• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #460004  autor: INTRO
 16 lut 2011, 16:14
Witam. Mój kuzyn chce po 8 latach bycia w Erze przenieść numer abonamentowy Ery do Play. Spodobała mu się taryfa All Inclusive Max, w związku z tym mam w jego imieniu kilka pytań.
1. Czy po wykorzystaniu pakietu 1Giga dalej mogę korzystać z darmowego internetu bez opłat za transmisję danych, tylko że ze zmniejszoną prędkością? I czy ta transmisja będzie darmowa zarówna na nadajnikach Plusa jak i na nadajnikach Playa?
2. Czy minuty ze stanu darmowego są wykorzystywane w pierwszej kolejności przed minutami wliczonymi w abonament do wszystkich sieci.
3. Czy niewykorzystane minuty z abonamentu kumulują się przez kolejne miesiące, przez ile, bo wiem, że niewykorzystany pakiet ! Giga przepada tak samo i niewykorzystane minuty w stanie darmowym, nie wiem jaka jest sytuacja w przypadku głównych minut?
4. Czy można w tych taryfach skorzystać z usługi zbieraj minuty? I czy jest ona jakoś dodatkowo płatna?

Z góry dzięki za pomoc.

#460011  autor: maniek89
 16 lut 2011, 16:42
INTRO pisze:1. Czy po wykorzystaniu pakietu 1Giga dalej mogę korzystać z darmowego internetu bez opłat za transmisję danych, tylko że ze zmniejszoną prędkością? I czy ta transmisja będzie darmowa zarówna na nadajnikach Plusa jak i na nadajnikach Playa?
pakiet jest rozliczany tak samo w roamingu krajowym, po przekroczeniu predkosc spada. Facebook i nk sa darmowe.
INTRO pisze:2. Czy minuty ze stanu darmowego są wykorzystywane w pierwszej kolejności przed minutami wliczonymi w abonament do wszystkich sieci.
stan darmowy to - stan - nie masz jako tako minut podanych poprostu masz za darmo
INTRO pisze:3. Czy niewykorzystane minuty z abonamentu kumulują się przez kolejne miesiące, przez ile, bo wiem, że niewykorzystany pakiet ! Giga przepada tak samo i niewykorzystane minuty w stanie darmowym, nie wiem jaka jest sytuacja w przypadku głównych minut?
tu nie mam pojecia bo do niedawna nie bylo przechodzenia minut i mb
INTRO pisze:4. Czy można w tych taryfach skorzystać z usługi zbieraj minuty? I czy jest ona jakoś dodatkowo płatna? tu sie nie wypowiem bo nie pamietam ;/

#460015  autor: thonka
 16 lut 2011, 16:54
nie ma przechodzenia minut i mb.

co do reszty to obowiazuje standardowy cennik uslug w longplay. czyli zbieraj minuty kosztuje 5zl miesiecznie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#461259  autor: INTRO
 22 lut 2011, 15:53
A jeszcze powiedźcie mi jak to jest z tym przeniesieniem numeru, mój kuzyn ma podpisaną umowę z Erą do czerwca 2011 roku, ale chce zapłacić karę umowną, bo brał umowę bez tela i kara jest mała, dzwonił on do działu rezygnacji abonentów Ery i tam mu powiedzieli, że wszystko załatwi w salonie Play i ten proces będzie trwał teoretycznie 24 h, Era przyśle mu tylko wezwanie do zapłacenia kary umownej, natomiast w salonie Play powiedzieli mu, że musi być 30 dniowy okres wypowiedzenia, no więc kuzyn sam już nie wie, kto mówi prawdę?

#461311  autor: KC-KARLOS
 22 lut 2011, 18:15
INTRO pisze:A jeszcze powiedźcie mi jak to jest z tym przeniesieniem numeru, mój kuzyn ma podpisaną umowę z Erą do czerwca 2011 roku, ale chce zapłacić karę umowną, bo brał umowę bez tela i kara jest mała, dzwonił on do działu rezygnacji abonentów Ery i tam mu powiedzieli, że wszystko załatwi w salonie Play i ten proces będzie trwał teoretycznie 24 h, Era przyśle mu tylko wezwanie do zapłacenia kary umownej, natomiast w salonie Play powiedzieli mu, że musi być 30 dniowy okres wypowiedzenia, no więc kuzyn sam już nie wie, kto mówi prawdę?
Numer w Play będzie działał po upływie 30 dni od momentu zgłoszenia wypowiedzenia umowy.