Witajcie,
nadchodzi nieubłaganie koniec 2 umów w Orange i ich oferty delikatnie mówiąc są nie do końca satysfakcjonujące ;)
Zastanawiamy się w związku z tym nad przeniesieniem numerów do Play. Ja dodatkowo chce i tak przejść z karty na abonament. Widzę, że Play oferuje upusty na abonament dla przenoszących numery (2 oferty to na pewno byłyby firmowe 25 - czyli male upusty na 3 miesiące, ale zawsze coś, a mnie by chyba wystarczył firmowa 50 - czyli upust na 12 miesięcy).
Widzę, że jeśli bierze się kolejną aktywację, to dostaje się 10% upustu na abonament, przez cały okres trwania umowy. Czy te upusty łączą się ze sobą?
Wtedy najbardziej opłacałoby się przenieść 1 numer na firmę 25 i potem kolejny, oraz mój na firmę 50. Przejdzie coś takiego, czy będziemy mieli do wyboru - albo zniżki z tytułu przejścia z orange do play, albo zniżki z tytułu kolejnych aktywacji? Na moją logikę co ma piernik do wiatraka, to 2 zupelnie różne sprawy i powinno się łączyć, ale nie jestem mistrzem w czytaniu regulaminów, po 2 linijkach mój mózg się wyłącza...
Czy play oferuje może jakieś inne ciekawe promocje dla przenoszących numery? W sumie mógłbym wziąć dla siebie LongPlay 69 jeśli byłoby coś korzystniejszego, powiedzmy, że przeżyję brak darmowych rozmów na stacjonarne.
Z góry dzięki za pomoc i wyjaśnienia ;)
Jest: BlackBerry 9700 + Nokia E51
Było: Samsung I550w, Motorola E8, Nokia E52, i200, SE K530i, Nokia E50, E590, Motorola Z6w, Motorola V3, Siemens CXV 70, Nokia 3100, Nokia 8210,
http://www.lastfm.pl/user/dzoners