• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#432021  autor: Pijo
 26 wrz 2010, 23:47
Marens pisze:Mam przeczucie, że jest to celowe działanie firm zewnętrznych.
Tak.

Wystarczy poszukać informacji o firmie PBC sp. z.o.o . Nie wiem czy dalej Orange ma z nimi umowę .

Anegdota głosi ze nazwa firmy wzięła sie od słów "Podpisz Bez Czytania. " :mrgreen:

W tym wątku na innym forum było o tym głośno, a pisali tam sami pracownicy w jaki sposob sie to odbywa:
http://www.forumorange.net/index.php?to ... 4.msg10592

#432027  autor: thonka
 27 wrz 2010, 00:36
jarekrk pisze:moderator zmienił tytuł tego tematu na mniej ordynarny i trochę nie mówiący prawy, no ale rozumiem ,że Orange...
zanim nastepny raz zalozysz jakis temat pomysl czy jest dobrze zatytulowany.

oszustwem mozna nazwac celowe wprowadzenie w blad - tu nawet jezeli sie on pojawil, to osoba podpisujaca umowe powinna przeczytac co podpisuje, albo w ogole sie do podpisywania nie zabierac jezeli nie ma pojecia z czym sie to wiaze.

nieznajomosc prawa szkodzi.

Kaczy, wczesniej bylo dokladnie bez [orange], ale bylo tez oszustwo ze strony orange.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#432036  autor: jarekrk
 27 wrz 2010, 08:21
takie prawo , podpisane bez czytania = wy....anie człowieka z orange

Ciekawi mnie tylko ,że mają gdzieś klienta który ma nr od 2000 roku, oraz gdzie jest drugi numer od 2002 , jeszcze trzeci w miarę świeży numer i internet domowy.

pomału sukcesywnie wszystko się wypowie, oczywiście wypowiedzenie musi być przed miesiącem rozliczeniowym, więc teraz głupi czekając na ich odpowiedź nic nie zrobię.
Wypowiem umowę przed końcem października to i tak do końca listopada będę musiał się z nimi męczyć.
Szkoda bo do tej pory nigdy ani jednego złego słowa o nich nie mówiłem.
Wolą dostać 600zł za rozwiązanie niż długą współpracę to spoko

[ Dodano: 2010-10-02, 08:00 ]
OK ORANGE zgodziło się na zmniejszenie abo.