• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #46676  autor: tomiboss2006
 20 sty 2006, 14:14
czesc

Jak to jest z tym umawianiem sie przez telefon w tej propozycji?

Zadzownie do nich, podadza mi takie i takie warunki na ktore sie zgodze i co dalej? Wysla mi poczta telefon itp.? czy skieruja po odbior do najblizszego salonu orange? a co z podpisem na umowie?? Czy to ja moge gadac z tym konsultantem (abonament jest na moja mame ale ja korzytsam z telefonu).

dziekiz a odpowiedz
 #46677  autor: michail
 20 sty 2006, 14:25
tomiboss2006 pisze:czesc

Jak to jest z tym umawianiem sie przez telefon w tej propozycji?

Zadzownie do nich, podadza mi takie i takie warunki na ktore sie zgodze i co dalej? Wysla mi poczta telefon itp.? czy skieruja po odbior do najblizszego salonu orange? a co z podpisem na umowie?? Czy to ja moge gadac z tym konsultantem (abonament jest na moja mame ale ja korzytsam z telefonu).

dziekiz a odpowiedz
Na moim przykładzie sprzed roku - przyjeżdża kurier z umową i\lub fonem i już... hmm... dobre pytanie z tym podpisem - konsultant musi rozmawiać z właścicielem telefonu, chyba że mama potweirdzi dane abonenta i powie, że to Ty masz dalej "negocjować" ;)

#46686  autor: tomiboss2006
 20 sty 2006, 14:58
chodzi o to ze niepracuje wiec niemoge podpisac :) dlatego abonament jest na mame

a jezeli kurier wpadnie z ta umowa a mamy niebedzie??
pozatym to bylo by przedluzenie umowy wiec wystarczy tylko podpis mamy bez dodatkowych paierkow jak na poczatku.

Druga sprawa czy lepiej przez telefon negocjowac czy przejsc sie do salonu :)

W orange mam 2 abonamenty mix 25 i teraz chce zamienic na 2 abonamenty 25 na wszytko + 10 na orange i 15 na darmowy numer (50 zeta x 2 wychodzi 100 na miecha).

Czy w tej rozmowei z konsulatantem to jest jednostronny monolog czy moge wtracic swoje propozycje :)

#46753  autor: Btk_Tomas
 20 sty 2006, 18:33
Po pierwsze lepiej zadzwonic pod *400 do propozycji (lepsza oferta niż w salonie).
Jeżeli znasz hasło abonenckie spokojnie mozesz tam zadzwonić, nie musi dzwonić Twoja mama.
Konsultantowi mozesz zasugerować jakie usługi cie interesują, ja ostatnio przedłuzałem umowe i wybrałem wiw 25, ois 10 i darmowy numer (łacznie za 50 zł) i dostałem 50 procent więcej kwoty deklarowanej oraz ten darmowy numer gratis. Razem mam 75 zł do wygadania i darmowe rozmowy z jednym numerem za 40 zł miesięcznie.

Jezeli zdecydujesz się na jakąs oferte umowe przyśla Ci do domu kurierem, ale nie ma obawy z kurierem mozna sie umówic na konkretną godzinę.
Jezeli telefon jest na Twoją mame to ona będzie musiała podpisac umowe.

#46779  autor: D@rio
 20 sty 2006, 20:13
Jak Ty jesteś w miare duży a kurier będzie młody to "szrajbniesz" podpis za mamuśkę i tez będzie ;) ...

#46783  autor: tomiboss2006
 20 sty 2006, 20:36
Btk_Tomas --> te warunki by mi pasowaly, szcegolnie bym nieplacil za ten darmowy numer przez cale 2 latka :)

A ta umowe brales z telefonem czy bez??? i czu jest szansa ze ten darmowy numer moge meic gratis na 2 lata czy dlugo o to wlaczyles :)

Przy okazji chilabym sie zapytac: skad mam wiedziec ile zostalo mi minut do wykorzytstania w twoim planie? czy tak samo jak w mixie moge sprawdzic za pomoca orange online?

dzieks wielkie

#46825  autor: Bobb
 20 sty 2006, 22:42
Tak, mozesz sprawdzic na orangeon-line...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#46828  autor: Btk_Tomas
 20 sty 2006, 23:03
W orange albo bierzesz nowy telefon albo usługi,ja wybrałem usługi.
Umowe podpisałem na 12 miesięcy.
Darmowy numer mam przez 9 miesięcy, pózniej opłata 15 zł.

#46851  autor: tomiboss2006
 21 sty 2006, 08:37
A jak myslicie co powinni mi zaproponowac by ta propozycja byla wporzadku lub co moge wynegocjowac

przypominam ze mailem 2 abonamenty mix 25

teraz biore 2 dwa abonamenty po 50 kazdy (25 do wszystkich, 10 OiS, 15 darmowy numer) + 2 telefony sek700i za 49 :P
 #49443  autor: mcz79
 28 sty 2006, 16:18
dzisiaj dzwonilem i tel od 5 lat jedna idea dodatkowo przez 2 lata miałem mix 25 , rachunki zawsze place okolo 30 zł bo mam jeszcze słuzbowy tel i zaproponowali kwota delklarowana 25 zł + 20 min na orange i stacjonarne i darmowy nr przez 3 miesiace, ale ostatnio jak przedłuzałem miałem 25 zł + 50 % na wszystko wiec za 25 miałem 50 min to mi wystarczało teraz dodatkowe 20 min tylko na orange ;((

[ Dodano: 2006-01-29, 11:27 ]
Dzisiaj dzownilem do propozycji z info ze era dała mi propozycje za 25 zł 40 min + 300 min na rok jesli nie wezne telefonu i zaplaca za przeniesienie numeru. Na to konsultant ze za ten abonament co mam czyli jedna idea 25 da mi dodatkowo 50 min na orange i stacjonarne + 200 smsow :)))) to mi juz gra