• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #460736  autor: MarcinViper
 20 lut 2011, 13:52
Witam,
mam taki problem:
w styczniu 2010 zrobiłem cesje numeru w erze z osoby prywatnej na firmę. umową była ważna jeszcze do 24.12.2010r za cesje zapłaciłem ok 60pln.
zrezygnowałem z usług ery po 24.12.2010r i jak sie okazało naliczyli mi karę umowną bo według ich opinii powinienem trzymać sie umowy do stycznia 2012r!!! wynikło to tak że tą cesją podpisałem nową umowę na dwa następne lata będąc w połowie trwania bieżącej umowy i nie dostałem możliwości zmiany taryfy telefonu za 1pln etc...
a najciekawsze jest to że pare dni przed 24.12.2010r zadzwonili do mnie z ery i chcieli zaproponować przedłużenie umowy bo mają jakaś specjalną ofertę a ja powiedziałem że juz przeniosłem numer do play.
dodam tylko że w tym samym dniu wziąłem nowy numer z ery na umowę dwu letnią i wydaje mi sie że konsultant w biurze obsługi coś pomieszał miedzy tymi numerami bo obydwa są na te samą firmę.
aha jeszcze mam pytanie w jaki sposób naliczają karę umowną?? miesięczna opłata x ilość miesięcy?? czy inaczej??
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, 14:00 przez MarcinViper, łącznie zmieniany 1 raz.