• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#48942  autor: tomiboss2006
 26 sty 2006, 20:20
hahaha wyzszosc orange nad era w darmowych rozmowach jest bezapelacyjna

za 30 zlotych w orange masz 3 numery a w erze ?? wstyd pisac + do tego jakies limity :P

#48955  autor: Klusek
 26 sty 2006, 20:45
kameT zapomniałeś jeszcze w wspomnieć, że za te 15 zł w Orange nie masz tylko darmowych smsów i MMSów do jednego numeru, ale masz też 43200 darmowych minut :) a jak chcesz mieć darmowe smsy i MMSy do całej Orange to wystarczy wziąć usługę "Wieczory i Weekendy" :)

Obrazek
Obrazek

#48970  autor: kameT
 26 sty 2006, 21:23
Klusek pisze:kameT zapomniałeś jeszcze w wspomnieć, że za te 15 zł w Orange nie masz tylko darmowych smsów i MMSów do jednego numeru, ale masz też 43200 darmowych minut :) a jak chcesz mieć darmowe smsy i MMSy do całej Orange to wystarczy wziąć usługę "Wieczory i Weekendy" :)
:shock: wspomniałem :shock:
"Ale widzisz, tutaj masz darmowe rozmowy, min. (miało być smsy), mmsy tylko z 1nr..."

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#48973  autor: Klusek
 26 sty 2006, 21:29
Ale nie w pierwszym swoim poście w kórym poruwnujesz ofertę Ery i Orange :wink:

Obrazek
Obrazek

#48990  autor: bigman
 26 sty 2006, 22:14
kameT pisze:Ale widzisz, tutaj masz darmowe rozmowy, min. mmsy tylko z 1nr. A nie będziesz chyba 100 razy wysyłał zdjęcie do jednej osoby.
Ale ja pisalem o usludze "Darmowe wieczory i weekendy". Tutak Orange ma przewage na Era, bo w Erze za 30 zl masz darmowe wieczory ktore obejmuja darmowe polaczenia glosowe do Ery, (chyba) Heyah i (chyba) stacjonarne. No i masz ten limit 2000 minut. W Orange za te same 30 zl masz darmowe wieczory + darmowe weekendy do Orange i na stacjonarne (jesli chodzi o polaczenia glosowe). Dodatkowo w ramach tej uslugi za darmo wysylasz sms-y i mms-y do wszystkich w Orange. O tym wczesniej pisalem, w weekend mozesz szalec ile chcesz.
kameT pisze:W ERZE masz możliość wysyłania smsów i mmsów do całej sieci, w tym HEYAH i nie sądzę aby ktoś miał tak dużo kontaktów z ERY i rozsyłał do wszystkich zdjęcia z imprezy!
W Orange masz pakiet foto za 6,10 zl. Masz 500 sms-ow / 250 mms-ow. W Erze za 30 zl (lub 20 zl w promocji, nie wiem jak to liczyc) masz 2000 sms-ow wymienialnych na 400 mms-ow. Idac proporcjonalnie to wychodzi na to samo, tyle ze w Orange akurat "mozesz mniej" (mniejszy pakiet).
kameT pisze:Jeśli chodzi o rozmowy to Ty masz tanio tylko do jednej, jedynej osoby, a do reszty po 75gr, nawet do ORANGE (no chyba, że masz wykupione ORANGE i STACJONARNE).
W Erze po przeliczeniu wychodzi po 62gr, a jeśli weźmiesz ten abonament wyższy o 20 zł to masz taniej w sieci.
Obecnie w Orange mam 50 zl na wszystko + 25 zl na Orange i stacjonarne. Minuta do Orange wychodzi mnie 0,55 zl, sms 0,13 zl. Mi to starcza. Atutem jest ze jesli czasem nie zmieszcze sie w pakiecie to wymieniam pkt. profit na doladowanie pakietu (np. Orange i stacjonarne) i dalej moge taniej dzwonic i nic za to nie place, trace tylko punkty ktore same sie zbieraja.
kameT pisze:A skąd Ty możesz wiedzieć jakie bonusy ma Era? Właśnie, że w ORANGE nie dają dobrych propozycji. Mój tato miał JEDNĄ IDEĘ MIX i po 2 latach nawet mu nie zaoferowali zniżki na żaden tel. przy ewentualnym przedłużaniu umowy, a ich bonusy były żenujące, niekorzystne przy obecnych wtedy ofertach konkurencji.
To zalezy co kto lubi. Ja obecnie nastawiam sie na oddzielny zakup telefonu poza promocja (np. w grudniu na Allegro kupilem nowke, jeszcze nigdy nie otwierana Nokie 6822 za 600 zl, odebralem osobiscie i widzialem co bralem) a od operatora chce jak najwiecej bonusow w postaci dodatkowych minut, znizek i umowy na rok.
kameT pisze:Uważam, że każda oferta jest atrakcyjna na swój sposób. Dla każdego odpowiada co innego. Jeśli ktoś ma dużo nr w ORANGE to ten pakiet FOTO to full wypas. Jeśli ktoś ma dużo nr w ERZE z którymi często pisze to OFERTA OLIMPIJSKA będzie najlepsza (jest to oferta z tel. dla Twojej wiad.)
Zauwazylem ze jest to oferta z telefonem ale troche za pozno. Moj blad. Sugerowalem sie linkiem: http://www.telepolis.pl/promocje.php?id=137
kameT pisze:Rozmowy zdecydowanie są tańsze w ERZE i tel. też!!!
Nawet nie ma o czym mówić, przyszłość jest jasna, przyszłóść to ERA :D
Dalej obstaje przy swoim ze majac wiecej znajomych w Orange nie bedziesz mial tanszych rachunkow dzwoniac z Ery ;) A co do przyszlosci.. bedzie ona swietlista dla Ery o ile zarzady szybko skoncza te smieszna wojenke o udzialy, czego wszystkim abonentom i uzytkownikom Ery zycze ;)

#49013  autor: kameT
 26 sty 2006, 23:24
Tak jak już mówiłem, każdy ceni u swego opa co innego. A nie sądzę, aby limity w ERZE ktoś przekroczył :wink: Jesli masz dużo nr w ORANGE to rzeczywiście pakiet FOTO rewelkai te weekendy. Jak widzisz nie ma się o co kłócić. Każda oferta ma coś w sobie, trzeba tylko odwiedzić jakiś saloni ... dopasować świat do siebie :wink: i takie rzeczy to tylko w ERZE! :wink:

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#49245  autor: kallafior
 27 sty 2006, 21:19
Dla mnie osobiście pojawienie się w orenżu kwoty deklarowanej, czyli zamiana punktów na złotówki, było bardzo dobrym posunięciem. Dzięki temu oferta stała się bardziej czytelna i bardziej elastyczna. Twój plan jest także fajny, bo każdy może znaleść cos dla siebie. Szczerze mówiąc guzik obchodzi mnie co się dzieje w erze a co w plusie, bo w "pomarańczki" dają mi to czego oczekuje od telefonii :-D Darmowe weekendy i określone godziny codziennie oraz darmowe numery za niewielką kase. Można narzekać na orange go i na mixa ale nikt Cię nie trzyma i zawsze można zmienić na inną sieć. Pozdrawiam :)