• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #516095  autor: konrad
 17 lis 2011, 14:55
hej,
mam abonament AI79 z paczką 250MB. Wykorzystałem pakiet danych, włączyłem pakiet NonStop za 5zł - w Play24 widzę, że mam 50MB - czy to znaczy, że po wykorzystaniu 50MB znowu będę miał ograniczoną prędkość ? Czy aktywując pakiet np. 100MB będę miał zdjęty lejek ?

#516186  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2011, 20:13
konrad pisze: czy to znaczy, że po wykorzystaniu 50MB znowu będę miał ograniczoną prędkość ?
Dokładnie tak.
konrad pisze:Czy aktywując pakiet np. 100MB będę miał zdjęty lejek ?
Tak, należy jednak pamiętać, że pakiet 100 MB będzie się odnawiał pierwszego dnia każdego okresu rozliczeniowego, do momentu wyłączenia pakietu (dopłata do faktury 7 PLN). Będzie schodził dopiero po zużyciu pakietu w ramach taryfy AI 250 MB.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#516195  autor: Marens
 17 lis 2011, 20:34
Karlos20 pisze:Będzie schodził dopiero po zużyciu pakietu w ramach taryfy AI 250 MB.
Nie zsumuje się przypadkiem z pakietem 250MB jako: Promocyjne MB (nielimitowane)
Karlos20 pisze:Tak, należy jednak pamiętać, że pakiet 100 MB będzie się odnawiał pierwszego dnia każdego okresu rozliczeniowego, do momentu wyłączenia pakietu
Jeszcze dodałbym to, że przyznawana jest proporcjonalna ilość danych w zależności od dnia okresu rozliczeniowego. Czyli jeśli pakiet zostanie aktywowany w połowie okresu rozliczeniowego to zostanie przyznane np 50MB. Nie dotyczy to pakietu "NonStop 5zł-50MB"

#516200  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2011, 20:45
Marens: Pakiet NON STOP nie jest cykliczny, można go aktywować max 5 razy w ciągu okresu rozliczeniowego.
W regulaminie Cennika taryf LongPlay II piszę wyraźnie, że jest podział na:
> Pakiet Play Online (jednorazowy - po aktywacji karty SIM),
> Pakiet Smartfon (przyznawany w ramach abo All Inclusive 250 MB oraz All Inclsive MAX 1 GB) - idzie jako pierwszy,
> Pakiet Internet.
I w takiej kolejności schodzą pakiety netowe w abonamentach głosowych Play.

[ Dodano: 2011-11-17, 20:46 ]
Marens pisze:Czyli jeśli pakiet zostanie aktywowany w połowie okresu rozliczeniowego to zostanie przyznane np 50MB.
Zgadza się. O ile to jest pakiet Internet.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#516211  autor: Marens
 17 lis 2011, 20:55
Karlos20 pisze:Pakiet NON STOP nie jest cykliczny, można go aktywować max 5 razy w ciągu okresu rozliczeniowego.
Wiem o tym, odnosiłem się do pakietu Internet 100MB
Dlatego napisałem, że nie dotyczy to pakietu Non Stop 50 (tak jak mówisz aktywacja 5razy w miesiącu, nie odnawia się oraz przyznawane jest 50MB bez znaczenia dnia okresu rozliczeniowego). Ja zawsze odnawiam pakiet Smartfon aktywując pakiet 1GB lub 500MB a potem za parę dni zlecam jego dezaktywacje, które skutkuje z końcem miesiąca.

Swoją drogą, czy w czystej taryfie Long Play II (Stan Darmowy) pakiet Internet działa normalnie po Play/Plus oraz po wykorzystaniu obniżana jest prędkość? Wydaje mi się, że tak studiując regulamin. Nawet chyba nie da się już aktywować pakietów działających tylko po Play (poza tymi przyznawanymi po aktywacji). Chodzi mi po głowie przedłużenie umowy w taryfie Stan Darmowy i aktywacja pakietu Internet 1GB.

Nie da się przedłużyć umowy bez telefonu z All Inclusive Max a wymyśliłem sobie, że przedłużę na Stan Darmowy i uruchomię pakiet 1GB/25zł tylko konsultanci zaklinają się, że po wykorzystaniu 1GB będzie opłata naliczana zgodnie z cennikiem bez blokady prędkości.

Jakby nie patrzeć to
All Inclusive 250MB + Pakiet Internet 500 = 750MB (10zł+15zł)
Stan Darmowy + Pakiet Internet 1GB = 1GB (25zł)
Ostatnio zmieniony 17 lis 2011, 21:09 przez Marens, łącznie zmieniany 1 raz.

#516212  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2011, 21:02
Marens pisze:Wiem o tym, odnosiłem się do pakiet Internet 100MB
OK. Najważniejsze jest to, że:
Pakiet w ramach abo (250 MB) idzie jako pierwszy, potem pakiety dodatkowe.

#516217  autor: Marens
 17 lis 2011, 21:10
Karlos20 pisze:Pakiet w ramach abo (250 MB) idzie jako pierwszy, potem pakiety dodatkowe.
Ale to chyba specjalnie nie ma znaczenia, jak się to i tak kumuluje na tym samym koncie?
Chyba, że ja czegoś nie rozumiem... Mówię o Pakiet Smartfon + Pakiet Internet

#516222  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2011, 21:23
Marens pisze:Ale to chyba specjalnie nie ma znaczenia, jak się to i tak kumuluje na tym samym koncie?
Chyba, że ja czegoś nie rozumiem... Mówię o Pakiet Smartfon + Pakiet Internet
Fakt, kumulują się, ale Pakiet Smartfonowy jest zużywany jako pierwszy, potem ten dodatkowy. W obu przypadkach, po ich wyczerpaniu, następuje lejek do 32 kbit/s.

[ Dodano: 2011-11-17, 21:27 ]
Wyciąg z regulaminu promocji "All Inclusive MAX" (PRZYKŁADOWO):
Kolejność wykorzystania jednostek:
Kod: Zaznacz cały
a) SMSy do wszystkich;

b) Minuty do Sieci Telekomunikacyjnej P4

c) Zbieraj minuty;

d) Minuty do wszystkich;

e) Środki w Pakiecie Złotówek oraz promocyjnym pakiecie złotówek

Pakiety transferu danych są wykorzystywane w kolejności:

a) Pakiet Play Online w telefonie;

b) Pakiet Internet;
Pakiet Smartfon

#516233  autor: konrad
 17 lis 2011, 21:58
reasumujac. zamiast placic 5zl za 50mb mozna zaplacic 7zl za 100mb i miec 250mb + 100mb. pytanie czy pakiet 100mb jest plus/play czy play? lejek wtedy wchodzi po 350mb?

#516237  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2011, 22:04
konrad pisze:reasumujac. zamiast placic 5zl za 50mb mozna zaplacic 7zl za 100mb i miec 250mb + 100mb. pytanie czy pakiet 100mb jest plus/play czy play? lejek wtedy wchodzi po 350mb?
Można jak najbardziej.
Wszystkie pakiety netowe działaja na zasięgu PLUS i PLAY - również na lejku.