• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #450835  autor: Jyamah
 04 sty 2011, 15:09
Witam.
Czy ktoś się może orientuje jakie są kwoty za poszczególne pakiety internetowe w sieci ERA? Z tego co mi się udało znaleźć to 5mb za 20zł(!), ale mi się wydaje, że to nie aktualne. Jest jest w przypadku tych, którzy są już 4 rok z Erą?
P.S. Szukałem tutaj podobnych tematów i nic nie mogłem znaleźć.

#450856  autor: krzysztof.ka
 04 sty 2011, 16:01
Dziś sprawdzałem i 5 mb jest za 5 złotych najtaniej. Szukaj na stronie ery w sekcji blueconnect w telefonie.

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.
 #450908  autor: st.konsultant
 04 sty 2011, 18:57
Jyamah pisze:Witam.
Czy ktoś się może orientuje jakie są kwoty za poszczególne pakiety internetowe w sieci ERA? Z tego co mi się udało znaleźć to 5mb za 20zł(!), ale mi się wydaje, że to nie aktualne. Jest jest w przypadku tych, którzy są już 4 rok z Erą?
P.S. Szukałem tutaj podobnych tematów i nic nie mogłem znaleźć.

http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... _telefonie

#451696  autor: Quetzal
 08 sty 2011, 16:21
Pakiety w Erze są bardzo tanie, tylko niestety razem z pakietem włącza Ci obowiązkową kompresję, której nawet dział techniczny nie wyłączy.
Wiem co mówię bo walczyłem z nimi przez 6 miesięcy.
Z powodu tej pier*** kompresji ja odszedłem z Ery.

#451711  autor: krzysztof.ka
 08 sty 2011, 17:23
A co jest złego w tej kompresji? Ma jakieś wady?

#451713  autor: PLAY
 08 sty 2011, 17:32
krzysztof.ka pisze:A co jest złego w tej kompresji? Ma jakieś wady?
Pogorszona Jakość Grafiki (Image) a czasem i prędkości łącza.

[center]» Darmowy Starter Play Fresh «[/center]

#451714  autor: Quetzal
 08 sty 2011, 17:37
To nie wszystko.
Niektóre strony źle kompresuje i wyświetla je niepoprawnie lub nie wyświetla ich wcale (irytujące jeśli właśnie na tych stronach Ci zależy).
Ponadto wszystko przechodzi przez serwery Ery a ja prywatnie nie widzę żadnego uzasadnienia po co Era ma przechowywać dane wrażliwe - np. moje maile, a tym bardziej saldo konta.

Tu możesz sobie przeczytać przygody jednego klienta Ery z kompresją:
http://blog.fafara.net/index.php/2009/1 ... mi-dobrze/

Ps. w tym artykule jest napisane jak wyłączyć kompresję - niestety ten sposób już nie działa, a w każdym razie - jak pisałem wyżej - mnie przez pół roku kontaktów z infolinią i salonami nie udało się jej wyłączyć.
Za to bez wątpienia compresor mini ma jedną zaletę - dzięki niemu odechciało mi się umów abonamentowych, teraz uznaję tylko oferty na kartę. Jak dziś mój nowy operator zacznie sobie stroić żarty to jutro będę w innej sieci

#452557  autor: Jyamah
 12 sty 2011, 19:18
Ooo no to ladnie, nie wiedzialem, ze to tak "dziala". Ten caly chwyt reklamowy przyciaga, do tej pory tez bylem pewien, ze mozna zaoszczedzic czasu i kasy. Era r*cha wszystkich jak sie da, jej oferty sa badziewne, siedze tu tylko dlatego ze udalo mi sie wysepic wiecej minut (120+70) i zmniejszyc cene telefonu za przedluzenie umowy.

#452567  autor: thonka
 12 sty 2011, 19:49
Quetzal pisze:prywatnie nie widzę żadnego uzasadnienia po co Era ma przechowywać dane wrażliwe - np. moje maile, a tym bardziej saldo konta.
wiesz co to jest tajemnica korespondencji?
a szyfrowanie ssl?
najwyrazniej nie, bo inaczej nie napisalbys cytowanych wyzej slow.

ja korzystam na co dzien z wielu portali w telefonie, z mbanku i jakos specjalnie mi compressor nie przeszkadza. zawsze znajdzie sie ktos, kto bedzie narzekac. faktem jest natomiast, ze nie da sie go latwo wylaczyc i jest to conajmniej niezrozumiale.
adaptacje stron mozna wylaczyc, a stopien kompresji regulowac w 3 stopniach.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet