• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #517832  autor: BeCkS
 24 lis 2011, 20:53
Witam.
Ponad 3 miesiące temu podziękowałem sieci Orange za współpracę przechodząc do PLAY 3 miesiące przed końcem umowy. Wtedy miałem karę do zapłacenia ok 60zł - tak podawał system orange on-line.
Minęły ponad 3 miesiące i ... cisza. Nie wiem czy mam się czym martwić? Obym nie miał później jakiś cichych kłopotów.
Dodam, że kumpel postąpił identycznie w podobnej sytuacji i również cisza.
Przecież nie będę dzwonić do Orange i pytać czy mam im dać jakieś pieniądze czy też nie.
Miał ktoś podobną sytuację?

#517837  autor: tetley
 24 lis 2011, 21:04
Ja bym się nie martwił gdyż Orange musi Ci naliczyć karę umowną na fakturze ostatniej. Ja numer ojca przenosiłem z Orange do T-mobile i takową naliczyli na fakturze. Jeśli Ty takiej opłaty nie miałeś ich problem, nie Twój... Ale lepiej zobacz na ostatniej fakturze czy jej nie miałeś. Generalnie psim obowiązkiem Orange jest dostarczyć Ci informację o tym ile masz do zapłaty.

Pozdrawiam:)

#517840  autor: BeCkS
 24 lis 2011, 21:07
Właśnie się martwię, bo od momentu zerwania umowy żadna faktura nie przyszła. Czekałem na nią z 2-3 tygodnie intensywnie a potem jakoś mi wszystko wyleciało z głowy. Nie wiem, może ktoś przypadkiem usunął moje konto.
Aktualnie jestem w Orange bo wróciłem z PLAY następnego dnia i mam nowe konto na ten sam numer, więc mój numer jest na ofertę pre-paid. Dziwna sprawa. Hmm...

#517841  autor: kerim36
 24 lis 2011, 21:07
nie boj sie - jak cos masz do zaplacenia to sie przypomna

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#517849  autor: MK_
 24 lis 2011, 21:36
Ktoś ze znajomych mi mówił, że zrywał umowę z natychmiastowym przejściem do Play (bez okresu wypowiedzenia) i ostatnia faktura przyszła z kilkumiesięcznym poślizgiem. Więc raczej nie zapomną...

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc
 #517850  autor: Alienus
 24 lis 2011, 21:39
Przypomną sobie za 3 lata jak już narosną tłuste odsetki... :mrgreen: Taki numer mi kiedyś wycięło Link4 jak zapomniałem wypowiedzieć umowe na OC... :(

#518357  autor: Vieslav
 27 lis 2011, 12:09
Najszybciej to sobie windykacja przypomni, a IMO za 60zł nie warto się z nimi użerać, oj nie warto... :roll:

#518429  autor: pakierhakierxd
 27 lis 2011, 17:42
Ja po przejściu do play 2-mce przed końcem też czekałem na list czy coś ale że po miesiącu go nie było to napisałem i napisali aby wpłacić 60zł na ich konto ... lepiej zapłać bo podadzą cię do biku czy czegoś takiego znowu nie pamiętam :D,dla mnie tam naliczyli jakieś odsetki za ten miesiąc ale były one nie duże bo chyba 2gr/dzień czy coś tam takiego.

Pozdrawiam :)