• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #464428  autor: lordi
 10 mar 2011, 17:44
Interesuje mnie podpisanie umowy z PLAY na Internet w opcji 16GB + darmowe nocki i włożenie tego do telefonu komórkowego. Korzystam w telefonie dużo z internetu, sam telefon często używam jako modem, sam dzwonię bardzo mało a do mnie dzwonią dużo.

Teraz pytania:
1. Czy inni użytkownicy będą mogli się dodzwonić do mnie na ten numer ?
Interesuje mnie w szczególności czy inni użytkownicy mogą do mnie dzwonić w ramach stanu darmowego - to pytanie podstawowe.
2. Czy ja mogę wykonywać połączenia ? Wydaje mi się, że to jest zablokowane chociaż wiem, że SMS działają.

Ma ktoś doświadczenie z takim użytkowaniem ? I tak nosze ze sobą drugi telefon - służbowy więc brak mozliwości wykonywania połączeń to żadne ograniczenie a jeśli działa stan darmowy to super :)
Ostatnio zmieniony 13 mar 2011, 23:54 przez lordi, łącznie zmieniany 1 raz.

#464433  autor: KamaZ
 10 mar 2011, 18:08
W Play Online nie ma możliwości odbierania połączeń i tym bardziej wykonywania.
Warto jeszcze dodać, że Play Online działa tylko na zasięgu UMTS Play.

#464435  autor: kerim36
 10 mar 2011, 18:11
lordi,

kiepska koncepcja, poniewaz bedziesz mogl z tego korzystac tylko i wylacznie na zasiegu 3g playa

czy dzialaja polaczenia przychodzace nie wiem

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl
 #464437  autor: lordi
 10 mar 2011, 18:12
no i pozamaiatane bo w ERA Blueconnect można odbierać połączenia

#464463  autor: ChuckyCiechanow
 10 mar 2011, 19:51
KamaZ pisze:W Play Online nie ma możliwości odbierania połączeń i tym bardziej wykonywania.
Warto jeszcze dodać, że Play Online działa tylko na zasięgu UMTS Play.
Jak dobrze pamiętam w nowych taryfach taka opcja jest już dostępna.

#464529  autor: KamaZ
 11 mar 2011, 09:19
W Play Online na kartę nie ma nadal takiej możliwości. Jakieś 2 tygodnie temu sprawdzałem.
W Erze Blueconnect jest możliwość odbierania i dzwonienia nawet, tylko chyba stawka jest z kosmosu.

lordi dużo potrzebujesz tego internetu miesięcznie? Może warto wybrać Orange Free na kartę?

#464556  autor: maciek764
 11 mar 2011, 13:40
Jeżeli on chce wybrać opcję z Playa 16GB + nocne ściąganie to raczej mu OFnK nie podoła.

#464651  autor: TomekO
 11 mar 2011, 20:13
Play Online BOX internet + rozmowy. W tej ofercie nie ma darmowych nocek i działa to chyba tylko na 3G Playa ? Jeżeli mamy sam internet można spróbować VoIPa z numerem stacjonarnym ale w telefonie działające non stop będzie zżerało baterie i mobilny internet jest mało stabilny.