• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #524768  autor: Adam_SX
 29 gru 2011, 20:28
Witam serdecznie,
Chciałbym opisać sprawę która dzisiaj mi sie przytrafiła.
Otóż tak:
Mam telefon na abonament (delfin) w orange 59zł, niedawno kupiłem sobie nowy telefon, chciałem skorzystać trochę z internetu. Otóż wczoraj włączyłem (tj. 28 grudzień br. ) pakiet internetu 2 GB za 30 zł. Dostałem tego samego dnia sms'a zwrotnego, że pakiet zostanie włączony 29 grudnia. Dzisiaj o 8.17 dostałem sms'a typu "witamy tu orange, pakiet internetowy 2 GB został aktywowany".. sprawdziłem stan konta dla pewności przez *100*#...było wszystko ok.... upewniony, ze pakiet jest włączony, szperałem w necie przez 2-3 godzinki na telefonie...o godzinie ok 12 sprawdzam stan konta w/w sposobem...i tutaj spadłem z fotela...1500zł przekroczone !!!!! zaraz za telefon do orange i składanie reklamacji...
Dodam, ze sprawdzałem biling z dzisiejszego dnia to ściągnąłem ok. 300mb tylko...i aż.

Po prostu czuje sie cholernie oszukany!!

Czy uwzględnią mi reklamację? Co Wy na to ?

Operator: Orange
Obecny telefon: Nokia 6230i

#524769  autor: pomaranczowy
 29 gru 2011, 20:41
Bądź spokojny. Jeżeli dostałeś smsa z potwierdzeniem, że usługę masz włączoną a i tak naliczyło Ci taką opłatę, to reklamacja powinna zostać rozpatrzona pozytywnie. Miałem juz takie sytuacje z kilkoma klientami, że dostali informację, że pakiet jest włączony, a i tak im naliczyło opłaty. Zazwyczaj takie reklamacje rozpatrywane są pozytywnie. Musisz oczekiwać na odpowiedź. Jakby się okazało, że reklamacja została rozpatrzona negatywnie to możesz na mnie liczyć.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#524778  autor: wtd
 29 gru 2011, 21:16
Miałem identyczną sytuację w zeszłym roku (z tym że u mnie naliczyło raptem kilkadziesiąt pln), reklamację rozpatrzyli pozytywnie bez żadnego problemu

#525023  autor: pauli05
 30 gru 2011, 23:41
cytując Pakosińską z reklamy UPC "Nie panikuuj!" ;)
takie reklamacje akurat w Orange są rozpatrywane pozytywnie

#525032  autor: Vieslav
 31 gru 2011, 00:26
Uwzględnią reklamacje. Wszystko było ok, system bilingowy się pomylił. Mi kiedyś nie rozliczyli prawidłowo połączeń i smsów w ramach wieczorów i weekendów (było ponad 1000 minut i około 2500 smsów), więc policz sobie na ile mniej więcej dostałem rachunek przy stawce 80gr/min, 20gr/sms :P . Mimo "zapewnień" konsultantów, że wszystko jest w porządku złożyłem reklamacje i rozliczyli jeszcze raz. Do dzisiaj mam tą fakturę, chyba zasuszę i w ramkę oprawię :mrgreen: .