Od jakiegoś czasu zacząłem dostawać sms-y z PLUS GSM.
A to, że "zbieraj punkty", "promocja", "korzyściobranie", generalnie wqrwiające.
Zadzwoniłem do Plusa i pytam czy mogliby dać sobie siana.
Konsultant mi na to, że sprawdza i że mam... zaznaczone w systemie, że nie chcę dostawać.
Ja - No ale ja dostaję...
K - No to prosze wysłać smsa pod numer 8000 o treści "SPRZECIW".
No to wysłałem. Dosrtałem zwrotkę "Twój SPRZECIW na komunikację marketingową kanałami elektronicznymi został zarejestrowany w systemie".
No to sobie myślę - spokój jest.
A gdzie tam.
Po kilku dniach (wszystkie nadawca PLUS GSM):
- Jakie będzie lato? Wyślij NOC aby sprawdzić co Cię czeka...
- Nudzi Ci się smsowanie? GGPlus czeka! Wyślij sms "GGPlus "....
- Ostatnie dni Korzyściobrania! Dokonaj aktywacji karty sim z telefonem SAMSUNG a otrzymasz większą liczbę punktów, zapraszamy do salonów PLUSa!
Dzwonię raz jeszcze do BOKu, gość mi się mgliście tłumaczy, że są różne rodzaje smsów i te co dostaję to nie podchodzą pod ten SPRZECIW... To pytam jak nie dostawać ŻADNYCH smsów od PLUSa.
K - Trzeba wysłać poleconym.
Ja - A takie coś przerasta możliwości konsultantów w BOKu?
K - Trzeba wysłać poleconym.
Ja - a ja wyrażałem zgodę na takie smsy? Bo sobie nie przypominam...
K - Moment, sprawdzę..
(tu 12 minut muzyczki i oczekiwania...)
K - no niestety nie znalazłem, ale ma Pan drugi telefon w PLUSie i w regulaminie do tego drugiego jest zaznaczone, że wyraża Pan zgodę na komunikację.
Ja - No tak, tyle, że na ten drugi nie przychodzi w zasadzie nic, a na pierwszy to bombardowanie...
Sumarycznie 20-minutowa rozmowa nie zaowocowała kompletnie niczym.
Dziś to już całkiem przegięli, nawet linki do jakichś badziewi mi przysyłają...
I teraz sedno - czy jeśli nawet wyślę taki polecony do PLUSa i dalej będę dostawał durne smsy - czy jest to podstawa do rozwiązania umowy?
I ma może ktoś wzór takiego pisma, żeby w miarę porządnie to wyglądało i miało moc prawną?
Ostatnio zmieniony 01 lip 2010, 15:36 przez dexter74, łącznie zmieniany 1 raz.