• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #455482  autor: INTRO
 25 sty 2011, 18:11
Witam. Mój tata korzytsał z taryfy Superkarta 15, miał 30 minut do wykorzystania przez miesiąc, płacił za minutę 0,39 zł. Niedawno zadzwonił do niego konsultant i zaproponował mu lepszy abonament za 12 zł 60 minut w miesiąścu mój ojciec się na to zgodził i dzisiaj kurier przywiózł umowę, którą mój ojciec podpisał. Przed chwilą przeczytałem tą umowę i okazało się że podpisał umowę na jakąś arachaiczną trygę Nowy Plus 25, umowa na 12 miesięcy i przez 12 miesięcy rabat na abonament 50%. Sprawdziłem w cenniku tej taryfy i w taryfie Nowy Plus 25 liczba minut wynosi 25 a nie 60 jak obiecywał konsultant, a cena za minutę to 0,73zł. Czy mogę wypowiedzieć umowę o świadczenie usług zawartą na odległość bez płacenia kary umownej, jak mam to zrobić i w jakim czasie. Co mogę zrobić żeby konsultant poniósł konsekwencje służbowe, podobno rozmowy są rejestrowane a on proponował 60 minut w tej taryfie. Po negatywnej przygodzie z Plusem ojciec chce się przenieść do Play na abonament ( bez telefonu), jaka jest najtańsza opcja abonamentu w Play bez telefonu i jakie są korzyści?

#455494  autor: krzysztof.ka
 25 sty 2011, 19:00
Bardzo dziwna sytuacja, ponieważ z reguły proponuje się najnowsze taryfy, a nie starocie.
Powinni proponować raczej Superkartę 19 albo 29 jak już i to z rabatem, ale nie Nowy Plus. Przecież to taryfy sprzed dobrych 5 lat.

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.

#455500  autor: kerim36
 25 sty 2011, 19:34
krzysztof.ka,
pisz na temat prosze

ogolnie masz 10 dni na zwrocenie przesylki bez podania przyczyny, wiec skoro zostaliscie wprowadzeni w blad to odsylac, a ewentualnie telefonicznie/pisemnie zglosic skarge na konsultanta

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#456097  autor: TomekO
 28 sty 2011, 11:52
Powinieneś odstąpić od umowy zawartej na odległość jak najszybciej a nie ją wypowiadać ! To dwie różne rzeczy. Odnośnie Playa to bez telefonu masz ofertę 1 zł. miesiąc i 60 minut do wszystkich lub Stan Darmowy przez 6 miesięcy. Umowa na czas nieokreślony. http://www.playmobile.pl/resources/pdf/ ... 5_2010.pdf