• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#507546  autor: Tajemniczy28
 08 paź 2011, 14:59
degs pisze:Dziekuję za odpowiedzi :)

Tajemniczy28:
RBM wszystko fajnie, ale jak wybiorę przejście z abonamentem 88 zł pokazuje mi:
888 minut do wszystkich
666 pakiet danych

a telefony zaledwie 3 albo kamerka :/

skąd te dodatkowe 222mb, bo napisałeś 888 pakiet danych?
Piszesz, że 1,5gb (jednorazowo przez 1 miesioc,jednorazowa opłata 29zł)
czyli wychodzi razem ok 2,1 gb? Dobrze myslę? tylko już wtedy opłata miesięczna wyjdzie 117 zł (88 abonament + 29 pakiet 1,5 gb)
W ostatnim poście piszesz: 250 mb kontra 888 mb. W Play jest 1 gb a nie 250 mb.
Minuty owszem nic nie przebija oferty RBM pod tym względem.
Przepraszam pomyliłem sie nie ma 888 mb jest 666 mb ale to itak wg.mnie dużo.
Pakiet 1,5gb doliczany jest do pierwszego rachunku jednorazowo potem już nie (wszystko jest w regulaminach). i stąd koszt tego pakietu. potem już leci zwykły pakiet 666 mb.
odnośnie 250 mb - sa taryfy w play gdzie jest wliczone 250 mb bodajże nazywają się all inclusive a 1 gb jest w all inclusive max. te 250 mb to podał mój rozmóca który pisał że rmb to słaba oferta i porównywałem do tych 250 mb.
jest też chyba jakas opłata aktywacyjna trzeba by doczytać ale już nie czytałem bo dałem se spokój.
w taryfach play z internetem chyba też ten pakiet jednorazowy netu jest doliczany jednorazowo.

może 1 gb to coś ale za 1 gb z tym co w abo jest wplayu w taryfach typu all inclusive max czyli minuty sms itp płacisz 75 zł a tu jak dadzą rabat można płacić 66 zł. wsumie chyba piechotą nie chodzi i tu jest wiecej minut.
no i toco pisałem- na stacjonarne przynajmniej na moim koncie wyświetla sie że mam nei tylko do play ale bez limitu rozmowy (tzn jest tam limit kilkudziesieciu tys.minut fizycznie ale tego sie raczej nie wydzwania) . nie wiem jak to jest ale nawet jak sie pomylili to mi ten stan rzeczy pasuje:)

I jeszcze jedna sprawa.telefony sa strasznie tanie. Ja za lg p970 zapłaciłem 166 zl( nie nie black a white wersja tzn róznica to jedynie kolor:)) a na stronie play w taryfach all inclusive max dla abonentów ze zobowiązaniem 75 zł: UWAGA 709 zł!Nie wiadomo jak dlugo te promocje będa trzeba jak coś szybko brać bo jak pozmieniają to nie wiadomo czy nie pódzie w góre cena fonów

#508016  autor: degs
 10 paź 2011, 20:37
Co do telefonów w RBM to mój błąd... nie są tylko 3 :) a mnóstwo i do tego tańsze niż w Play.
Po tym co mi oferuje Orange to już nie mam złudzeń albo Play albo RBM.

Tajemniczy: tego pakietu 250 z play nie biorę pod uwagę.

Tak więc:

RBM 88 zł
888 minut
666 mb pakiet danych

Play 75 zł
650 minut
1000mb pakiet danych (nie jest naliczany jednorazowo tylko na każdy miesiąc umowy)

O zniżce 25% w RBM mogę zapomnieć, bo trzeba posiadać limitowaną kartę RedBull mobile x-fighters. Ja posiadam zwykły starter RBM (ten z puszką redbull'a) :/

Pakiet danych wykorzystywać można na nadajnikach własnych Play'a. Z tego co czytam na forum to ludziom działa też na nadajnikach Plusa, tylko jak długo to będzie trwać...

I dalej nie wiem co wybrać....
W RBM kuszą te minuty ale znowu dokupywanie pakietów dodatkowych zwiększają miesięczna kwotę zoobowiązania...

#508020  autor: kerim36
 10 paź 2011, 20:45
O zniżce 25% w RBM mogę zapomnieć, bo trzeba posiadać limitowaną kartę RedBull mobile x-fighters. Ja posiadam zwykły starter RBM (ten z puszką redbull'a) :/
kup na aledrogo - wg mnie warto, zawsze o 1/4 mniejszy abo

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#508103  autor: degs
 11 paź 2011, 01:04
Zniżka 25% na abonament jest, ale za to minut jest 666, a nie 888 jak w ofercie "podstawowej", pakiet danych ten sam 666 mb.

#508112  autor: Tajemniczy28
 11 paź 2011, 07:20

Pakiet danych wykorzystywać można na nadajnikach własnych Play'a. Z tego co czytam na forum to ludziom działa też na nadajnikach Plusa, tylko jak długo to będzie trwać...

Na alegro kupisz za 7-11 zł sterter redbula. Ja dostałe od nich..napisałem im na maila. Pozatym raba chyba sie dostaje jeśli sie zmienia operatora doczytaj regulaminy.Zostaw też na ich stronie swój nr. tel.

#517169  autor: degs
 21 lis 2011, 21:31
A więc co do moich wcześniejszych wypowiedzi...
Wybrałem RBM 88 ze znizką 25 % przez 24 m-ce także mam:
66 pln abonament
666 minut dom wszystkich
666 mb pakiet danych
stan darmowy do play i RBM

Niestety Ekskluzywne przejscie do Red Bull MOBILE przestało obowiązywać i nie dostałem dodatkowych 222 minut :(
Szkoda ale i tak nie jest źle :)

Dzięki wszystkim za pomoc.