Witam. W przyszłym miesiącu kończy mi się umowa abonencka w Orange. Mam parę pytań - czy muszę napisać jakieś wypowiedzenie czy poprostu nie podpisuję nowej umowy i to wystarczy? Co dzieje się z nr telefonu, od razu wygasa czy połączenia przychodzące można jeszcze przez jakiś czas odbierać? Ostatnie pytanie - jak wygląda cesja (przeniesienie nr telefonu który jest zarejestrowany na mnie, na kogoś innego) w Orange? Z góry dzięki i pozdr.
Idziesz do salonu i składasz rezygnację (minimum miesiąc przed końcem umowy). Nr telefonu możesz przenieść na prepaid również w salonie. Co do cesji - idziesz z osobą, na którą chcesz przenieść numer (miejcie ze sobą dowody osobiste). Podpisujecie kilka papierków i w ciągu maksymalnie 7 dni następuje cesja (w moim przypadku trwało to dokładnie 7 )
Umowa automatycznie przedłuży się na czas nieokreślony - czyli zawsze będziesz miał możliwość rozwiązania umowy z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Co do cesji - to najprawdopodobniej osoba przyjmująca abonament od Ciebie powinna mieć zaświadczenie o zatrudnieniu z zakładu pracy no i obydwoje dowody osobiste