• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #468493  autor: słoneczny
 02 kwie 2011, 13:48
Witam. Przyznam że gubię się trochę w tych wszystkich ofertach, nie mówiąc już o haczykach, które mogą znaleźć się w regulaminach.
Chodzi mi o maksymalne zbicie ceny za minutę połączenia do wszystkich sieci. Reszta nie istotna.
I teraz pytanie, jaki najtańszy abonament wybrać? abonament ma być bez telefonu, tylko sam sim. Najlepiej żeby nie było w umowie za dużo haczyków. Mam teraz telefon w play fresh i średnio z niego korzystam. Lecz za kilka miesięcy będzie mi on bardzo potrzeby do rozmów - oddaje drugi, służbowy i rezygnuje ze stacjonarnego. I stąd potrzeba maksymalnego obniżenia ceny za minutę. Tylko jak to zrobić żeby nie wpaść z deszczu pod rynnę? :-)
Z góry dzięki za pomoc!

#468532  autor: SACZI
 02 kwie 2011, 16:09
Play - abonament bez telefonu.

#468540  autor: maciek764
 02 kwie 2011, 16:57
Najniższa cena jest w wyższych abonamentach z Play - 19gr za minutę po przekroczeniu, a minuty w abonamencie to sobie możesz policzyć po ile wychodzą. A jeżeli bez zobowiązań to mBank Mobile albo GGAir - za doładowanie 100zł wychodzi coś ponad 500 minut.

#468542  autor: Ruben
 02 kwie 2011, 17:09
słoneczny, jeśli abonament to Play bez telefonu. Podobno przy przenoszeniu numeru z innej sieci można kupić jeszcze stary LongPlay bez telefonu np. 350min za 34,50/m-c.

Jeżeli nie chciałbyś jednak wiązać się umową, to z prepaidów mBank taryfa 19gr lub GaduAir przy zasilaniu co miesiąc za 30zł tez jest stawka 19gr/min a do Play 29gr.

#468544  autor: słoneczny
 02 kwie 2011, 18:01
Patrząc na szybko to: Stan darmowy 29 bez telefonu by mnie urządzał. Minuta wychodzi po 12 groszy. 240 minut na miesiąc też powinno starczyć, biorąc pod uwagę że przez pół roku jest jeszcze za darmochę do play. Do tego umowa na 12 miesięcy, też mi pasuje. Pytanie tylko gdzie są haki? Wiem że trzeba dokupić jakiś pakiet internetowy do tej oferty, nie wiem czy co miesiąc czy jednorazowo. Nie wiem też jak jest z przechodzeniem minut. Zaczynam studiować regulaminy, ale to żmudna praca. Jak ktoś jest w temacie, to proszę o info, jakie niespodzianki jeszcze mnie czekają gdybym zdecydował się na ten abonament.
Dzięki za naprowadzenie... ale prosiłbym jeszcze o szczegóły. :)

#468547  autor: maciek764
 02 kwie 2011, 18:20
Ten pakiet jest jednorazowy w ramach opłaty aktywacyjnej (ale pewności nie mam więc jeżeli nie to niech ktoś mnie poprawi) a co do minut to jest ten hak, że nie przechodzą na kolejny miesiąc. Ja i tak jestem zwolennikiem niepodpisywania umów ;)

#468572  autor: słoneczny
 02 kwie 2011, 20:28
Te nieprzechodzące minuty aż tak mi nie przeszkadzają. Po prostu muszę pod koniec kwietnia zrobić sobie statystykę ile minut poszło w Polskę przez miesiąc i pomyśleć nad wysokością taryfy, tak żeby mniej więcej ucelować. :) Na dzisiaj, tak na oko, te 240 minut by starczyło. Jeśli pakiet jest na jeden raz to ok. Umowa na rok, więc tym bym się specjalnie nie przejmował. W poniedziałek wypytam jeszcze w salonie, żeby mieć absolutna pewność.
Dzięki za podpowiedzi.

#468918  autor: Loka
 04 kwie 2011, 22:52
słoneczny, - jeżeli masz możliwość skorzystania z abo na firmę to Play

np: Umowa na 24 miesiące bez telefonu
33,83 zł 354 min co daje ok 0,09
46,13 zł 562 min ok 0,08

Umowa na 12 miesięcy
47,36 zł 354 min
64,58 zł 562 min

http://www.telepolis.pl/news.php?id=20963