plus za 2 zł miesięcznie możesz dokupić usługę niekończąca się minuta, która polega na tym, że płacisz za 1 min. połączenia do Orange, a potem rozmawiasz bez limitu

Możesz wziąć też opcję Pantera gdzie możesz mieć za 49,90:

- 120 min. do wszystkich
- pakiet 500 MB na internet
- 1 numer darmowy do Orange lub na stacjonarny
- możesz też za 2 zł / mies. włączyć sobie niekończącą się minutę, wtedy jako wybrany numer polecam wybrać sobie jakiś stacjonarny

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#526493  autor: SACZI
 07 sty 2012, 08:03
frankozola pisze:Tak po namyśle orange chyba odpada, najbardziej kusi plus i t-mobile tyle że w plusie malutko minut do innych sieci ;/
może telefon narazie schodzi na dalszy plan, tylko chciałbym się trzymać przy tym andro, ważne żeby było więcej minut

I nie wiem czy dobrze zrozumiałem w Plusie na abonamencie 40zł jest 100 minut do tylko do plusa i do wyboru 20 min do innych lub darmowe numery?
Bierz abo w T-M, ale pamiętaj, że od 04-01 br minuty już nie przechodzą na następny miesiąc.

#526498  autor: frankozola
 07 sty 2012, 08:36
no właśnie zapomniałem się o to zapytać, a jak z przechodzeniem minut w plusie?

Czyli mam rozumieć że te 100 minut w plusie nie jest do wszystkich?

#526503  autor: konsultantemeryt
 07 sty 2012, 09:32
frankozola pisze:no właśnie zapomniałem się o to zapytać, a jak z przechodzeniem minut w plusie?

Czyli mam rozumieć że te 100 minut w plusie nie jest do wszystkich?
Przechodzą na "kolejny" okres rozliczeniowy, pakiet minut jest do wszystkich.

"- Minuty z abonamentu wymieniają się na SMS-y w stosunku 1:1 i przechodzą na 1 kolejny okres rozliczeniowy."

#526504  autor: SACZI
 07 sty 2012, 09:37
frankozola pisze:no właśnie zapomniałem się o to zapytać, a jak z przechodzeniem minut w plusie?
...
Do 04-01 minuty w TMobile przechodziły na jeden cykl rozliczeniowy i wykorzystywane były przed minutami z bieżącego cyklu (w Orange po minutach z bieżącego cyklu schodzą zaległe, czyli w praktyce rzadko kiedy są wykorzystywane).
Po tej dacie pojawiły się nowe taryfy, ale przechodzenie minut zlikwidowano.
W najtańszej taryfie za 30/40 PLN dodali 4o minut i teraz jest ich 120.
Obowiązują do wszystkich sieci w Polsce (również do Play i CP) oraz na stacjonarne w całej EU.
Taryfa o tyle jest ciekawa, że dość znacznie obniżyli ceny telefonów i "nieprzenośność minut" może nie być decydującym kryterium.
Szczegółów nie znam, bo dokładnie oferty nie analizowałem - mam jeszcze 1,5 roku umowy na starej taryfie, więc aż tak bardzo mnie to nie interesuje.
Oferta: http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... /gwarancja

Dość ciekawe są taryfy bez telefonu - za 30 PLN masz 240 minut.

Acha, gdybyś się decydował na podpisanie umowy z TM, zastrzeż sobie od razu przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych i wycofaj zgodę na wysyłanie informacji handlowej.
Będziesz miał tak spokojną umowę, że zapomnisz w jakiej sieci - piszę z własnego doświadczenia.
...chyba, że lubisz "wygrywać mercedesy" i odbierać telefony z "oferta pakietu 30 minut za jedyne 12,22".